Winkel-
wagen ( 0 )
1-2 van 2 resultaten sorteren op producten per pagina
€ 239,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 209,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
1-2 van 2 resultaten sorteren op producten per pagina

Alles over Intel processors


Intel is een van de grootste chipfabrikanten van de wereld en levert al heel wat jaren processors voor vaste computers en laptops. Als u een Intel processor neemt, kiest u voor een goede performance en stabiliteit.

Intel heeft verschillende reeksen en soorten processors in haar assortiment. Momenteel wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende soorten processorvoetjes, een soort van 'platform' op het moederbord die geschikt is voor een bepaalde reeks processoren.

De snelheid en prestaties van Intel processoren kunnen bepaald worden door een aantal factoren. Ten eerste is de kloksnelheid belangrijk, dit wordt aangeduid in GHz (gigahertz). Hoe hoger deze snelheid, hoe betere prestaties er behaald kunnen worden. Ten slotte is ook het aantal cores of processorkernen uiterst belangrijk. Intel processoren zijn vekrijgbaar van 2 cores (dual-core) tot maar liefst 6 cores (hexa-core). Hoe meer kernen, hoe beter u kunt multitasken en gebruik kan maken van intensievere applicaties.

Het electronicabedrijf maakt gebruik van vijf verschillende termen om haar processors te classiferen op gebied van prestaties. Pentium is de low-end lijn van Intel processoren, geschikt voor lichtere office-pc's en voor mensen met weinig eisen. Op hetzelfde niveau staat de Celeron-lijn, eveneens voor lichte toepassingen. Een stapje hoger staat de Core i3 reeks, voor een uitstekende prijs/prestatieverhouding en dus uitermate geschikt voor huissystemen.

Voor de gamer of computerliefhebber heeft Intel de Core i5 reeks bedacht, quad-core processors met snelle prestaties. De 'T' en 'S' achtervoegsels duiden een lager energieverbruik aan. Ten slotte is er de ultieme Core i7 familie, voor de meest veeleisende gebruikers. De Core i7 processoren kunnen gebruik maken van 'HyperThreading', of extra virtuele rekenkernen te maken. Dit is bijvoorbeeld uiterst effectief in foto- of videobewerking.

Overklokken is ook mogelijk bij Intel processoren met het 'K' achtervoegsel, maar u heeft er wel enige kennis voor nodig en een stabiel moederbord.

De recentste processoren van Intel hebben de codenaam 'Haswell' meegekregen en maken gebruik van Socket 1150 en Socket 1155 en kenmerken zich vooral door uitstekende prestaties en een laag energieverbruik. De volledige lijn van Intel processoren is aanwezig op Socket 1150 moederborden, voor elk systeem is er dus een ideale keus.

Iets ouder is het Socket 2011 platform, enkel voor de meest extreme systemen. Op dit socket heb je enkel de keuze tussen Core i7 processoren met codenaam Ivy Bridge-E, voor maximale prestaties. Intel processors met maar liefst zes kernen (twaalf als je HyperThreading meetelt) zijn ook aanwezig.

Uiteraard zijn er ook Intel processors in mobiele variant terug te vinden. In laptops vinden we meestal modellen uit de Core i3 en Core i5 familie terug, die uitstekend zijn voor dagelijks gebruik. Duurdere laptops worden doorgaans uitgerust met een mobiele Core i7 processor.

Welke Intel processor u kiest, van een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding mag u zeker zijn!
Wist u trouwens dat Conrad alle bestellingen boven de € 20,- (m.u.v. vooruitbetaling en betaling via factuur) gratis bij u thuis komt bezorgen? Duizenden tevreden klanten gingen u voor, kijk naar onze service en reviews.

Abonneer u ook meteen op onze gratis, informatieve nieuwsbrief Meld u hier aan!

En wat als u per ongeluk een verkeerd artikel besteld hebt? Dan stuurt u dit gewoon binnen 30 dagen terug! Eenvoudige service: dat is Conrad.be. Boordevol ideeën!
 
Zichttermijn   |   Algemene voorwaarden   |   BeCommerce   |   Cookies   |   Privacy   |   Over Conrad

* Gratis verzending vanaf € 20,- (m.u.v. vooruitbetaling en betaling via factuur).Colofon   |   Zichttermijn   |   Herroepingsrecht   |   Algemene voorwaarden   |   Cookies   |   Contact   |   Over Conrad   |   Privacy   |   Zoeken A – Z   |   Merken A – Z   |   Affiliateprogramma   |   Service