Winkel-
wagen ( 0 )
1-5 van 5 resultaten sorteren op producten per pagina
Bestnr.: 520418 - 89
Leverbaar in ca. 8 - 10 dagen
meer details  
€ 495,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
Bestnr.: 572107 - 89
Leverbaar in ca. 8 - 10 dagen
meer details  
€ 399,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
Bestnr.: 572106 - 89
Leverbaar in ca. 8 - 10 dagen
meer details  
€ 349,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
Bestnr.: 520413 - 89
Leverbaar in ca. 8 - 10 dagen
meer details  
€ 445,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
Bestnr.: 520422 - 89
Leverbaar in ca. 8 - 10 dagen
meer details  
€ 495,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
1-5 van 5 resultaten sorteren op producten per pagina

Zwembadpompen

Als u een zwembad of zwemvijver heeft, is een goede zwembadpomp een onmisbaar apparaat. Niet alleen moet een zwembad soms gevuld of leeggepompt worden, ook moet het water rondgepompt en gefilterd worden om het schoon en fris te houden. Een moderne zwembadpomp combineert alle verschillende functies in één apparaat, waarbij eenvoudig tussen de functies kan worden omgeschakeld.

Om het water schoon en fris te houden, is het nodig dat het water tijdens het rondpompen ook steeds wordt gefilterd. De meeste pompen hebben een voorfilter om relatief grote vuildeeltjes uit het water te vissen, maar om kleinere deeltjes af te vangen is een apart filter nodig. Hiervoor zijn ruwweg 2 filtertypes beschikbaar. Het ene type werkt met verwisselbare filters (cartridges), het andere type gebruikt zand als filter. Binnen het assortiment van belangrijke leveranciers als Mauk en Fiap is altijd een filterpomp beschikbaar die bij uw specifieke situatie past.

Naast het kiezen van de juiste filtersoort, is de capaciteit van de pomp uiterst belangrijk. Om de conditie van het zwemwater op peil te houden, moet de volledige hoeveelheid water in een zwembad binnen een bepaalde periode (meestal wordt uitgegaan van 4 uur) worden rondgepompt en gefilterd. Stel dat er een zwembad is van 2 meter diep, 10 meter lang en 5 meter breed. De inhoud is in dat geval 2x10x5 = 100 kubieke meter en dat is gelijk aan 100.000 liter water. Als de volledige zwembadinhoud in 4 uur in het geheel rondgepompt en gefilterd moet zijn, heeft de pomp in dat geval een capaciteit van 25.000 liter per uur nodig. We zien dat de belangrijke leveranciers hun pompen dan ook leveren in een reeks van capaciteiten. Zo biedt pompenleverancier Fiap de Aqua Active Magic zwembadpompen met capaciteiten variërend van 10.000 liter tot 23.000 liter per uur. Overigens is bij veel pompen de daadwerkelijk te gebruiken capaciteit instelbaar tussen nul en de maximale pompcapaciteit, zodat het gebruik van de pomp altijd is aan te passen aan uw specifieke situatie.

Zwembadpompen zijn de afgelopen jaren op verschillende punten sterk verbeterd. Het inbouwen en aansluiten, vanzelfsprekend een karwei dat veel aandacht vraagt vanwege het gebruik van elektriciteit in een natte omgeving, is eenvoudiger gemaakt. Ook is veel aandacht besteed aan het energiezuiniger maken van de Pompen. Omdat een pomp behoorlijk wat water moet rondpompen en dat vaak gedurende vele uren per dag, is de besparing op het vermogen direct merkbaar op de energierekening. Tenslotte is er hard gewerkt aan de reductie van het geluidsvolume, wat een belangrijke verbetering van het comfort betekent, zowel in als rondom het zwembad.

Kortom, een goede pomp betekent het verschil tussen een zwembad en een zwembad dat vaak en met plezier gebruikt zal worden. Veel succes met het kiezen van uw zwembadpomp.
Wist u trouwens dat Conrad alle bestellingen boven de € 20,- (m.u.v. vooruitbetaling en betaling via factuur) gratis bij u thuis komt bezorgen? Duizenden tevreden klanten gingen u voor, kijk naar onze service en reviews.

Abonneer u ook meteen op onze gratis, informatieve nieuwsbrief Meld u hier aan!

En wat als u per ongeluk een verkeerd artikel besteld hebt? Dan stuurt u dit gewoon binnen 30 dagen terug! Eenvoudige service: dat is Conrad.be. Boordevol ideeën!
 
Zichttermijn   |   Algemene voorwaarden   |   BeCommerce   |   Cookies   |   Privacy   |   Over Conrad

* Gratis verzending vanaf € 20,- (m.u.v. vooruitbetaling en betaling via factuur).Colofon   |   Zichttermijn   |   Herroepingsrecht   |   Algemene voorwaarden   |   Cookies   |   Contact   |   Over Conrad   |   Privacy   |   Zoeken A – Z   |   Merken A – Z   |   Affiliateprogramma   |   Service