Winkel-
wagen ( 0 )
1-10 van 10 resultaten sorteren op producten per pagina
€ 599,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 757,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 825,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 695,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 465,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 1.099,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 485,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 629,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 879,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 999,00 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
1-10 van 10 resultaten sorteren op producten per pagina

Digitale spiegelreflexcamera

Eenvoudige foto’s maakt u tegenwoordig op elke mobiele telefoon of een eenvoudige compacte camera. Maar kwalitatief hoogwaardige foto’s maakt u alleen met een hoogwaardig fotoapparaat, bijvoorbeeld een digitale spiegelreflexcamera. Bij Conrad.nl vindt u de digitale spiegelreflexcamera in talrijke uitvoeringen, waaronder SLR en DSLR.
Voor hen die het fotograferen serieus willen aanpakken, is een digitale spiegelreflexcamera een goede investering. Dit type camera maakt gebruik van prisma's en een spiegel om het beeld in de zoeker weer te geven. Hierdoor is het beeld wat u ziet in de zoeker gelijk aan het beeld wat door de camera wordt vastgelegd. Bij bijvoorbeeld compactcamera's of systeemcamera’s is dit niet het geval. Op het moment dat u op de ontspanner drukt, klapt de spiegel weg, waardoor een chip het beeld kan vastleggen. Het voordeel van dit type camera is dat u zelf bijvoorbeeld de sluitertijd en diafragma kunt instellen en de objectieven (lenzen) kunt verwisselen. Let op dat u lichtsterke lenzen aanschaft.

Bij aanschaf van uw digitale spiegelreflexcamera moet u op aan aantal zaken letten. Voor een semiprofessionele camera van grote merken als Nikon, Sony of Canon, moet toch al snel met een budget van 700 tot 1200 euro gerekend kunnen worden. Hierbij is de standaard lens meestal inbegrepen. De prijzen van de professionele camera's van de grote merken beginnen meestal vanaf 1700 euro, de lenzen niet inbegrepen.
Kwaliteit van de foto
Deze wordt bepaald door de resolutie en de grootte van de beeldsensor. De resolutie van de meeste camera's liggen niet ver uiteen en is tegenwoordig standaard zo hoog, dat ze allemaal goed zijn voor een uitstekende beeldkwaliteit.

De belangrijkste factor is de grootte van de beeldsensor. Hoe groter de beeldsensor, des te beter de kwaliteit van de foto. De foto's hebben dan meer scherpte en details, omdat de ruis minder is. Er zijn 3 soorten: de APS-C-sensor (het meest gangbare type), Four Thirds en de Fullframe, waarvan de laatste tevens de beste is en wordt gebruikt in de duurdere modellen van onder andere Nikon en Canon.

Formaten van de fotobestanden
Bij de meeste camera's kunt u zelf het gewenste bestandsformaat instellen. Houdt er rekening mee, dat het populaire JPEG-formaat de informatie comprimeert, waardoor er informatie verloren gaat wat weer gevolgen heeft voor de kwaliteit van de foto. Het best kunnen de formaten TIFF of RAW gebruikt worden.

Live view
Standaard wordt bij de spiegelreflexcamera het beeld via de spiegel in de zoeker geprojecteerd. Bij de digitale spiegelreflexcamera blijft dat natuurlijk zo, maar je kunt natuurlijk ook het scherm aan de achterkant gebruiken. Wel zo handig als u een video wilt opnemen. Niet alle camera's hebben de zogenaamde live view, even opletten dus!

Geheugenkaarten
De meeste digitale spiegelreflexcamera's worden geleverd met een geheugenkaart van 64MB – 1GB. Aangezien de foto's van hoge kwaliteit zijn, nemen ze natuurlijk ook meer geheugenruimte in beslag. U doet er goed aan bij aanschaf van uw camera te checken hoeveel geheugen wordt meegeleverd en eventueel een extra geheugenkaart aan te schaffen met een grotere opslagcapaciteit. Bekijk daarnaast ook eens het grote aanbod aan camera-accessoires, waaronder flitsers en verlichting of statieven voor uw nieuwe digitale spiegelreflexcamera.

Spiegelreflexcamera: winnaar in tests bij Conrad
Regelmatig worden spiegelreflexcamera’s getest door onafhankelijke instellingen. Dit helpt geïnteresseerden bij het maken van een aankoopbesluit. Bij Conrad.nl vindt u onder de vele hoogwaardige apparaten ook de camera’s die in vergelijkende onderzoeken uitstekend scoorden. Een goed vergelijkingsmiddel bij de keuze van een digitale spiegelreflexcamera biedt het overzicht met topsellers op onze homepage. Dit bevat de best verkochte apparaten samen met klantbeoordelingen – transparant en eerlijk.
Wist u trouwens dat Conrad alle bestellingen boven de € 20,- (m.u.v. vooruitbetaling en betaling via factuur) gratis bij u thuis komt bezorgen? Duizenden tevreden klanten gingen u voor, kijk naar onze service en reviews.

Abonneer u ook meteen op onze gratis, informatieve nieuwsbrief Meld u hier aan!

En wat als u per ongeluk een verkeerd artikel besteld hebt? Dan stuurt u dit gewoon binnen 30 dagen terug! Eenvoudige service: dat is Conrad.be. Boordevol ideeën!
 
Zichttermijn   |   Algemene voorwaarden   |   BeCommerce   |   Cookies   |   Privacy   |   Over Conrad

* Gratis verzending vanaf € 20,- (m.u.v. vooruitbetaling en betaling via factuur).Colofon   |   Zichttermijn   |   Herroepingsrecht   |   Algemene voorwaarden   |   Cookies   |   Contact   |   Over Conrad   |   Privacy   |   Zoeken A – Z   |   Merken A – Z   |   Affiliateprogramma   |   Service