Winkel-
wagen ( 0 )
Home > Klantenservice >

Vraag & Antwoord

Inhoud

Betalen

Veilig online betalen

Als u kiest voor de betaalwijze "Online betalen" of "Creditcard" wordt uw betaling geregeld via Ogone.
U kunt dan direct betalen door middel van online bankieren via uw eigen bank of via creditcard.
Dit betaalsysteem, ontwikkeld en beheerd door Ogone NV, is gecertificeerd en goedgekeurd door de voornaamste creditcarduitgevers..

 • Voor online bankieren dient u altijd uw cookies te activeren.
 • Bestellingen via Ogone worden altijd versleuteld verstuurd.

Beveiligingsinformatie: de betaalgegevens worden door Ogone e-Commerce op een beveiligde server verzameld. Voor meer informatie over Verisign klik op onderstaand logo:

Herinnering

De tijd wil nog wel eens voorbij vliegen en voor u het weet is er een betaaltermijn verstreken. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Maar dan is er nog niet veel aan de hand. Wij sturen u dan een herinnering om u er op te attenderen dat er nog een bedrag bij ons openstaat.

Hebben wij, nadat de termijn van de herinnering is verstreken, nog niets van u vernomen dan ontvangt u een aanmaning. Net zoals bij de herinnering geven we u een redelijke termijn om het bedrag te voldoen. Let op: er komt dan wel €4,00 + rente bovenop uw openstaande rekening. Is de betaling dan nog niet door ons ontvangen dan sturen we u nog één aanmaning. Maar dat is dan ook echt de laatste.

De laatste stap is het incassobureau.

Mocht u nog een bedrag aan ons moeten voldoen dan mag u onderstaande gegevens gebruiken om het over te maken. Vergeet bij het overmaken niet uw klantnummer en uw factuur- of ordernummer te vermelden!

Belgische bankgegevens
Bank: KBC Bank te Heverlee
Banknummer: 734-0146632-74
IBAN: BE16 7340 1466 3274
Swift/Bic: KREDBEBB


Over Conrad

Internet

Via www.conrad.be heeft u op elk moment van de dag toegang tot ons uitgebreide assortiment. Een zoektocht langs diverse winkels voor dat ene component is al lang verleden tijd.
Op onze website vindt u alles voor uw project. De nieuwste artikelen en gadgets staan bij ons als eerste online. Met miljoenen bezoekers per maand zijn wij dé one-stop-shop voor elektronica.

Wij gaan op een transparante manier om met feedback en reviews van klanten, eerlijkheid duurt immers het langst. En in 2023 duurt dat al 100 jaar.

Dat is nou technisch Conrad!


Service

BeCommerce Label

Uw garantie voor kwaliteit en service! Bij ons winkelt u thuis. Dat betekent: kiezen, bestellen en beslissen wanneer het u uitkomt. Maar... het leveren van optimale kwaliteit en het bieden van een prima service vinden we minstens zo belangrijk!

Extra zekerheid
Daarom heeft het BDMV (Belgisch Direct Marketing Verbond), de branche-organisatie voor het kopen op afstand, het keurmerk BeCommerce guaranteed geïntroduceerd. Dit keurmerk biedt u - als consument - een stukje extra zekerheid.

De bedrijven die het keurmerk voeren, hebben zich verplicht om zich aan de bijbehorende voorwaarden te houden. Het opstellen van deze voorwaarden, over bijvoorbeeld levering en betaling. Kortom, het BeCommerce label staat garant voor goede kwaliteit van al onze artikelen en een altijd correcte service! (zie ook www.becommerce.be/nl/leden/zoek-een-lid/d/certificate/62)

Overleg
Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent over onze producten of diensten. Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij proberen dan in overleg met u, uw klacht zo snel en goed mogelijk op te lossen.

Comité van Toezicht van het BDMV Komen we er samen niet uit? Dan kunt u terecht bij het Comité van Toezicht van het BDMV. Deze instantie onderzoekt uw klacht en zoekt een oplossing voor uw probleem. De bedrijven die lid zijn van het BDMV (waar BeCommerce deel van uitmaakt) respecteren de gedragscode en zijn gebonden door de uitspraken van het Comité van Toezicht. U herkent de leden aan het BDMV en BeCommerce label.

Heeft u vragen of klachten? Klik hier voor meer informatie.


Nieuwsbrief en acties

Conrad Nieuwsbrief

Altijd goed geïnformeerd - met de gratis Conrad nieuwsbrief

Met de e-mailservice krijgt u regelmatig de laatste nieuwtjes uit de technische wereld, actuele aanbiedingen, tips over producten en vakgebieden als modelbouw, meettechniek en zendapparatuur.

 • Superactueel nieuws en tips
 • De nieuwste producten en aanbiedingen
 • U bent altijd als eerste geïnformeerd
 • Thema-highlights en speciale acties - mis het niet!

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Afmelden nieuwsbrief

Ontvangt u reeds onze nieuwsbrief en wenst u deze niet meer te ontvangen?
Dan kunt u in de nieuwsbrief zelf de afmelding te verzorgen door op de laatste regel van de nieuwsbrief te kiezen voor "afmelden".

Heeft u een nieuw e-mailadres en wenst u de nieuwsbrief hierop te ontvangen? dan kunt u zich hier opnieuw op abonneren.

Disclaimer nieuwsbrieven

Antwoorden op nieuwsbrieven worden niet gelezen vanwege de automatische verzending.

Plaatst u een bestelling met een minimale orderwaardevan € 20,- (incl. BTW) en kiest u voor de betaalmethode Sofort, Online betalen, Credit-/Debitcard of MisterCash/Bancontact? Dan nemen wij de verzendkosten van € 4,95 voor onze rekening en wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd.

De aanbiedingsprijzen uit nieuwsbrieven zijn 2 weken geldig. De Conrad daily deal is slechts 1 dag geldig, van 0:00 tot 23:59. Kijk voor de meest actuele prijzen op www.conrad.be.

Ondanks dat nieuwsbrieven met veel zorg worden gemaakt, kan het voorkomen dat er fouten in staan. Voor eventuele consequenties voortvloeiend uit deze fouten kan Conrad niet ter verantwoording worden geroepen. Conrad is niet aansprakelijk voor de informatie en de inhoud van websites van derden waarheen nieuwsbrieven verwijzen, noch voor schade voortvloeiend uit het gebruik daarvan.

Vrienden werven

Als u een nieuwe klant bij Conrad.nl aanmeldt, kunt u een cadeau uitzoeken naar keuze.
U kunt zo vaak meedoen als u wilt, maar er zijn wel een paar spelregels opgesteld:

 • Voor iedere nieuwe Conrad klant ontvangt u een cadeau naar keuze, als u zelf klant bij Conrad Electronic bent en tenminste eenmaal bij ons besteld heeft.
 • De nieuwe klant heeft de afgelopen 2 jaren niet besteld bij Conrad Electronic.
 • De minimale bestelwaarde van de nieuwe klant bedraagt € 40,- .
 • Het gaat om een bestelling op een ander adres dan uw adres.
 • Zodra de nieuwe klant bestelt en de ontvangen artikelen volledig betaald heeft, ontvangt u uw cadeau.

Meld uw vriend of vriendin meteen aan!

Hoofdcatalogus

Conrad denkt aan het milieu en daarom hebben we besloten om vanaf 2013 geen hoofdcatalogus meer uit te gegeven. Alle artikelen met de actuele teksten, afbeeldingen, prijzen en voorraadinformatie kunt u op onze website vinden..

Partnership

Heeft u een eigen website met een leuk aantal bezoekers? Dan wordt het tijd om daar geld mee te verdienen. Word partner (affiliate) van Conrad en zet bezoekers om in geld!

Het principe

 1. U plaatst reclame (tekst of banners) op uw website.
 2. Een bezoeker klikt op die reclame en komt op Conrad.nl terecht.
 3. De bezoeker doet binnen 30 dagen na de klik een aankoop.

U krijgt tot 5% van de bestelwaarde.

 1. Deelname is geheel gratis en zonder verdere verplichtingen.
 2. U verdient geld zonder te investeren.
 3. Snel en eenvoudig aan uw website toegevoegd.

Voor meer informatie over het Conrad-partnerprogramma, klik hier.

Klachten

Ondanks dat wij er alles aan doen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, kan het een keer voorkomen dat u niet tevreden bent. Wij zullen er dan ook alles aan doen om die klacht te voorkomen. Is ons dat niet gelukt dan zullen we er in ieder geval alles aan doe om uw klacht naar tevredenheid af te handelen.

Zodra u ons heeft geïnformeerd nemen we binnen een week contact met u op. Wij gaan op zoek naar een oplossing die voor ons beide aanvaardbaar is.

U kunt uw klacht op 2 manieren bij ons melden. Per email en per post.

De ervaring leert dat uw klacht naar tevredenheid wordt afgehandeld. Is dat niet het geval dan kunt u altijd terecht bij BeCommerce.


Mijn account

Aanmelden en inloggen

Bij ons kunt u er voor kiezen om een account aan te maken bij het plaatsen van een bestelling. Wel zo makkelijk, want zo bent u bekend bij ons en hoeft u een volgende keer alleen maar in te loggen om een nieuwe bestelling te kunnen plaatsen. Al de noodzakelijke gegevens zijn dan al bekend. Het is dan slechts nog een kwestie van de betaling afronden.

U kunt inloggen door rechtsboven te klikken op aanmelden. Daar heeft u ook de mogelijkheid om u als nieuwe klant aan te melden. Inloggen doet u met je emailadres en het wachtwoord wat u bij het aanmelden zelf gekozen hebt.

Mijn gegevens

Eenmaal ingelogd kunt u het overzicht van uw gegevens inzien. Bij mijn gegevens vindt u mijn adres, mijn afleveradres en mijn betalingsmethode. Deze zijn allen aan te passen.

Ook kunt u hier uw wachtwoord en uw emailadres waarmee u inlogt wijzigen.

Let op: indien u online uw adres heeft gewijzigd en vervolgens een bestelling plaatst, dan kan het zijn dat het oude adres nog op de bestelbevestiging wordt getoond vanwege een vertraging in het systeem. Uiteraard wordt uw bestelling op het juiste adres afgeleverd.

Het is ook mogelijk om uw adreswijziging op onderstaande wijze door te geven:

Per post
Postadres: (geen retouradres)
Conrad Electronic Benelux BV
Postbus 56
2640 Mortsel
België

Per fax:
+31 (0) 88 - 4285450

Contactformulier
U kunt uw adres wijziging doorgeven door contact met ons op te nemen. Uw wijziging zal dan zo snel mogelijk verwerkt worden.

Wachtwoord vergeten

Als u die een keer kwijt bent hoeft u alleen op wachtwoord vergeten te klikken en u emailadres in te vullen. Een nieuw wachtwoord wordt daar naartoe verzonden.
Mocht u hiermee niet kunnen inloggen, neem dan contact met ons op.

Mijn bestellingen

Hier vindt u een overzicht van uw bestellingen terug. Elke bestelling die u bij ons hebt gedaan kunt u inzien. De status van de bestelling wordt daar ook kenbaar gemaakt. Zo kunt u zien of deze al verzonden is en is er een aparte link voor de Track & Trace gegevens van elke zending.

Persoonsgegevens inzien/wijzigen/verwijderen

U kunt uw persoonsgegevens te allen tijde schriftelijk (of per e-mail) ter inzage opvragen. Wij reageren binnen 4 weken op uw aanvraag. Conrad zal naar aanleiding van een verzoek elke geregistreerde bezoeker (en zijn of haar persoonlijke gegevens) uit haar database verwijderen. Indien u geen mailingen meer van ons wenst te ontvangen, kunt u dit altijd aangeven. Uw verzoek tot inzage,verwijdering of wijziging van uw gegevens kunt u doen via de vraag- en antwoordpagina.

Uw persoonlijke gegevens worden tijdens het bestel- en betaalproces via SSL-codering beveiligd en niet aan derden doorgegeven.
Klik hier voor meer informatie over SSL

Contact opnemen met Conrad
Heeft u nog vragen over deze privacy verklaring of over één van onze sites, kunt u contact opnemen met ons.

Klik hier voor onze contactgegevens.

Rekeningnummer

Indien u uw rekeningnummer wenst te wijzigen dan kan dit per e-mail of per post naar onderstaand adres:

Conrad Electronic Benelux BV
Postbus 56
2640 Mortsel
België

Memolijst

Indien u een memolijst heeft opgeslagen dan kunt u deze terug vinden , nadat u bent ingelogd , onder ''Mijn account'' en dan "Opgeslagen memolijsten". Daarnaast vindt u de mogelijkheid om een nieuwe memolijst aan te maken. Uw opgeslagen memolijsten blijven 90 dagen bewaard.

Klantnummer

Na het inloggen op www.conrad.be komt u direct in "Mijn account". Hier wordt gelijk uw klantnummer getoond. Tevens vindt u uw klantnummer rechtsboven op uw factuur. Het klantnummer begint altijd met 54 en bestaat uit 9 cijfers.


Retourneren

Retourneren van oude elektrische apparaten

In een oud, niet werkend elektronisch apparaat zitten vaak nog vele bruikbare onderdelen. Dergelijke apparaten dienen dan ook verantwoord afgevoerd te worden.
U kunt met het oude product altijd terecht bij uw lokale Milieustraat, waar u het product kosteloos kunt inleveren.

Als u bij Conrad een product ter vervanging koopt, kunt u het oude product ook bij ons inleveren. U kunt dit aanvragen via email of telefonisch.

Bereikbaar van ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:30 uur
070 - 690609 (30 cent per minuut ).
Nadat de afspraak gemaakt is, komen wij het product bij u ophalen en zorgen voor een verantwoorde wijze van afvoeren.

Herroepingsrecht

"Ik heb een bestelling geplaatst, maar ik wil er toch van afzien."

Wanneer je je bestelling hebt afgerond, is er sprake van een overeenkomst met betalingsverplichting. Volgens nieuwe Europese wetgeving mag je deze overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgave van reden herroepen. Dat heet herroepingsrecht. Wij, Conrad Electronic Benelux BV, hanteren hiervoor zelfs een periode van 30 dagen. Je hebt bij ons dus 30 dagen bedenktijd op je bestelling. Deze termijn gaat in op de dag dat je je bestelling ontvangt, of (bij een gespreide levering) op de dag dat het laatste product van je bestelling is afgeleverd. De zekerheid van 30 dagen bedenktijd had je al bij ons en dat blijft ook zo.

Om een beroep te doen op het herroepingsrecht, dien je ons, binnen de herroepingstermijn van 30 dagen, ervan op de hoogte te stellen dat je de overeenkomst wilt herroepen. Volgens dezelfde Europese Wetgeving dienen wij jou de mogelijkheid te geven om je herroeping aan te kondigen via dit herroepingsformulier. Het is echter niet verplicht (en ook niet noodzakelijk) om hier gebruik van te maken. Je kan bij ons namelijk snel en gemakkelijk je retourzending aanmelden.

Wanneer je de overeenkomst herroept, met of zonder herroepingsformulier, ontvang je je aankoopbedrag (inclusief eventuele verzendkosten bij een standaardlevering) binnen 14 dagen van ons terug. Je dient je bestelling terug te sturen voordat deze termijn van 14 dagen is verstreken. Bewaar het retourbewijs, want je moet kunnen aantonen dat je de bestelling hebt geretourneerd.

Herroep je direct na het bestellen (en we kunnen je bestelling nog annuleren), dan hoef je verder niks te doen. Wanneer je bestelling al onderweg is, dien je deze te weigeren bij de deur. Heb je het pakket al in huis, stuur deze dan terug.. We gaan pas tot terugbetaling over wanneer je de producten terug hebt gestuurd.


 
Zichttermijn   |   Algemene voorwaarden   |   BeCommerce   |   Cookies   |   Privacy   |   Over Conrad

* Gratis verzending vanaf € 20,- (m.u.v. vooruitbetaling en betaling via factuur).Colofon   |   Zichttermijn   |   Herroepingsrecht   |   Algemene voorwaarden   |   Cookies   |   Contact   |   Over Conrad   |   Privacy   |   Zoeken A – Z   |   Merken A – Z   |   Affiliateprogramma   |   Service