Winkel-
wagen ( 0 )
1-7 van 7 resultaten sorteren op producten per pagina
€ 44,99 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 89,99 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 76,99 € 95,99 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 32,99 € 36,99 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 91,99 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
Bestnr.: 1391648 - 89
Op voorraad
meer details  
€ 145,99 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
€ 101,99 incl. btw,
excl. verzendkosten

stuk
1-7 van 7 resultaten sorteren op producten per pagina

De voordelen van koken met stoomkokers

Stoomkokers garen voedsel, zoals de naam al zegt, met stoom. Omdat de groentes niet in het water liggen, gaan er ook geen vitamines en mineralen verloren. Bij een normaal kookproces verliezen levensmiddelen meestal kleur en structuur en kan het gebeuren dat het bereide voedsel te gaar of verlept uit de pan komt. Stomen is ook een bereidingsmethode die caloriearm is omdat er geen vet bij komt. Alleen waterdamp is voldoende om het voedsel optimaal te garen en alle eigenschappen die erbij horen te bewaren. Een ander voordeel is, dat na het aanzetten van de stoomkoker de kok zich bezig kan houden met iets anders, zoals een lekkere saus, omdat alles vanzelf gebeurd.

Gemakkelijk, snel en gezond koken in de stoomkoker
Stoomkokers worden merendeels met meerdere etages geleverd. Dat houdt in dat er twee of meer korven boven elkaar kunnen worden geplaatst zonder dat de verschillende ingrediënten in elkaar over gaan. Zo kan een hele maaltijd tegelijk bereid worden met minder pannen en werk. Ook zitten er vaak ovale korven bij voor groentes als asperges en ander langwerpig voedsel zoals vis. Er zit ook een verschil bij stoomkokers in de druk. Sommige stoomkokers houden de hete waterdamp (stoom) vast en andere laten telkens iets stoom ontsnappen. Beide opties zijn goed, maar bij die met minder druk kunnen ook zachte voedingswaren zoals vis optimaal in model blijven. Op zich kan alles wat niet gebraden hoeft te worden bereid worden in de stoomkokers. De kooktijd van het te bereiden voedsel wordt al verkort omdat het water niet eerst opgezet hoeft te worden.

Een passende stoomkoker kiezen
Tegenwoordig zijn de meeste stoomkokers uitgerust voor alle kookwensen. Wie vroeger met stoom wilde koken moest een pan met een beetje water opzetten en daarin een mandje hangen of een omgekeerde schotel waarop weer een schotel kwam zodat het voedsel niet direct met het water in contact kwam. Het was telkens oppassen dat het water niet ineens verkookt was. Dat gaf veel werk aan de voorbereiding, extra opletten tijdens het koken en ook was er extra afwas. Uiteraard kon er ook maar een ingrediënt van de maaltijd in bereid worden zoals of groentes of rijst of aardappelen. De huidige stoomkokers zijn makkelijk schoon te maken en merendeels geschikt voor de vaatwasser. Nu kunnen er groentes en rijst en het vlees of de vis tegelijk in bereid worden.

Braun, Philips, Tefal, Tristar en Severin zijn o.a. bekende en betrouwbare leveranciers van stoomkokers. Er zijn goedwerkende apparaten te verkrijgen die weinig kosten en toch veel voordeel leveren. Wie echter alles uit zijn stoomkoker wil halen kan het beste alle specificaties goed doornemen en bewust kiezen voor langdurig gemak en kwaliteit.
Wist u trouwens dat Conrad alle bestellingen boven de € 20,- (m.u.v. vooruitbetaling en betaling via factuur) gratis bij u thuis komt bezorgen? Duizenden tevreden klanten gingen u voor, kijk naar onze service en reviews.

Abonneer u ook meteen op onze gratis, informatieve nieuwsbrief Meld u hier aan!

En wat als u per ongeluk een verkeerd artikel besteld hebt? Dan stuurt u dit gewoon binnen 30 dagen terug! Eenvoudige service: dat is Conrad.be. Boordevol ideeën!
 
Zichttermijn   |   Algemene voorwaarden   |   BeCommerce   |   Cookies   |   Privacy   |   Over Conrad

* Gratis verzending vanaf € 20,- (m.u.v. vooruitbetaling en betaling via factuur).Colofon   |   Zichttermijn   |   Herroepingsrecht   |   Algemene voorwaarden   |   Cookies   |   Contact   |   Over Conrad   |   Privacy   |   Zoeken A – Z   |   Merken A – Z   |   Affiliateprogramma   |   Service