"Ik heb een bestelling geplaatst, maar ik wil er toch van afzien."

Wanneer u uw bestelling heeft afgerond, is er sprake van een overeenkomst met betalingsverplichting. Volgens nieuwe Europese wetgeving mag u deze overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgave van reden herroepen. Dat heet herroepingsrecht. Wij, Conrad Electronic Benelux BV, hanteren hiervoor zelfs een periode van 30 dagen. U heeft bij ons dus 30 dagen bedenktijd op uw bestelling. Deze termijn gaat in op de dag dat u uw bestelling ontvangt, of (bij een gespreide levering) op de dag dat het laatste artikel van uw bestelling is afgeleverd. De zekerheid van 30 dagen bedenktijd had u al bij ons en dat blijft ook zo.

Om een beroep te doen op het herroepingsrecht, dient u ons, binnen de herroepingstermijn van 30 dagen, ervan op de hoogte te stellen dat u de overeenkomst wilt herroepen. Volgens dezelfde Europese Wetgeving dienen wij u de mogelijkheid te geven om uw herroeping aan te kondigen via onderstaand herroepingsformulier. Het is echter niet verplicht (en ook niet noodzakelijk) om hier gebruik van te maken. U kunt bij ons namelijk snel en gemakkelijk uw retourzending aanmelden.

Wanneer u de overeenkomst herroept, met of zonder herroepingsformulier, ontvangt u uw aankoopbedrag (inclusief eventuele verzendkosten bij een standaardlevering) binnen 14 dagen van ons terug. U dient uw bestelling terug te sturen voordat deze termijn van 14 dagen is verstreken. Bewaar het retourbewijs, want u moet kunnen aantonen dat u de bestelling heeft geretourneerd.

Herroept u direct na het bestellen (en we kunnen uw bestelling nog annuleren), dan hoeft u verder niks te doen. Wanneer uw bestelling al onderweg is, dient u deze te weigeren bij de deur. Heeft u het pakket al in huis, stuur deze dan terug. We gaan pas tot terugbetaling over wanneer u de artikelen terug heeft gestuurd.

Herroepingsformulier

Het is echter niet verplicht (en ook niet noodzakelijk) om hier gebruik van te maken. U kunt bij ons namelijk snel en gemakkelijk uw retourzending aanmelden.

Herroepingsformulier Het is echter niet verplicht (en ook niet noodzakelijk) om hier gebruik van te maken. Je kan bij ons namelijk snel en gemakkelijk je retourzending aanmelden via 12return.