Houd uw accu in topconditie met een druppellader

Houd uw accu in topconditie met een druppellader

27 aug 2018

Koude temperaturen en periodes van lang stilstaan zijn slecht voor uw auto-accu. Door het koude winterweer moet de startmotor meer moeite doen om rond te draaien en vraagt daardoor meer kracht van uw accu. Als u lang stilstaat, bijvoorbeeld op vakantie, ontlaadt de accu zich door alle elektronische onderdelen in de auto van stroom te voorzien. Accu’s die niet in topconditie zijn begeven het vaak in deze periode.

Toch kunt u dit eenvoudig voorkomen met een druppellader. Een druppellader houdt u accu doormiddel van slimme techniek in topconditie. Hoe het werkt en hoe u dat doet leest u hier.

> Slechte accu? Bekijk hier ons assortiment druppelladers

Inhoud

  1. Wat is een druppellader en hoe werkt het?
  2. Extra functie van druppelladers
  3. Druppelladers van Voltcraft

Wat is een druppellader en hoe werkt het?

Een druppellader is een slimme acculader. In plaats van continu uw accu op 100% te houden, ‘speelt’ een druppellader met de accu. Is de accu op 100% dan stopt het laadproces. Is de capaciteit afgezakt tot bijvoorbeeld 95% dan begint het laadproces weer. Met deze manier van laden wordt de accu nooit “lui” doordat deze constant aan het op- en ontladen is.

Zie het als de dynamo van uw auto. Deze laadt de accu op als u rijdt. Staat u stil of start u de motor dan ontlaadt de accu. Normaal gesproken gaat uw accu op deze manier jaren mee, uitzonderingen daargelaten uiteraard. Een druppellader werkt dus op dezelfde manier en draagt bij aan de levensduur van de accu.

Het aansluiten van de druppellader is eenvoudig. Sluit de klassieke krokodillenklemmen aan op de accupolen, steek de stekker in het stopcontact en kies een laadmodus. Vervolgens kunt u de lader de hele nacht, week, maand of zelfs permanent aangesloten laten zitten (natuurlijk niet als u gaat rijden) dankzij het speciale laadsysteem. Ideaal voor uw bolide of motor waar u alleen in de zomer mee rijdt. Het kan zelfs zo zijn dat een druppellader uw defecte accu weer in topconditie brengt middels laadmodi zoals reactiveren van diepontladen accu’s.

> Bekijk ons assortiment druppelladers

Extra functie van druppelladers

Naast goede accu’s in topconditie houden, kunt u met een druppellader ook slechte accu’s goed maken en zelfs defecte accu’s weer activeren. Laders van CTEK hebben bijvoorbeeld een activatieproces waarbij gesulfateerde accu’s worden hersteld. Dit gebeurt middels een speciale techniek waarbij loodplaten schoon worden gemaakt door pulserende stroom en spanning.

> Bekijk ons assortiment druppelladers

Druppelladers van Voltcraft

Bent u op zoek naar betaalbare kwaliteit? Dan bent u goed af met Voltcraft druppelladers. Deze laders beschikken naast een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding over uitgebreide functies. Zo zijn ze in staat uw accu in topconditie te houden, zelfs door het zwaarste winterweer. Daarnaast beschikken de laders over uitgebreide functies zoals het reactiveren van diepontladen accu’s. 

> Bekijk ons assortiment druppelladers