Standkachels om uw autoruiten te ontdooien

Standkachels om uw autoruiten te ontdooien

7 feb 2018

Verwarm uw auto voor en ontdooi uw ramen met een standkachel

De Nederlandse winter, wie kent hem niet ? Als-ie plotseling toeslaat, zijn we er nooit klaar voor. Gladde wegen, stilstaande treinstellen en het geluid van ramen krabben in de ochtend. Ramen krabben en/of ontdooien is één van de grootste ergernissen in de winter. Maar toch kan dit verleden tijd zijn met een beetje innovatie! Tekkies die het winterweer haten, wij bieden de oplossing met een universele standkachel voor elke auto! 

> Nu al warmgelopen? Bekijk ons volledige universele, autokachel-assortiment

Inhoud

  1. Wat is een standkachel?
  2. Een standkachel installeren en gebruiken
  3. 12V ventilatorkachels
  4. Motorvoorverwarmer

Wat is een standkachel?

Een standkachel is, zoals de naam al het al verklapt: een kachel voor in de auto. Met deze kachel verwarm u de auto voor en ontdooit u de ramen, zodat u meteen weg kunt rijden als het heeft gevroren. Een kachel sluit u aan op 230V. U verbruikt dus geen brandstof en het zal uw accu ook niet leeg trekken. Nog een bijkomend voordeel is dat u ’s ochtends de deur niet eerder uit hoeft. U plugt binnenshuis de stekker in het stopcontact en de verwarming doet de rest. De meest luxe standkachels beschikken zelfs over een tijdschakelklok of een afstandsbediening.

Zie het als extra luxe en comfort-optie die u mag verwachten bij een BMW, Audi of Mercedes. Deze zijn fabrieks-af al vaak uitgerust met een standkachel. Met een universele standverwarming kunt u vanaf nu uw auto upgraden met deze luxe optie. Ongeacht of het een tijdloze Golf of een klassieke Trabant is.

> Bekijk ons volledige universele, autokachel-assortiment

Een standkachel installeren en gebruiken

Een standkachel kan binnen een minuut klaar zijn voor gebruik, ze zijn namelijk plug-and-play. Leg de kachel ergens in de auto, steek de stekker in het stopcontact en de kachel zal aangaan. Het enige nadeel is dat u een verlengkabel ergens apart moet neerleggen. Om de kachel op de verlengkabel aan te sluiten, moet u de kabel door het raam voeren of tussen de deur door (mits daar ruimte voor is). Verstandiger is om uw auto te upgraden met een aansluitset. Met zo’n set rust u uw auto uit met en stopcontact voor bijv. uw standkachel. 

Het principe is simpel; u werkt het stopcontact weg op een plaats waar uw standkachel zich bevindt en de aansluitkabel werkt u weg onder de bekleding. Vervolgens voert u de aansluitkabel door een gat in de auto naar buiten, bijvoorbeeld onder de bumper. Met de meegeleverde voedingskabel voorziet u de aansluitkabel en uiteindelijk de kachel van stroom.

Als u toch al bezig bent, is het verstandig om de kachel ook netjes weg te werken. U kunt de kachel eenvoudig weg werken aan de zijkant van de middenconsole. Vaak kunt u het tapijt van de middenconsole aan de voorkant loshalen om zo de kabel weg te werken.

> Bekijk ons volledige universele, autokachel-assortiment

12V ventilatorkachels

Een standkachel zorgt wel eens voor verwarring. Zo is de vergelijking met een auto-ventilatorkachel snel gemaakt. Deze kachels sluit u aan op de 12V sigarettenaansteker-aansluiting en gebruiken stroom van de auto. Draait de motor niet, dan is de accu binnen een mum van tijd leeg. Draait de motor wel, dan verbruikt u extra brandstof.

Het is een goede en kosteninteressante oplossing om tijdens het krabben de auto te verwarmen, maar een 1 op 1 vergelijking met een standkachel is niet te maken.

> Bekijk onze 12V oplossingen

Motorvoorverwarmer

Niet alleen mensen en dieren hebben last van het koude weer, maar ook de auto. Vloeistoffen zoals olie en koelvloeistof worden dikker en de motor heeft meer moeite om rond te draaien en aan te slaan. Met een motorvoorverwarmer bereidt u de motor voor op de start en u geniet direct van warmte in de auto.

Warmte in de auto komt namelijk van de motor af, namelijk van de koelvloeistof. Deze vloeistof kunt u alvorens verwarmen met een motorvoorverwarmer. Deze sluit u namelijk aan op het koelvloeistofsysteem. Plaats de verwarmer tussen koelvloeistofbuizen en hij zal
het koelvloeistof verwarmen en laten circuleren door de motor. Zo warmt de olie ook op en zal er meteen warme lucht uit de ventilatorroosters komen.

Net als bij een standkachel sluit u de verwarmer aan op 230V. De verwarmer gebruikt dus geen brandstof of accustroom. Tevens beschikt de verwarmer ook over een thermostaat
waarmee u automatisch aan en uit kunt schakelen. Ideaal bij de onvoorspelbare Nederlandse winters!