Standkachels om uw autoruiten te ontdooien

Standkachels om uw autoruiten te ontdooien

19 jul 2019

Verwarm uw auto voor en ontdooi uw ramen met een standkachel

Gladde wegen, stilstaande treinstellen en het geluid van ramen krabben in de ochtend. Het zijn allemaal bekende ergernissen in de winter. Wilt u comfortabel in een ijsvrije en voorverwamde auto stappen? Koop dan een standkachel.

Bekijk ons volledige autokachel-assortiment

Inhoud

  1. Wat is een standkachel?
  2. Een standkachel installeren en gebruiken
  3. 12V ventilatorkachels
  4. Motorvoorverwarmer
  5. Stoelverwarmers

Wat is een standkachel?

Een standkachel is een kachel voor in de auto. Met deze kachel verwarmt u de auto voor en ontdooit u de ramen, zodat u meteen weg kunt rijden als het heeft gevroren. Een kachel sluit u aan op 230V. U verbruikt dus geen brandstof en het zal uw accu ook niet leeg trekken. Nog een bijkomend voordeel is dat u ’s ochtends de deur niet eerder uit hoeft. U plugt binnenshuis de stekker in het stopcontact en de verwarming doet de rest. De meest luxe standkachels beschikken zelfs over een tijdschakelklok of een afstandsbediening.

Zie het als extra luxe en comfort-optie die de winters een stuk aangenamer maakt. Een universele standverwarming is een absolute upgrade voor uw auto.

> Bekijk ons autokachel-assortiment

Een standkachel installeren en gebruiken

Een standkachel is binnen een minuut klaar voor gebruik. Leg de kachel ergens in de auto, steek de stekker in het stopcontact en de kachel schakelt zichzelf in. Het enige nadeel is dat u een verlengkabel ergens apart moet neerleggen. Om de kachel op de verlengkabel aan te sluiten, moet u de kabel door het raam voeren of tussen de deur door (mits daar ruimte voor is). Verstandiger is om uw auto te upgraden met een aansluitset. Met zo’n set rust u uw auto uit met en stopcontact voor bijv. uw standkachel. 

Het principe is simpel; u werkt het stopcontact weg op een plaats waar uw standkachel zich bevindt en de aansluitkabel werkt u weg onder de bekleding. Vervolgens voert u de aansluitkabel door een gat in de auto naar buiten, bijvoorbeeld onder de bumper. Met de meegeleverde voedingskabel voorziet u de aansluitkabel en uiteindelijk de kachel van stroom.

Als u toch al bezig bent, is het verstandig om de kachel ook netjes weg te werken. U kunt de kachel eenvoudig weg werken aan de zijkant van de middenconsole. Vaak kunt u het tapijt van de middenconsole aan de voorkant loshalen om zo de kabel weg te werken.

> Bekijk ons volledige universele, autokachel-assortiment

12V ventilatorkachels

Een standkachel zorgt wel eens voor verwarring. Zo is de vergelijking met een auto-ventilatorkachel snel gemaakt. Maar een ventilatorkachel sluit u aan op de 12V sigarettenaansteker-aansluiting en deze gebruikt stroom van de auto. Draait de motor niet, dan is de accu binnen een mum van tijd leeg. Draait de motor wel, dan verbruikt u extra brandstof. Het is een goede en kosteninteressante oplossing om tijdens het krabben de auto te verwarmen, maar een 1 op 1 vergelijking met een standkachel is niet te maken.

> Bekijk onze 12V ventilatorkachels

Motorvoorverwarmer

Niet alleen mensen en dieren hebben last van het koude weer, maar ook de auto. Vloeistoffen zoals olie en koelvloeistof worden dikker en de motor heeft meer moeite om rond te draaien en aan te slaan. Met een motorvoorverwarmer bereidt u de motor voor op de start en geniet u direct van warmte in de auto.

Warmte in de auto komt van de motor af, namelijk van de koelvloeistof. Deze vloeistof kunt u tijdens koude dagen voor vertrek verwarmen met een motorvoorverwarmer die u aansluit op het koelvloeistofsysteem. Plaats de verwarmer tussen de koelvloeistofbuizen en hij zal het koelvloeistof verwarmen en laten circuleren door de motor. Zo warmt de olie ook op en zal er meteen warme lucht uit de ventilatorroosters komen.

Net als bij een standkachel sluit u de verwarmer aan op 230V. De verwarmer gebruikt dus geen brandstof of accustroom. Tevens beschikt de motorvoorverwarmer ook over een thermostaat die u automatisch aan en uit kunt laten schakelen. Ideaal bij de onvoorspelbare Nederlandse winters!

Stoelverwarmers

Is uw auto goed op temperatuur maar voelt uw zitting nog koud aan? Met een stoelverwarmer rijdt u behaaglijk weg. U kunt uw dikke winterjas thuislaten! Een ander voordeel: ook tijdens het rijden houdt u uw lichaam heerlijk warm.

> Bekijk onze stoelverwarmers