Sygonix videobewaking

Sygonix videobewaking

5 dec 2017

Vooral 's nachts is videobewaking belangrijk voor de beveiliging van gebouwen en ruimtes binnenshuis. Echter, vele videocamera’s leveren bij duisternis slechts beelden met minimale kwaliteit. Bij zonneschijn, slecht weer of totale duisternis, de nieuwe lichtgevoelige CCD-kleurencamera's van sygonix met 600 tv-lijnen leveren onder alle omstandigheden scherpe en gedetailleerde beelden.

Sygonix staat voor hoogwaardige huistechniek, met oplossingen voor videobewaking, biometrische toegangssystemen en meer. Binnen de groep vinden we een tijdloze serie met videobewakingssystemen waaronder videobewaking bedraad en videobewaking draadloos. De groep met beveiligingscamera's is geschikt voor woonhuizen, waarmee je bijvoorbeeld kunt werken met een IP camera, maar ook voor bedrijven. Speciale accesoires bieden extra mogelijkheden binnen deze systemen zoals een bewakings-signaalregistratie.

Overzicht van de voordelen

De geïntegreerde 8,5 mm Monalisa CCD sensor met 600 TVL (tv-lijnen) resolutie maakt zelfs het kleinste detail zichtbaar. Dit komt overeen met een vertoning van 752 x 582 pixels. Vanwege de extreem gedetailleerde resolutie worden de CCD sensoren "Monalisa" genoemd. Deze naam staat niet voor niets voor een meesterwerk, omdat de sygonix®- bewakingscamera's de gebruiker excellente beeldkwaliteiten leveren. Elektronische sluiterregeling (ELC), automatische versterkerregeling (AGC) en tegenlicht compensatie (SBLC) zorgen ook bij sterke verschillen in helderheid steeds voor de meest beste beeldkwaliteit.
Bij beginnende duisternis schakelen de camera's automatisch in de lichtgevoelige zwart/wit- modus, de verlichting met infrarode leds zorgt voor een onopvallende belichting van de scène. Een intelligente regeling zorgt er voor, dat afzonderlijke gebieden niet overbelicht of slecht verlichte gebieden vermeden worden.
De brandpuntafstand van de geïntegreerde objectieven zijn, afhankelijk van het model, voldoende voor 3,8 tot 12 mm. Dit verbetert de flexibiliteit van de camera's bij afstand en beelduitsnede. De camera's zijn geschikt voor gebruik buitenshuis en ingebouwd in een watervaste behuizing (beschermklasse IP65 resp. IP66). Voor de opbouw van een effectief video-bewakingssysteem wordt de camera (of meerdere) uitgebreid met een DVR-monitor van sygonix, welke niet alleen de actuele scène op een plat scherm weergeeft maar tevens de beelden digitaal opneemt.

Wat zijn tv- lijnen?

De resolutie van digitale camera's en LCD-televisies wordt vaak in pixels alsook in tv-lijnen aangegeven. Tv-lijnen worden bepaald door een testbeeldprocedure. Het testbeeld omvat een groot aantal witte en zwarte lijnen met een dichte horizontale afstand. Hoe dichter deze afstand tussen de afzonderlijke lijnen is of hoe meer lijnen op een vast gedefinieerd oppervlak aanwezig zijn, des te gedetailleerder geeft de camera of de monitor weer. Als de lijnen te dicht op elkaar liggen, is alleen nog een grijs oppervlak herkenbaar. De waarde tv-lijnen (TVL) geeft het aantal van de maximaal nog goed herkenbare horizontale lijnen aan. Zo biedt bijvoorbeeld een HD-DVD een beeldresolutie van max. 1.280 x 720 pixels resp. 720 TVL. Bij bewakingcamera's gelden waarden boven 500 TVL als zeer exclusief.

Wat zijn CCD sensoren?

CCD sensoren zijn lichtgevoelige elektronische componenten, die op het interne foto-effect berusten. CCD is de afkorting voor charge-coupled device, een effectprincipe, welke de CCD componenten geschikt maakt voor het registreren van tweedimensionale beelden. CCD- sensoren zijn vervaardigd voor zichtbare golflengtes, maar ook voor dichtbij zijnde IR-, UV- en röntgengebieden. Tweedimensionale CCD-Array-sensoren worden meestal toegepast bij verschillende videocamera's en digitale camera's.

Meer over sygonix

Sygonix – Het huistechniekmerk voor het gehele huis.
Producten van sygonix bieden huistechniekoplossingen, waar u op kunt vertrouwen – bijv. videobewaking, biometrische toegangssystemen, alsook binnen- en buitenverlichting.
Sygonix staat voor uitstekende kwaliteit, innovatieve techniek, comfortabele en eenvoudige bediening, en een tijdloos design.
Op alle producten 3 jaar fabrieksgarantie (behalve verbruiks- en slijtageonderdelen zoals lampen). De resolutie van digitale camera's en LCD-televisies wordt vaak in pixels alsook in tv-lijnen aangegeven. Tv-lijnen worden bepaald door een testbeeldprocedure. Het testbeeld omvat een groot aantal witte en zwarte lijnen met een dichte horizontale afstand. Hoe dichter deze afstand tussen de afzonderlijke lijnen is of hoe meer lijnen op een vast gedefinieerd oppervlak aanwezig zijn, des te gedetailleerder geeft de camera of de monitor weer. Als de lijnen te dicht op elkaar liggen, is alleen nog een grijs oppervlak herkenbaar. De waarde tv-lijnen (TVL) geeft het aantal van de maximaal nog goed herkenbare horizontale lijnen aan. Zo biedt bijvoorbeeld een HD-DVD een beeldresolutie van max. 1.280 x 720 pixels resp. 720 TVL. Bij bewakingcamera's gelden waarden boven 500 TVL als zeer exclusief.

Meest recente artikelen

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

6 dagen geleden

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

Conrad officieel reseller Arduino®

19 okt 2021

Conrad officieel reseller Arduino®

Tips & trucs om snel en eenvoudig energie te besparen

6 okt 2021

Tips & trucs om snel en eenvoudig energie te besparen

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

10 aug 2021

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

9 aug 2021

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

Kies de juiste stroomtang voor uw toepassing

6 aug 2021

Kies de juiste stroomtang voor uw toepassing

Eenvoudig energie besparen in huis

6 aug 2021

Eenvoudig energie besparen in huis

Vergelijk eenvoudig technische specificaties

4 jun 2021

Vergelijk eenvoudig technische specificaties

Uitleg: soldeerstations voor verschillende doelgroepen

12 mei 2021

Uitleg: soldeerstations voor verschillende doelgroepen

Vijvertechniek

1 apr 2021

Vijvertechniek