Milieu-meettechniek

Milieu-meettechniek

19 jul 2019

Elektrosmog, lawaai, radioactieve straling, luchtvochtigheid, temperatuur, binnenluchtkwaliteit of verlichting – veelvoudige milieu-invloeden die gedeeltelijk of gezamenlijk bepalen hoe we handelen en invloed hebben op ons welbehagen en gezondheid. Neem geen risico en bescherm u en uw familie. Omdat persoonlijke gevoelens op deze invloeden heel verschillend zijn, kunnen bewijsvoerende resultaten alleen met geschikte meetapparatuur bepaald worden. Gebruik speciale meters en controleer of uw woning vrij van schadelijke milieu-invloeden is. Wij bieden een uitgebreid en goed gesorteerd aanbod met verschillende milieumeters aan. Hieronder een greep uit ons assortiment milieumeettechniek.

Slechte verlichting leidt tot concentratiestoringen en slecht zien. Op de werkplek of thuis in de woonkamer, maar ook bij het houden van dieren is juiste verlichting belangrijk voor het welzijn. Met een verlichtingsmeter kunt u snel en precies uw verlichtingsomgeving testen.
Zo voorkomt u blijvende schade aan uw ogen.

> Naar ons assortiment milieumeters

Een krachtmeter is een instrument voor het meten van duw-of trekkrachten in hydraulische persen, walswerken, machines voor het onderzoek van materialen, enz. Conrad heeft verschillende krachtmeters in het assortiment met de daar bijhorende accessoires.

De mens bevindt zich tweederde van zijn leven in binnenruimtes. De kwaliteit van de binnenlucht speelt om die reden een belangrijke rol voor de gezondheid. Al bij een te laag zuurstofgehalte kan dit het welzijn beïnvloeden. Om u hiertegen te beschermen en voor een "schoon" huis of woning te zorgen heeft Conrad de geschikte zuurstofmeetapparatuur.

Het opsporen van gaslekken kan een zeer tijdrovende klus zijn, zeker als er slechts een minimale hoeveelheid gas weg lekt. Om deze reden zijn er verschillende methoden ontwikkeld voor het opsporen van gaslekken.  Voor het opsporen van gaslekken is er speciale apparatuur ontwikkeld welke normaal gesproken ingezet wordt bij nieuwe gasaansluitingen om te bekijken of de aansluiting goed dicht gemaakt is. Deze gas meetapparatuur meet het aantal gasdeeltjes in de lucht en als er aardgas in gevonden wordt, dan gaat het alarm af. Op deze manier is een gaslek opsporen een stuk makkelijker.

> Naar ons assortiment milieumeters

Een geluidsniveaumeter of decibelmeter is een handig meetinstrument om het geluidsniveau te meten. Het meetinstrument bevat een microfoon, elektronica en een display. De meeste decibelmeters werken op een batterij. Decibelmeters zijn standaard meettoestellen en worden vaak gebruikt voor het onderzoeken van geluidsoverlast. Het geluidsniveau is een afgeleide waarde van de geluidsdruk en wordt uitgedrukt in dB (decibel). De prestaties van geluidsmeters zijn vastgelegd in internationale normen van de IEC.

In de keuken, laboratorium of in de modelbouw is een nauwkeurige registratie van de temperatuur vaak een belangrijk onderdeel, wanneer het om de bescherming van mensen of componenten gaat. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een directe en indirecte meting van de temperatuur. Bij een directe meting moet de meter met het te meten object "in contact" zijn. Dit gebeurt bij vloeistoffen of zachte materialen met dompel- of insteeksondes. Bij vaste objecten wordt vaak een oppervlaktesonde toegepast. Met een infrarood thermometer kan een contactloze meting uitgevoerd worden. Deze meting wordt indirecte meting genoemd en is vooral geschikt voor heel gevoelige, moeilijk toegangbare of objecten die bewegen.

Te veel radioactieve straling is gevaarlijk. Niet alleen in atoomkrachtwerken (AKW), maar ook op andere gebieden in het dagelijkse leven komen radioactieve stralingen in verschillende concentraties voor. Hierbij tellen de levensmiddelen-, bouw- en wetenschapsbranche mee die in verschillende mate door deze stralen getroffen zijn. Om de stralingsdosis te bepalen, heeft Conrad een groot assortiment aan stralingsmeetapparatuur.  Geigertellersmeetinstrumenten om elektromagnetische straling te meten, een magnetron lektester en meetinstrumenten om de radioactiviteit te meten. Controleer bijvoorbeeld de bouwmaterialen in uw huis. Gewapend beton en warmtewerend glas houden veel straling van zendmasten buiten, maar bv. hout is bijna volledig doorlatend. En wist u dat het sterkste gemeten signaal vaak van de eigen draadloze apparatuur afkomstig is?

> Naar ons assortiment milieumeters

pH meters zijn ideaal voor het testen van de waterkwaliteit in het algemeen, het controleren van de zuiverheid van water, het controleren van afvalwater, watercultuur (hydrocultuur), hydroponische toepassingen, laboratoriumgebruik en gebruik voor wetenschappelijke doeleinden, het testen van het water in een zwembad, spa en aquarium, het meten i.v.m. ecologische toepassingen, waterbehandeling etc. Conrad heeft vloeistof meetapparatuur voor verschillende toepassingen.

Meest recente artikelen

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

4 dagen geleden

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

Conrad officieel reseller Arduino®

19 okt 2021

Conrad officieel reseller Arduino®

Tips & trucs om snel en eenvoudig energie te besparen

6 okt 2021

Tips & trucs om snel en eenvoudig energie te besparen

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

10 aug 2021

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

9 aug 2021

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

Kies de juiste stroomtang voor uw toepassing

6 aug 2021

Kies de juiste stroomtang voor uw toepassing

Eenvoudig energie besparen in huis

6 aug 2021

Eenvoudig energie besparen in huis

Vergelijk eenvoudig technische specificaties

4 jun 2021

Vergelijk eenvoudig technische specificaties

Uitleg: soldeerstations voor verschillende doelgroepen

12 mei 2021

Uitleg: soldeerstations voor verschillende doelgroepen

Vijvertechniek

1 apr 2021

Vijvertechniek