Fit & Gezond

Fit & Gezond

19 jul 2019

Fit zijn en blijven is makkelijker gezegd dan gedaan. Conrad biedt u diverse technische gadgets om u te ondersteunen bij het fit worden en gezond blijven. Van op uw behoefte afgestemde sportprogramma’s tot aan de juiste voeding en hoeveelheid ontspanning. Met de juiste techniek-gadgets wordt het fit worden leuk en gaat het bijna vanzelf.

Fit zijn

Hoe weet ik of ik voldoende beweeg?Stappentellers

Het antwoord op deze vraag hangt af van uw persoonlijke comfortfactor en uw fysieke conditie. Zo kunnen goed getrainde sporters slecht zonder hun dagelijkse sportprogramma’s, terwijl beginners soms al moeite hebben om aan de slag te gaan met wat beweging. De gouden regel luidt dat het dagelijks zetten van 7000 tot 10000 stappen bijdraagt aan een gezondere leefstijl. Dit is uiteraard afhankelijk van leeftijd, lichamelijke conditie en dagelijkse oefening. Om uw persoonlijke niveau te vinden, te behouden of te verbeteren is een stappenteller de perfecte begeleider. Zo heeft u altijd zicht op het aantal gezette stappen en uw calorieverbruik.

> Bekijk onze stappentellers

Hoe vind ik het perfecte trainingsschema?Hartslagmeters

Voor fitnessfans is het belangrijk om geen gezondheidsschade te berokkenen. Omdat de tekenen van het lichaam soms niet juist geïnterpreteerd worden en de vrijetijdssporters hun conditie onder- of overschatten.
Om dit gevaar te voorkomen zijn er hartslagmeters ontworpen zoals bijvoorbeeld het GPS sporthorloge Multi NAV-3. Deze helpt u op betrouwbare wijze “overtrainen” te voorkomen doordat uw hartslagfrequentie gecontroleerd wordt en geregistreerd via de meegeleverde borstband. De geïntegreerde GPS-ontvanger geeft uw actuele route, afstand, tijd en snelheid weer.

> Bekijk onze hartslagmeters

Uw perfecte sporthorlogePolar producten

Bereik uw doelen en haal het maximale uit uw training. Ontdek de productserie van Polar.

> Bekijk alle Polar producten

Wellness

Na inspanning volgt ontspanningMassageapparaten

Na een uitgebreide training of een lange dag hard werken: als uw lichaam prestaties heeft verricht is het belangrijk om daarna voldoende tijd te nemen zodat de energiereserves weer aangevuld kunnen worden. Voor een volledig wellnessprogramma kiest u bijv. voor het I-Pop massageapparaat van Scholl, deze leent zich uitstekend voor massage op lastig bereikbare delen van de rug. De infraroodwarmte werkt goed bij pijnverlichting en het losmaken van spanningen of verkramping. In ons massage-assortiment zult u ook vele andere nuttige en weldadige producten vinden, die u helpen een goede balans tussen activiteit en passiviteit te vinden - van voetbad tot massagestoel.

> Bekijk onze massageapparaten

Daglicht – ook ’s avonds en ’s nachtsDaglichtlampen

In het donker naar uw werk en in het donker weer naar huis. Wanneer de dagen weer korter worden en de nachten langer krijgen veel mensen het gevoel dat die donkere tijd van het jaar niet meer voorbij gaat. Daglicht is namelijk één van de dagelijkse behoeften van de mens om zich op hun gemak te voelen. Dit komt door onze hormoonhuishouding, die alleen bij voldoende natuurlijk licht in balans is. In tegenstelling tot kunstmatig licht van lampen, helpen daglichtlampen het gebrek aan daglicht en de zogenaamde winterdepressie actief tegen te gaan. Dit speciale, heldere licht van de daglichtlamp werkt dagelijks - zonder medicijnen – positief op de hormoonhuishouding en is preventief of behandelend te gebruiken.

> Bekijk onze daglichtlampen

Zitten en ontspannenMassagekussens

Na een lange werkdag, urenlang staan of na het sporten: er is geen betere ontspanning dan een weldadige massage. Een massagestoel of –kussen is daarom ook een erg leuk alternatief voor thuis of op kantoor en komt dicht in de buurt van een behandeling van een echte masseur. Rugmassages kunnen (afhankelijk van de drukintensiteit) tot diep in het weefsel doorwerken en zo spierspanning, pijn of vermoeidheid tegengaan. De Shiatsu-bureaustoel van Beurer is bijvoorbeeld ook aangenaam in de koude tijd van het jaar: naast comfortabel zitten dankzij het rug- en zitkussen, evenals de omvangrijke instelmogelijkheden, is deze bureaustoel uitgerust met een licht- en warmtefunctie.  

> Bekijk onze massagekussens

Gezond blijven

Controleer uw bloeddruk eenvoudig zelfBloeddrukmeters

Om altijd goed te zijn voor uw lichaam, is het belangrijk er een goede levensstijl op na te houden. Daar hoort naast sporten en een gezonde voeding ook het controleren van uw hartfuncties en bloedsomloop bij. Dit is eenvoudig en snel te doen met een bloeddrukmeter. Bij Conrad vindt u naast de klassieke pols- en bovenarmbloeddrukmeters ook de mogelijkheid om de Medisana iHealth iPhone bloeddrukmeter te gebruiken in combinatie met uw iPhone of iPad. Zo leest u de meetwaarden eenvoudig uit op uw Apple-apparaten, om ze aan uw familie, vrienden of zelfs uw behandelend arts te sturen.

> Bekijk onze bloeddrukmeters

Sportdrankjes in een handomdraaiKeukenapparatuur

Een evenwichtige voeding is de basis van een gezond leven. Conrad helpt u graag om de bereiding van verleidelijke fitness-drankjes, vitaminerijke fruitshakes en doordachte sapjes kinderlijk eenvoudig te maken. Hiervoor vindt u in ons assortiment diverse keukenapparaten – van blender tot citruspers en zelfs sapcentrifuges – die uw voedselbereiding makkelijk en bliksemsnel maken!

> Bekijk onze keukenapparatuur

 

Altijd een goed overzichtPersonenweegschalen

Met een lichaamsanalyse weegschaal levert u een belangrijke bijdrage aan uw gezondheid. Blijf altijd op de hoogte over hoe het staat met uw fitheid zoals uw gewicht, vet-, water- en spieraandeel in uw lichaam. In het Conrad assortiment vindt u diverse personenweegschalen die aan uw individuele wensen voldoen. Kies voor een luxe design, of ga voor comfort en ga voor een weegschaal met apart display. Er zit altijd iets van uw gading bij.

> Bekijk onze personenweegschalen

 

Meest recente artikelen

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

6 dagen geleden

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

Conrad officieel reseller Arduino®

19 okt 2021

Conrad officieel reseller Arduino®

Tips & trucs om snel en eenvoudig energie te besparen

6 okt 2021

Tips & trucs om snel en eenvoudig energie te besparen

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

10 aug 2021

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

9 aug 2021

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

Kies de juiste stroomtang voor uw toepassing

6 aug 2021

Kies de juiste stroomtang voor uw toepassing

Eenvoudig energie besparen in huis

6 aug 2021

Eenvoudig energie besparen in huis

Vergelijk eenvoudig technische specificaties

4 jun 2021

Vergelijk eenvoudig technische specificaties

Uitleg: soldeerstations voor verschillende doelgroepen

12 mei 2021

Uitleg: soldeerstations voor verschillende doelgroepen

Vijvertechniek

1 apr 2021

Vijvertechniek