Gardena Smart System: intelligent sproeien en maaien

Gardena Smart System: intelligent sproeien en maaien

22 apr 2020

Water geven en maaien in uw tuin kost dankzij het Gardena smart system geen enkele moeite meer. Het gazon wordt volledig automatisch gemaaid als er niemand thuis is. En het bewateren wordt gedaan zonder uw tussenkomst, het liefst vroeg in de ochtend. Zo kunnen de planten het water het beste opnemen en benutten. Gebruik uw smartphone en de Gardena-app om het Gardena smart system te bedienen en te bewaken, waar u ook bent. Relax en geniet van de vrije uren na het werk en in het weekend.

Met het Gardena smart system is uw tuin altijd weelderig groen

Het Gardena smart system verbindt draadloos verbonden componenten. Het slimme tuinonderhoudsysteem van Gardena wordt bediend via een gratis app voor uw smartphone en tablet. De app voor Android en iOS communiceert via de wifi thuis met de Gardena smart gateway. De gateway radio base wordt draadloos aangesloten op uw wifi-router met behulp van de meegeleverde kabel. Installeer het apparaat eenvoudig in de buurt van de router. Een hoog zendvermogen en de gevoelige antennes in de Gardena-componenten zorgen voor een goede draadloze verbinding met de gateway, zelfs in grote tuinen.

De gateway is via internet verbonden met de gratis Gardena-cloud. De Gardena-apparaten kunnen worden gecontroleerd en op afstand worden bediend, waar u ook bent. Nog een voordeel: bij een stroom- of internetstoring blijven de instellingen behouden.

Het Gardena-systeem werkt met versleutelde verbindingen tussen de gateway, router, smart devices en de Gardena-cloud. Intelligente diefstalbeveiliging voorkomt dat slim tuingereedschap zonder uw toestemming door derden wordt gebruikt. Elk smart Gardena-apparaat heeft een uniek serienummer dat op de behuizing is gedrukt. Dit apparaat kan worden gebruikt om uw apparaten met de gateway te verbinden en te bedienen. Interacties met andere apparaten zijn daarom uitgesloten, ook als uw buurman ook een Gardena smart systeem heeft.

Automatische Updates

De Gardena smart Gateway-software wordt automatisch bijgewerkt wanneer deze in gebruik wordt genomen. Om dit te doen, downloadt de radiogateway de huidige firmware van de Gardena-server via een gecodeerde verbinding en installeert deze. De voedings-LED op de gateway knippert geel tijdens het updateproces. Wanneer de update is voltooid, lichten de voedings-LED en de internet-LED groen op. Zelfs tijdens gebruik werkt de gateway zichzelf automatisch bij zodra er een update beschikbaar is.

Deze slimme producten irrigeren en maaien uw tuin

Naast de gateway omvat het intelligente Gardena-tuinverzorgingssysteem de componenten slimme waterregeling, slimme SILENO / SILENO +, slimme sensor, slimme drukpomp en slimme batterij. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende sets met gateway en ook zonder gateway als uitbreiding. Er kunnen maximaal 25 apparaten op een gateway worden aangesloten. Overigens is het een gesloten systeem dat alleen compatibel is met bewezen Gardena smart devices.
 

Gardena Smart Water

Smart Water Control

Het Smart Water Control besproeiingsapparaat voorziet de planten in uw tuin van de juiste hoeveelheid water. LED's op de behuizing geven de status aan en een directe knop kan ook worden gebruikt om de waterafgifteklep handmatig te openen. U kunt de irrigatietijden gemakkelijk vanaf uw smartphone programmeren, de machine besproeit dan automatisch, zelfs wanneer u onderweg of op vakantie bent. Op verzoek houdt Smart Water Control rekening met het door de Gardena Smart Sensor bepaalde bodemvocht en past het de besproeiing aan de maaitijden van uw slimme SILENO / SILENO + robotmaaier aan. Het geïntegreerde vorstalarm is een praktisch extraatje. Het waarschuwt tijdig voordat het te koud wordt om de Water Control te bedienen.

Bekijk de Smart Water Control Bekijk de Starter Set

  

Smart Sileno / Sileno+

Met de robotmaaiers Smart SILENO en Smart SILENO+ heeft u de keuze uit twee volautomatische grasmaaiers. Beide zorgen voor een nauwkeurig en stil maaien van het gazon. Af en toe maaien is vaak niet voldoende op weg naar het perfecte, gezonde gazontapijt. Een zo kort mogelijk maai-interval is belangrijk. Alleen wanneer u uw gazon een of meerdere keren per week maait, kan het echt groen zijn. De Smart SILENO en Smart SILENO+ ontlasten u van vermoeiend maaien, zelfs als het regent. Dankzij de mulchfunctie komt het versnipperde maaisel niet in de grasvanger terecht, maar wordt het teruggevoerd naar het gazon, waar het als natuurlijke meststof fungeert. De Smart SILENO is geschikt voor gazons tot 1.000 m2, de smart SILENO+ maait tot 1. 300 m2. 

Bekijk de Smart Sileno Bekijk de Smart Sileno+

robotmaaier
 
Gardena Smart Sensor

Smart Sensor

De Smart Sensor meet het vocht in de grond nabij de plantenwortels en levert daarmee belangrijke informatie voor automatische irrigatiecontrole via de Gardena-app. De batterijgevoede sensor doet ook dienst als plaatselijk weerstation voor planten. Hiervoor meet hij de temperatuur en lichtintensiteit. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om de irrigatie in de app te optimaliseren. Zo kunt u erachter komen of uw planten voldoende licht en warmte hebben en houdt u rekening met het milieu, omdat altijd de optimale hoeveelheid water voor bewatering wordt bepaald.

Bekijk de Smart Sensor

  

Smart Pressure

De slimme drukpomp zorgt voor een volautomatische watervoorziening in huis en tuin. De 1.300 watt automatische pomp met geïntegreerd fijnfilter is bijzonder interessant als u een fontein, regenvangtank, proceswatertank of stortbak heeft en u op uw smartphone een tijdgestuurde automatische tuinirrigatie wil programmeren. De pomp integreert naadloos via de gateway in het Gardena-systeem. Dankzij het programma met klein volume kunnen zelfs kleine hoeveelheden water gemakkelijk worden verpompt, bijvoorbeeld om het toilet door te spoelen.

Bekijk de Smart Pressure

smart pressure
 
 

Tuinonderhoud beheren met de Gardena-app

Met de gratis Gardena-app kunt u uw tuin overal in de gaten houden en de beregenings- en maaitijden naar wens aanpassen of op afstand bedienen. De app kenmerkt zich door een intuïtieve gebruikersinterface. De eenvoudige bediening begint bij de inbedrijfstelling van uw nieuwe Gardena-systeem en de toevoeging van apparaten. Een wizard in de app begeleidt je stap voor stap door de installatie. De apparaten kunnen individueel worden geprogrammeerd op basis van dagen van de week en tijden. U kunt in de schema's prioriteiten stellen, bijvoorbeeld om het maaiproces tijdig voor aanvang van de besproeiing tijdelijk te onderbreken. In de app zie je ook een overzicht van alle metingen van de slimme sensor. Dit geeft je het goede gevoel te weten hoe het met je planten gaat en wat er in je eigen tuin gebeurt.

Meest recente artikelen

Tips & trucs om snel en eenvoudig energie te besparen

11 dagen geleden

Tips & trucs om snel en eenvoudig energie te besparen

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

10 aug 2021

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

9 aug 2021

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

Kies de juiste stroomtang voor uw toepassing

6 aug 2021

Kies de juiste stroomtang voor uw toepassing

Eenvoudig energie besparen in huis

6 aug 2021

Eenvoudig energie besparen in huis

Vergelijk eenvoudig technische specificaties

4 jun 2021

Vergelijk eenvoudig technische specificaties

Uitleg: soldeerstations voor verschillende doelgroepen

12 mei 2021

Uitleg: soldeerstations voor verschillende doelgroepen

Vijvertechniek

1 apr 2021

Vijvertechniek

Alles wat u nodig heeft voor uw tuin

1 apr 2021

Alles wat u nodig heeft voor uw tuin

Hou hooikoorts buiten de deur!

1 apr 2021

Hou hooikoorts buiten de deur!