MEETTECHNIEK VOOR ELEKTRISCHE INSTALLATIES

Passie voor toptechnologie en hoge kwaliteit, al 39 jaar. VOLTCRAFT biedt een breed scala aan apparaten in de professionele meettechniek, stroomvoorziening en laadtechniek. Betrouwbaarheid en veiligheid zijn doorslaggevende attributen, bijvoorbeeld van multimeters voor training tot spanningstesters die zich dagelijks moeten bewijzen bij zwaar gebruik op de bouwplaats.

Nauwkeurig op de praktijk afgestemde oplossingen en innovatieve ontwikkelingen voor een gebruiksvriendelijke bediening maken een efficiënt gebruik van de producten mogelijk. Zodat u zich op uw werk kunt concentreren.

✔ Multimeters
✔ Stroomtangen en stroomvorken
✔ Tweepolige spanningstester
✔ Contactloze spanningstesters
✔ Isolatie-meetapparatuur
✔ Aardingsmeters
✔ Special Edition (SE) modellen extra scherp geprijsd
✔ Meetsnoeren & sondes
✔ Nuttige hulpmiddelen

Multimeter

Voltcraft multimeter

Een multimeter of meervoudig meetinstrument is een van de belangrijkste meet- en diagnose-instrumenten. Hij kan waardevolle diensten leveren, vooral voor laagspanningssystemen zoals intercomsystemen, alarm- en brandalarmsystemen, paging-systemen, videobewakingssystemen en bussystemen. VOLTCRAFT heeft de VC-400 serie speciaal aangepast aan de behoeften van de elektrische installatie en de bruikbaarheid in ruwe omgevingen geoptimaliseerd. De VC-460 E is het hoogtepunt van de serie en biedt IP-65 bescherming, een draaiveldtester, een laagdoorlaatfilter en heeft valproeven van een hoogte van 2 m zonder schade doorstaan. In het onderwijs biedt de VC-200 serie maximale bescherming voor de gebruiker door beschermende voorzieningen (bv. veiligheidsbehuizing).

Multimeters VC-200 serie ›

Multimeters VC-400 serie ›

Stroomtangen en stroomvorken

Stroomtangen en stroomvorken

Stroomtangen zijn ook voordelig voor bepaalde testtaken. Het stroomverbruik van gevoelige belastingen moet altijd worden gecontroleerd en geregistreerd. Als de gemeten stromen afwijken, kan dit wijzen op een op handen zijnde storing of op een verbruiker die reeds is uitgevallen. De VOLTCRAFT VC-337 heeft een zeer smalle klembek en kan daarom in alle onderverdelers worden gebruikt om zelfs in de smalste tussenruimten stroommetingen mogelijk te maken. Maar niet alleen lage stromen kunnen door VOLTCRAFT producten worden gedekt, stroomklemmen tot 1000A en kabeldiameters tot 37mm zijn mogelijk.

Stroomtangen en stroomvorken ›

Gekalibreerde stroomtangen ›

Tweepolige spanningstester

Om de veiligheid bij het werken in elektrische circuits te waarborgen, moet de afwezigheid van spanning worden vastgesteld. Dit dient te gebeuren met een hoogwaardige spanningstester, b.v. de VOLTCRAFT VC-65. Deze kan worden gebruikt in de overspanningscategorie CAT IV 600V. In detail is hij ontworpen voor een transiënte spanning van maximaal 8000Vpeak en biedt dus maximale bescherming voor de gebruiker. Maar niet alleen het spanningsniveau kan ermee worden bepaald, ook het draaiveld, de RCD-test en de continuïteitstest maken het tot een onmisbaar meetapparaat, dat uiteraard ook verkrijgbaar is in een gekalibreerde versie.

Tweepolige spanningstesters ›

Gekalibreerde spanningstesters ›

Contactloze spanningstesters

Contactloze spanningstesters zijn handig en om snel te testen of er spanning aanwezig is. Verlengkabels kunnen ook worden gecontroleerd op onderbrekingen. De MS-540 kan niet alleen wisselspanning detecteren, maar ook magnetische velden. Dit is bijzonder nuttig bij het repareren van wasmachines of vaatwassers. De werking van de inlaatkleppen kan gemakkelijk worden gecontroleerd door de meetpunt dichter bij de spoel te brengen. De zaklampfunctie, de akoestische signalering met trilling en het grote spanningsbereik (12-1000V AC MS-540) maken de onopvallende spanningstester tot de ideale metgezel voor dagelijks gebruik.

Contactloze spanningstesters ›

Isolatie-meetapparatuur

Het controleren van de huidige toestand van de isolatie en het beoordelen van de kwaliteit van de isolatie (PI/DAR) is eenvoudig en ongecompliceerd met de ET-200 isolatiemeter. Isolatiefouten in de wikkelingen van motoren en generatoren of in aardkabels worden onmiddellijk opgespoord. De meetduur kan worden voorgeprogrammeerd tot continue meting en grenswaarden kunnen worden gedefinieerd voordat de meting begint. Voor een gemakkelijke bediening is een optionele MS-ET-200 activeringsmeetkabel verkrijgbaar, waarmee de meting direct bij de meetpunt kan worden gestart door op een knop te drukken.

Isolatietesters ›

Gekalibreerde isolatietesters ›

Aardingsmeters

Een goed functionerende aarding van gebouwen met een lage weerstand is erg belangrijk om mogelijke overspanningen af te voeren en de werking van beveiligingsinrichtingen te garanderen. De kwaliteit van de aarding moet met regelmatige tussenpozen worden gecontroleerd. Een geschikt en gemakkelijk te gebruiken instrument is de VOLTCRAFT ET-02, die compleet met de nodige toebehoren wordt geleverd. Een 3-polige meting via aardingspieken of een vereenvoudigde aardingsmeting met 2-polige klemmen worden door het toestel ondersteund. Een groot verlicht display en overzichtelijke bedieningselementen maken van de ET-02 de ideale metgezel voor mobiel gebruik.

Aardingsmeters ›

Gekalibreerde aardingsmeters ›

Special Edition (SE) modellen extra scherp geprijsd

VOLTCRAFT biedt regelmatig modellen in een speciale editie aan. In een speciale productie wordt van individuele model slecht een aantal stuks vervaardigd.

  • Identieke uitrusting als het serie model
  • Uiterst aantrekkelijke prijzen
  • Zolang de voorraad strekt
  • Strikt beperkt

Meetsnoeren & sondes

Testprobes en meetadapters die uw dagelijks werk vergemakkelijken.

  • Veilig
  • Geraffineerd
  • Getest
  • Betrouwbaar

Geschikt voor alle VOLTCRAFT meetinstrumenten.

Andere nuttige hulpmiddelen die het dagelijkse werk vergemakkelijken

In het assortiment van Voltcarft vindt u het complete assortiment van innovatieve meettechniek voor alle beroepsgroepen. Naast de elektrische meettechniek zijn ook de gebieden milieumeettechniek, stroomvoorziening, oplaadtechniek en endoscopie te vinden, ongekalibreerd of met ISO of DAkkS kalibratie.