bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Alles wat u moet weten over de iPhone 11

Als opvolger van de populaire iPhone XR lanceerde Apple tijdens een Apple-evenement in september 2019 de nieuwe iPhone 11.  Ontdek hier welke functies dit model biedt en wat de verschillen tussen de iPhone 11 en zijn voorganger, de iPhone XR.

iPhone 11 – de specificaties

Aan de buitenkant verschilt de nieuwe Apple smartphone slechts marginaal van de iPhone XR. Het meest opvallende visuele verschil zit aan de achterkant van de nieuwe iPhone: de XR-opvolger heeft nu een krachtige dubbele camera in plaats van een camera met één lens. Een andere innovatie betreft de beschikbare kleuren. Naast zwart, wit en rood is de iPhone 11 ook verkrijgbaar in de nieuwe kleuren geel, paars en groen. Onder de motorkap heeft Apple de gloednieuwe A13-processor geïnstalleerd, die een van de krachtigste SoC's is die momenteel verkrijgbaar is in de smartphone-sector. Maar de nieuwe chip is niet alleen een echt beest op het gebied van prestaties, hij werkt ook bijzonder energiezuinig en zorgt zo voor een langere batterijduur van de iPhone. Een ander nieuw kenmerk is de IP68-certificering (voorganger IP67). Zo uitgerust, kan de iPhone 11 tot 30 minuten in het water blijven en dat tot een diepte van 2 meter. De afmetingen en het gewicht zijn daarentegen niet veranderd ten opzichte van de iPhone XR. Net als voorheen integreert Apple USB C niet in zijn iPhone-modellen en blijft het bedrijf vertrouwen op de eigen Lightning-connector om de smartphones op te laden. De nieuwe iPhones kunnen ook via draadloos opladen van stroom worden voorzien, mits een geschikte oplader beschikbaar is. De iPhone 11 is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 64 GB, 128 GB en 256 GB.

Adembenemende prestaties - De technische specificaties van de iPhone 11

Apple blijft voor de iPhone 11 een beproefd IPS-display gebruiken. In tegenstelling tot de Pro-modellen maakt hij geen gebruik van een OLED-paneel, maar van een 6,1-inch LC-display (15,5 cm diagonaal), dat Apple de welluidende naam Liquid Retina Display heeft gegeven. Net als bij het vorige model is de resolutie 1792 x 828 pixels, wat resulteert in een pixeldichtheid van 326 dpi. Dit is meer dan voldoende voor het menselijk oog om afzonderlijke pixels op het scherm niet te herkennen. Het scherm is scherp en zelfs kleine letters lijken niet rafelig aan de randen. De iPhone 11 laat ook zien dat Apple altijd hoogwaardige panelen gebruikt voor zijn iPhones: de dekking van de P3-kleurruimte zorgt voor levendige beelden, en een maximale helderheid van 625 nits zorgt ervoor dat de gebruiker het display zelfs in direct zonlicht probleemloos kan aflezen. De gloednieuwe Apple A13-chip zorgt voor een absoluut vloeiende weergave van veeleisende 3D-games. Als je de A13 multi-core processor vergelijkt met SoC's die in Android smartphones zijn ingebouwd, speelt de A13 in een geheel eigen competitie. Benchmarks spreken hier een duidelijke taal. De iPhone 11 zal dus voldoende prestatiereserves hebben om de komende jaren zelfs complexe augmented reality-apps uit te voeren.

Nieuw systeem met twee camera's voor perfecte foto's

Apple heeft de camera's van de iPhone 11 flink opgewaardeerd: Terwijl de twee Pro-modellen zijn uitgerust met een drievoudige camera, heeft de iPhone 11 een dubbele camera. Maar zelfs de versie met twee lenzen heeft het allemaal! Het is een 12-megapixelcamera met elk een ultragroothoek- en een groothoeklens. De beeldkwaliteit die de iPhone bereikt, is voldoende voor veel meer dan alleen snapshots. Met een van de nieuwe iPhone-modellen op zak kunt u uw digitale camera met een gerust hart thuislaten op uw volgende vakantie.

Maar ook als videocamera weet de iPhone te overtuigen: 4K-video-opnamen met maximaal 60 fps zijn probleemloos mogelijk. Aan de voorkant bevindt de zogenaamde inkeping zich aan de bovenrand van het scherm. Met deze inkeping heeft Apple een echte trend in gang gezet. Intussen is er bijna geen smartphone meer die het zonder inkeping doet. Naast diverse sensoren bevindt zich hier ook de frontcamera. Dit is van doorslaggevend belang voor het ontgrendelen van de smartphone. Apple heeft de vingerafdruksensor in eerdere iPhone-modellen al buiten gebruik gesteld en authenticatie via gezichtsherkenning geïntroduceerd. Dit systeem, Face ID genaamd, werkt bijzonder handig. Je hoeft alleen maar naar je iPhone te kijken en het toestel herkent zijn eigenaar en is ontgrendeld. Dankzij een infraroodcamera, die zich ook in de inkeping bevindt, werkt Face ID betrouwbaar, zelfs in volledige duisternis.

iPhone 11 of de iPhone Pro? 

Natuurlijk hangt het van uw individuele behoeften af wat de beste smartphone voor uw is. Beide iPhones hebben dezelfde krachtige A13-chip, er zijn hierin geen verschillen. Terwijl de "normale" iPhone 11 een LC-display heeft, worden de Pro-modellen geleverd met een bijzonder kleurrijk OLED-paneel. Dit ziet er chic uit en bespaart energie dankzij de energiezuinige OLED-technologie. Er zijn ook verschillen in schermgrootte: de iPhone 11 heeft een 6,1-inch scherm, terwijl de nieuwe iPhone Pro-modellen verkrijgbaar zijn met zowel een 5,8- als een 6,5-inch scherm. Een ander verschil is de drievoudige camera, die alleen de twee pro's hebben; de iPhone 11 moet het doen met een dubbele camera, die echter niet veel slechter is. Bovendien hebben de iPhone 11 Pro-telefoons een iets langere batterijduur. 

Nadruk op gebruiksvriendelijkheid

Voor de rest blijft alles bij het oude voor de release van de iPhone XI of iPhone 11 met iOS 13. Het Apple besturingssysteem is nog steeds gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor nieuwe gebruikers van Apple producten. Dankzij de duidelijke en intuïtieve structuur kunnen zelfs mensen die nog nooit een iPhone in hun handen hebben gehad, snel leren hoe ze ermee moeten omgaan. Zoals gebruikelijk is de Apple App Store het hart van iOS: er is hier een uitgebreid aanbod van apps en games voor zowel de nieuwe iPhones als de oudere modellen. Apple Arcade is gloednieuw. De spelservice van de fabrikant biedt meer dan 100 spellen in een abonnement. Voor een maandelijks bedrag van 4,99 euro kunnen alle aangeboden games worden gespeeld op iPhone, iPad, Mac en Apple TV zonder reclame of extra in-game aankopen. Het abonnement kan aan het einde van elke maand worden opgezegd.

FAQ – veelgestelde vragen over de iPhone 11

Wat is True Tone?

Apple heeft True Tone-technologie geïntegreerd in alle iPhone 11-modellen. Hiermee wordt de intensiteit van de kleuren op het display automatisch aangepast. De twee omgevingslichtsensoren die in de iPhone zijn ingebouwd, houden de helderheid van de omgeving in de gaten en passen de helderheid en kleurtemperatuur volledig automatisch aan. Vooral in donkere kamers zullen uw ogen u dankbaar zijn.