Finder 12 serie 'Elektronische tijdschakelklok met NFC

Maak kennis met de nieuwe Finder 12 serie – een elektronische tijdschakelklok die te programmeren is via uw smartphone!
De nieuwe innovatieve schakelklokken van marktleider Finder hebben de mogelijkheid om te communiceren via NFC (Near Field Communication). Deze draadloze techniek stelt u als gebruiker in staat om de schakelklok geheel via uw smartphone te programmeren.

De grootste voordelen zijn natuurlijk flexibiliteit en tijdsbesparing. U kunt de schakelklok namelijk vanuit uw luie stoel of kantoor programmeren, op locatie hoeft u alleen nog maar uw smartphone de schakelklok te houden en het systeem is klaar voor gebruik. Kies er via de zogenaamde “Classic”-modus zelfs voor om de Finder-schakelklok te programmeren zonder smartphone. In dit geval werkt de programmering via een intuïtieve joystick op de module zelf.

Voordelen van de nieuwe serie:

  • Snel en eenvoudig te programmeren
  • Optioneel te programmeren via uw smartphone
  • Automatische overgang van zomer-/wintertijd
  • Past zelf de tijd van zonsopkomst- en ondergang aan

FINDER Toolbox app

De Toolbox app biedt u de mogelijkheid om nieuwe programma’s te schrijven, bestaande programma’s te wijzigen en natuurlijk programma’s op te slaan. U kunt via de app zelfs alle technische details van het gewenste apparaat bekijken en het laatste productnieuws bekijken.

Voor het programmeren is – naast een Android smartphone met NFC – ook de FINDER Toolbox app een vereiste. Deze app is gratis te downloaden via de Google Play Store.

Programmeer zelf de gewenste tijd

Ondersteuning voor meerdere apparaten


Finder 12 series

De Finder 12 serie bestaat uit een hele range aan mechanische- en elektronische tijdschakelklokken. Alle klokken zijn geschikt voor montage op een 35mm DIN-rail. De schakelklokken verschillen onderling onder andere wat betreft voedingsspanning, werking (elektronisch/mechanisch) en dag-/weekprogramma.

Als toepassing kan natuurlijk worden gedacht aan het automatisch in-/ en uitschakelen van verlichting. Of – zoals in bovenstaande productvideo – het inschakelen van een boiler gedurende een specifieke periode. Binnen het bedrijfsleven zijn er tal van toepassingen te vinden, maar ook voor de particuliere gebruiker is deze schakelklok een uitkomst. Enige technische kennis is wel een vereiste, het programmeren mag dan een fluitje van een cent zijn, de bedrading van het aangesloten apparaat dient wel goed aangesloten te worden.

De Finder 12.81.8.230.000 en 12.51.8.230.0000 zijn de nieuwe uitvoeringen van de serie 12 die u via een smartphone kunt programmeren.

Over Finder:

Finder is in het jaar 1954 opgericht in Italië en heeft zich sinds die tijd ontwikkeld tot marktleider op het gebied van relais en timers. Het grote aantal keurmerken op vrijwel ieder product van Finder maakt wel duidelijk dat kwaliteit een grote rol speelt. Bij Conrad vindt u een groot assortiment aan Finder-producten, van multifunctionele tijdrelais en de hier beschreven tijdschakelklokken tot de kleinere printrelais en innovatieve solid-state-relais.