De handschoen check: welke is het beste?

Blauwe plekken op de bouw, snijwonden door scherpe gereedschappen, irritaties en brandwonden in het laboratorium. Bij veel beroepen zijn de handen blootgesteld aan allerlei gevaren bijvoorbeeld zure stoffen of extreme temperaturen. Om het risico van schade aan de handen te beperken, zijn handschoenen essentieel.
Welke handschoen het best beschermt, hangt van de toepassing af. Hier leert u hoe u met behulp van de etiketten de meest veilige handschoenen kunt uitzoeken voor uw klus. 

Lederen Handschoenen - perfecte bescherming

Beschermende handschoenen van leer isoleren in principe goed tegen de hitte of koude. Maar ook hier zijn er verschillende varianten: met een bovenlaag van gelooide dierlijke huid, zoals bijvoorbeeld rund of varken. Door zijn gladde, gelijkmatige en waterafstotende oppervlak is de handschoen bestand tegen oliën, vetten, heeft het een goede pasvorm en is het heel soepel. Het is ook goed te gebruiken voor werk waar u een fijne motoriek en grote gevoeligheid voor nodig hebt.

Als een huid over het gehele gebied in meerdere lagen opgedeeld is, heet dat splitleer. Vanwege de dichte vezelstructuur is splitleer erg solide, maar niet zo zacht als gewoon leer. Dit robuuste leer is daarom meer geschikt voor het ruige werk waar een goede grip voor nodig is. Mensen met een allergie worden handschoenen van geiten- of schapenleer aangeraden.
Wie tijdens het werken zweet, kan het beste ademend en wasbaar synthetisch leer gebruiken.

> Naar de lederen handschoenen 

Werken met professionele handschoenen
Lekke of verontreinigde handschoenen kunnen ervoor zorgen dat de handen, vaak ongemerkt, na een langere periode met irriterende stoffen in aanraking komen. Daarom moeten de handschoenen voor elk gebruik gecontroleerd worden op beschadigingen en vervuiling.

Diverse materialen zoals latex of carbamaten kunnen allergieën veroorzaken.
Onderhandschoenen van textiel verminderen dit risico en voorkomen ook sterke transpiratie en zo ook huidirritatie.

> Het complete handschoenen assortiment