Conrad opnieuw sponsor van de Delft Hyperloop

In een halfuur van Amsterdam naar Parijs, met snelheden tot wel 1000 kilometer per uur en ook nog zonder directe uitstoot van schadelijke stoffen. Het kan in de toekomst met de hyperloop. Delft Hyperloop, een studententeam bestaande uit 38 studenten, werken een jaar lang aan het ontwerpen en bouwen van een prototype van het hyperloop systeem waarmee ze van 18 t/m 24 juli meedoen aan de European Hyperloop Week.

De hyperloop is een revolutionair nieuw transportmiddel dat de snelheid van een vliegtuig combineert met het gemak en energieverbruik van een trein. Hiermee gaat de hyperloop bijdragen aan het verkleinen van de CO2 footprint van de transportindustrie. Deze zorgt voor ruim 31% van de totale jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen. In 2030 moet de hyperloop een groot deel van het vrachtverkeer gaan vervangen en rond 2040 kan een groot deel van de korte afstandsvluchten vervangen worden door de hyperloop. Het hyperloop systeem werkt met zogenoemde 'pods’. Dit zijn wagentjes ongeveer zo groot als treincoupés, waar rond de 50 mensen in passen. Deze pods reizen door een vacuüm gezogen buis waardoor er geen luchtweerstand is. Door middel van magneten worden de pods niet alleen voortgestuwd, ook zorgen magneten ervoor dat de pod zweeft boven de track. Het contact met de track wordt weggenomen en hiermee ook de rolweerstand. De studenten ontwerpen niet alleen het protype, ze bouwen het ook compleet vanaf scratch op. Hier is veel materiaal voor nodig: van kleine kabeltjes voor het testen van het communicatiesysteem tot carbonplaten ter versteviging van de magneten. Conrad helpt het team door de sponsoring van verschillende materialen die nodig zijn voor het bouwen van de track en pods. Deze materialen worden via onze website beschikbaar gesteld.

Conrad ondersteunt graag innovatieve (milieubewuste) technische projecten, vaak uitgevoerd door studenten van technische universiteiten of hogescholen. Zo zijn wij in de loop van de jaren al sponsor geweest van onder andere de Ecorunner, de Solarboat Twente en hebben we ook de afgelopen jaren de verschillende hyperloopteams gesponsord. Wij wensen hun dan ook opnieuw heel veel succes bij de bouw naar aanloop van de European Hyperloop Week!