Brematic PRO voor realisatie van Smart Homes

26 juli 2019:  Conrad breidt het assortiment innovatieve oplossingen voor intelligente gebouwtechniek uit met Brematic®PRO, de nieuwe productlijn van brennenstuhl voor Smart Homes.

Martin Merkl, hoofd productgroepen bij Conrad Electronic, legt uit: “Het uitgebreide Brematic®PRO-gamma komt tegemoet aan de groeiende vraag van professionals, zoals installateurs, elektriciëns en MRO (onderhoud, reparatie en revisie) technici en maakt het voor eindgebruikers gemakkelijk om aan de slag te gaan met domotica.”

 

De centrale besturingseenheid van het Brematic®PRO systeem is een gateway die via wifi is verbonden met een bestaande, reeds geïnstalleerde router. De communicatie naar alle Brematic® en Brematic®PRO modules is draadloos. Alle modules en de apparaten die erop aangesloten zijn, kunnen eenvoudig worden bediend via een gratis app op een smartphone of tablet, of via de PC. Dit maakt het gebruik van het Brematic®PRO systeem mogelijk zonder meerkosten of bijkomende maandelijkse kosten. Het systeem maakt veilige communicatie op afstand via cloud- of VPN-verbindingen mogelijk.

Om klantspecifieke Smart Home oplossingen te realiseren, omvat het assortiment een groot aantal draadloze modules, zoals bewegingsdetectoren, waterdetectoren, temperatuur- en vochtigheidssensoren, lichtsterktesensoren, rook- en warmtedetectoren, schakeladapters en wandschakelaars.

Brematic®PRO is ontworpen als een compleet plug & play systeem en heeft unieke kenmerken, zoals een groot bereik. Het systeem is compatibel met alle 868,3 MHz Brematic®PRO apparaten alsmede de bestaande producten van de Brematic® serie die gebruik maken van de 433,92 MHz frequentieband. Bovendien is compatibiliteit met alle bekende cameramerken voor binnen- en buitengebruik gegarandeerd. Spraakbesturing via Amazon Alexa is ook mogelijk.

Werner Laich, Key Account Manager bij brennenstuhl, beschrijft de speciale kenmerken van Brematic®PRO: “Met het Brematic®PRO domoticasysteem hebben we een uitgebreid programma ontwikkeld voor de groeiende domoticamarkt, dat gebruikers eenvoudige bediening, veiligheid en gebruiksgemak biedt. Compatibiliteit met ons voorgaande 433 MHz systeem is uniek in de markt. Bovendien profiteren gebruikers van een wifi-gateway die overal kan worden geïnstalleerd, de plug & play actuatoren en sensoren en de handige gratis app voor het bedienen van de systeemmodules.”