Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald

Wat zijn industriële pc's?

Industriële pc's worden in vele gebieden en zo goed als alle industrietakken voor gebruik , bijvoorbeeld in de robotica, de industriële automatisering, in de proces visualisatie en bij het gebruik van test- en testfaciliteiten en verder. Veehouderij bijvoorbeeld zorgen door middel van vandaag PC-gestuurde voederautomaten en ventilatie-installaties voor een aanzienlijke werk ontlasting.

Industriële pc's moeten zich door een hoge betrouwbaarheid zich onderscheiden, want een uitval van de computer kan het stilstaan van de productie met de bijbehorende omzet dat dit ten koste gaat tot gevolg hebben. Bij de constructie, configuratie en uitrusting van industriële pc's wordt daarom op het gebruik van robuuste, industriële toepassingen geschikte componenten minimaal de betreffende, soms ruige omstandigheden probleemloos stand houden.  

 

Opbouw en uitrusting van industriële pc's

Vormgeving en functionaliteit van de pc's kunnen, afhankelijk van het toepassingsgebied en eisen, zeer verschillen . Bijvoorbeeld normen worden klantspecifieke behuizing ontwikkeld, die de ruimte ter plaatse rekening mee houden ongeveer op machines, waar geen ruimte voor gestandaardiseerde behuizing is. Hierbij komen nog bescherming en beveiligingsfuncties om te voorkomen dat een behuizing door onbevoegden kan worden geopend. Soms wordt de computer printplaat worden aangepast of voor de locatie volledig opnieuw ontwikkeld. Met individuele settings kunnen vermogen parameters en energiebesparende functies gelijk vooraf voor de geplande gebruik worden vastgelegd.

Pc's met bescherming tegen trillingen komen onder andere in auto's, bussen, in de trein, in het vliegtuig of bouwmachines gebruikt. Bovendien is er modellen met een uitgebreid temperatuurbereik , die bijvoorbeeld voor gebruik in koelhuizen geschikt zijn. Waterdichte industriële pc's kunnen voor de besturing van procedures in zwembaden, op schepen of bijvoorbeeld voor machines dienen, die met een hogedrukreiniger worden schoongemaakt. Richting wijzen u bijzonder hoge veiligheidsklassen. Net wijdverbreid is het gebruik te militaire doeleinden.

Meer informatie over de IP-classificeringen

Bij een systeem met touchscreens worden bijzonder comfortabele machinebesturingen of automatiseringsoplossingen mogelijk.

Kleinere apparaten zijn voor montage op installatie rails voorbereid. Andere zijn met een zogenaamde watchdog, een elektronische "Waakhond", die bij een programma kan vastlopen zelfstandig opnieuw activeert , zodat de PC weer correct werkt.

Verkrijgbaar zijn industriële pc's met basisuitrusting, die indien nodig met W-LAN of mobiele draadloze verbinding kunnen worden uitgebreid. Een deel van de bij ons aangeboden industriële pc's is in een 19-inch standaard behuizingen ingebouwd, waarmee gebruikelijke server-racks worden gevuld.

Onder ecologische en gebruik veiligheids aspecten worden 80-PLUS-netvoedingen ingebouwd - een initiatief voor van PC-voedingen met een rendement van 80 procent of meer. 

 

Welke industrie-pc's zijn bij Conrad verkrijgbaar?

In onze online shop vindt u verschillende industriële pc's, die u naar de volgende oogpunt aansluit op uw behoeften kunt selecteren:

De geselecteerde processorserie heeft gevolgen voor de prestaties en energie-efficiëntie de calculator. Onder de naam processor/model zijn de processorseries verder gespecificeerd.

Onder harde schijf en SSD vindt u de uitvoering met harde schijven. Het betreft gewone HHDs met 1 Gigabyte en bij de SSD's varianten in het bereik 60 tot 500 Gigabyte. Pc's met een SSD als harde schijf zijn bijzonder snel bedrijfsgereed en voer programma routines vlot vanaf.

Daarnaast kunt u de computers van uw categorie selecteren, waarbij bijvoorbeeld All-in-One PC's en pc's met speciale toetsenborden verkrijgbaar zijn, die speciaal voor gebruik in industriële omgevingen zijn uitgerust.

Een belangrijk selectiecriterium is bovendien de aanwezige werkgeheugen en de ingebouwde grafische kaart .

In acht moeten worden bovendien de beschikbare interfaces . Het bij ons aangeboden pc's hebben de gangbare audio- en video-aansluitingen. Bovendien staat voor de gegevensoverdracht Bluetooth beschikbaar.

Niet in de laatste plaats vindt u in onze shop producten met extra uitrusting. Daartoe behoren antivibratieframe , DC ingang met groot bereik voor een flexibele stroomvoorziening van de pc's, stofdichtheid en ingebouwde SSD's .

De meeste apparaten worden geleverd zonder besturingssysteem. Er zijn echter ook modellen die zijn uitgerust met de Linux-systeem. Linux biedt als open source-software het voordeel dat gebruikers taken specifieke modificaties kunt uitvoeren om de computer aan de besturingsomgeving aan te passen.

 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over industriële pc's

WAS is bij de omgang met industriële pc's gaat?

De installatie en het onderhoud van computers in industriële omgevingen, moeten geschoolde fachinformatiker voor systeemintegratie uitvoeren. Er zijn veel veiligheid aspecten en voorzieningen voor de ononderbroken werking te treffen.

Hoe lang gaat een industriële PC?

De pc's zijn ontworpen voor continugebruik en met overeenkomstig duurzame componenten, uitgerust, zogenaamde 24/7-onderdelen. Daarmee worden looptijden van maximaal 10 jaar en meer bereikt. Als componenten vooraf uitgewisseld, ligt het meestal door het feit dat de PC voor hogere eisen bewapend moet worden, om meer werksnelheid en ruimte te bieden.

Onze praktijktip

Als u componenten uitbreiden, let erop dat deze dezelfde veiligheidsklassen toezeggen zoals de bestaande PC-omgeving. De behuizing van industriële pc's komen meestal overeen met hoge standaarden van de elektromagnetische compatibiliteit. Ga daarom bij onderhoudswerkzaamheden of het vervangen van componenten met grote zorgvuldigheid (en geschikt gereedschap) tegen om de eigenschappen te bewaren.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord