Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

   

Wetenswaardigheden over outdoor tablets en industriële tablets

  • Wat zijn outdoor tablets en industriële tablets?

  • Bijzonderheden van outdoor-tablets en industriële tablets

  • Criteria voor outdoor-tablets en industriële tablets

  • Onze Praktijktip: altijd voldoende stroom

  • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over outdoor tablets en industriële tablets

Wat zijn outdoor tablets en industriële tablets?

 

Outdoor tablets en industriële tablets beschikken in principe via een "normaal" tablet binnenwerk met een van de gangbare besturingssystemen en de voor het standaard horende interfaces en audio- en video-onderdelen. De eisen aan gangbare tablets zijn anders dan op dergelijke buitenshuis onder hard omstandigheden. Snel het moet zijn en licht > en een hoogwaardig scherm.

Maar die worden gebruikt bij windmolens, op schepen of in een industriële omgeving zijn de grenzen gewone apparaten snel bereikt. Hier zijn industrie- en outdoor-geschikte apparaten gevraagd die vanwege speciale uitrustingen minder gevoelig voor invloeden van buitenaf zijn dan gewone tablets . Het engelse toverwoord is "rugged" of "ruggedized" - robuust. Rugged tablets voldoen aan de hoge eisen stellen aan robuustheid voor gebruik buitenshuis. Ze zijn stabiel, stootvast, tegen stof en water beschermd en zijn zelfs ongunstige omstandigheden.

 

Bijzonderheden van outdoor-tablets en industriële tablets

Outdoor-tablet

Voor outdoor- en industriële tablets komen zeer stevige , breukvaste materialen van de nodige elasticiteit gebruikt. Daarbij worden behuizing geconstrueerd, die het binnenwerk ongevoelig voor weersinvloeden, hoge druk, en vallen maken . De fabrikant van dergelijke tablets beveiligen bovendien een breed bedrijfstemperatuurbereik te, waarin de werking gegarandeerd is. Het temperatuurbereik kan van min 20 tot plus 60 graden Celsius variëren . Hierbij komen nog zeer hoge gegarandeerde veiligheidsklassen tot IP68. Deze beschermingsklasse betekent in de praktijk: tot een uur en tot twee meter diepte is de tablet waterdicht, bovendien stofdicht en beschermd tegen micro deeltjes. Zelfs de strenge norm MIL-STD-810G uit de VS is beschikbaar op sommige apparaten inlost. U gespecificeerd het milieu testomstandigheden voor militaire uitrusting.

Als gewone tablets hebben outdoor- en industriële tablets een capacitief aanraakscherm, bij veel modellen is het display met handschoenen te bedienen. Resoluties tot 1200 x 1920 pixels zijn lichtlopend en wat de HD-standaard van 1920 x 1080 pixels via biedt.
Een bijzonderheid van vele outdoor- en industriële tablets is de mogelijkheid om naast de bekende GPS ook op Glonass krijgen . Het is een algemeen satelliet-navigatiesysteem, dat van russische ministerie van defensie wordt gebruikt. Glonass is een een heuse Russische kunst woord en staat omgezet voor "globaal satelliet-navigatiesysteem". Apparaten die beide systemen voor navigatie combineren, hebben een duidelijk voordeel, want GPS/GLONASS-ontvanger heeft u op bijna twee keer zoveel satellietinformatie toegang als een model met toegang tot slechts een standaard. Een plaatsbepaling is daarmee zelfs bij slechte omstandigheden mogelijk.
Sommige outdoor-tablets en industriële tablets bestaat de mogelijkheid om de interne accu tijdens bedrijf te wisselen , zodat een werken zonder onderbreking wordt gegarandeerd. Bovendien bieden optionele scanners en RFID-lezers - worden gerealiseerd via de interne tablet camera - de mogelijkheid om bar- en QR-codes in te lezen. Dat is bijvoorbeeld bij overeenkomstig gekenmerkte aan slijtage onderhevige onderdelen een eenvoudige manier om een bestelling bij de leverancier te activeren.

Bij sommige apparaten staan naast de gangbare Bluetooth meer interfaces ter beschikking, die bij gebruikelijke tablet niet tot de uitrusting behoren. Het kunnen bijvoorbeeld seriële RS232- en USB-aansluitingen zijn die voor de besturing, diagnose en onderhoud met de betreffende installaties kunnen worden verbonden. Een andere bijzonderheid van bepaalde apparaten zijn ingebouwde G-sensoren, die in staat zijn, versnellen te meten.
De toepassingsgebieden van de robuuste outdoor- en industriële tablets zijn veelzijdig. U zult, net als industriële pc's, in de industrie, de vakman, bouwplaatsen, landbouw, lucht- en scheepvaart, logistiek en militaire gebruikt.

 

Criteria voor outdoor-tablets en industriële tablets

Samsung outdoor-tablet

Voor de aanschaf moet vast staan, welke functionaliteit het apparaat moet hebben en onder welke voorwaarden het wordt gebruikt. Onderhoud vakman voor een openbaar zwembad nodig hoogst waarschijnlijk geen tablet die tot min 20 graden Celsius werkt, maar wel een apparaat dat tegen het binnendringen van water bij onderdompelen beschermd is. De aard van de toepassing in de praktijk bepaalt wat de industriële tablet moet kunnen.
De grootte van het scherm speelt een rol, als hun medewerking uiteinden details erop goed moeten detecteren. Tegelijkertijd zijn licht en aangenaam handling en daarmee het gewicht en de afmetingen van het apparaat belangrijk. Denk eraan: hoe groter het beeldscherm, hoe meer accuvermogen vereist. Kleinere apparaten hebben soms duidelijk langere levensduur van de accu.

Indien veel gegevens op het apparaat worden opgeslagen. Kies een model, dat via een hoge opslagcapaciteit beschikt of via geheugenkaarten kan worden uitgebreid. Daarnaast kan de uitrusting met een bepaalde processorserie belangrijk zijn, als de tablet in bestaande omgevingen telefooninstallatie moet worden. Als het apparaat tegen een dockingstation moet worden aangesloten, is een overeenkomstige aansluitmogelijkheid nodig. Het gebruikte besturingssysteem is bovendien belangrijk om een compatibiliteit met bestaande computeromgevingen te garanderen.
Bij mobiel gebruik op de bouwplaats of onderweg is mobiel internet belangrijk. Afhankelijk van de overdrachtsstandaard van 2G tot 4G kunt downloaden en uploaden verschillend snel gebeuren. Enkele industrie- en outdoor-tablets zijn ook in staat om een Wi-Fi-verbinding op te bouwen, als u zich in een WLAN bevinden.

 

Onze Praktijktip: altijd voldoende stroom

Geen accu houdt altijd - met een (opgeladen!) Powerbank of met handige, kleine solar-apparaten kan men de accu bijna leeg is. niet de robuuste tablets op lange tochten of inzetstukken effectief tegenkomen. Denk aan het passende oplaadkabel.
 

 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over outdoor tablets en industriële tablets

Outdoor-tablet

Waarop moet u bij het gebruik van outdoor tablets en industriële tablets op letten?

Plaats bijzonder veel aandacht aan een veilige opslag van de apparaten en een beveiliging van de daarop opgeslagen gegevens, zodat in geval van verlies of diefstal geen derde toegang tot gevoelige bedrijfsgegevens kan krijgen. Veel apparaten kunnen naar een overeenkomstige vrijschakeling plaatsen. 

Is er outdoor- en industriële tablets met SIM-kaartsleuven?

Ja, enkele modellen kunnen met SIM-kaarten worden uitgerust, zodat een internetaansluiting via het mobiele netwerk mogelijk is. De daarvoor onder bepaalde omstandigheden nodige geheugenuitbreiding wordt met SD-kaartsleuven gerealiseerd.

Is er outdoor- en industriële tablets van Apple?

Nee, Apple verdrijft geen apparaten, die expliciet voor industrieel en buitenshuis geschikt zijn. Daarbij komt dat de minst automatiserings oplossingen met het besturingssysteem van Apple compatibel zijn (zelfs als daar inmiddels enkele passende apps achter de rug is). De gangbare besturingssystemen in dit gedeelte zijn Windows en Android.

Handige accessoires voor uw tablet: Blik- en beeldschermbescherming

Bescherm uw tablet tegen ongewenste zijdelingse blikken met een zichtbeschermingsfolie. Ons 3M product finder leidt u met enkele klikken naar de juiste bescherming voor uw product.