bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Knip plaatmateriaal in aluminium of staal op maat met een knabbelschaar

Met een knabbelschaar snijdt u metalen plaatmateriaal perfect op maat, zoals u papier met een schaar knipt. In uw carrosserie of metaalbewerkingsplaats heeft u een oplossing om stukken metaal te bewerken of op maat te snijden. Een knabbelschaar is elektrisch aangedreven met een accu of sluit u aan op het stroomnet. Manuele knabbelscharen zijn eveneens verkrijgbaar bij Conrad. Een ander woord voor een knabbelschaar is een blikschaar of een plaatschaar. In elke autowerkplaats of bij elke carrosserie is er een wel een goede plaatschaar aanwezig.

Welke merken zijn gespecialiseerd in knabbelscharen?

U vindt knabbelscharen van diverse merken op de markt. Veel van de knabbelscharen die u bij Conrad vindt, zijn van Makita. Dit merk koppelt sterke en inventieve werktuigen aan krachtige accu’s met een groot voltage en een grote capaciteit. Het gebruiksgemak van een metaalschaar van Makita valt ook op.

Een knabbelschaar of toch liever een ijzerzaag?

Metalen platen doorzagen of kabels van funderingen inkorten, kan dat ook met een ijzerzaag of met een slijpschijf? Dat is inderdaad mogelijk, maar houd er rekening mee dat u met een ijzerzaag heel wat meer kracht moet gebruiken. Werken met een slijpschijf is ook mogelijk, maar dit vergt meer organisatie qua veiligheid. Daarnaast moet u er ook rekening mee houden dat er gensters van het metaal in het rond vliegen bij het gebruik van een slijpschijf.

Welke speciale types van knabbelscharen bestaan er?

Bij Conrad verkopen we verschillende types knabbelscharen. Elk toestel heeft zijn eigen specialiteit. Naast een algemene knabbelschaar kunt u ook gaan voor deze specifieke types:

  • Accu-betonstaalschaar is bedoeld om de metalen draad in betongewelven door te snijden
  • Plaatschaar wordt voornamelijk gebruikt om plaatmateriaal door te snijden zonder lastoestel

Waarop moet u letten bij de aankoop van een knabbelschaar?

Overweegt u een metaalschaar aan te kopen, dan onderzoekt u het best of het type werktuig past bij de werkzaamheden die u wenst op te knappen. Deze checklist kan u hierbij helpen:

  • Voor welke materialen is de knabbelschaar geschikt? Kunt u met de knabbelschaar bijvoorbeeld aluminium, metaal of blik lossnijden?
  • Kunt u de accu gemakkelijk vervangen door een reserveaccu? Omdat een knabbelschaar intensief werk levert, moet u er rekening mee houden dat u de accu regelmatig moet vervangen.
  • Wat is het vermogen van de schaar? Bij Conrad verkopen we knabbelscharen met een divers vermogen. Dat gaat meestal van 380 tot 710 watt. Hoe hoger het vermogen is, hoe langer u met het toestel kunt werken zonder dat het apparaat oververhit. Wenst u vooral snel en kort met een knabbelschaar te werken, dan is het vermogen minder belangrijk.
  • Wat is de maximale slagfrequentie van een elektrische schaar? De slagfrequentie van een knabbelschaar wordt uitgedrukt in slagen per minuut. Deze maximale frequentie kan gaan van 1.300 slagen per minuut tot 4.500 slagen per minuut.
  • Wat is de batterijspanning van de knabbelschaar? U heeft hier de keuze tussen toestellen met een 12 V accu of een 18 V accu.

Elektrisch gereedschap om metaal te bewerken? Bestel nu uw knabbelschaar bij Conrad

Bij Conrad wordt u altijd begroet door een vriendelijk gezicht. Wenst u een knabbelschaar of een ander instrument te kopen om metaal te snijden of te bewerken? Dan fungeert uw contactpersoon van Conrad als een persoonlijke adviseur met kennis van zaken. Dankzij ons Technology In Focus-programma zijn we steeds op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën op het vlak van werktuigen. Onze medewerkers krijgen regelmatig trainingen en opleidingen in deze nieuwe producten en elektrisch gereedschap, waardoor ze u steeds met kennis van zaken adviseren.

Op onze website met meer dan 450.000 producten vindt u ook een groot aanbod elektrisch gereedschap zoals knabbelscharen. Zodoende heeft u in een mum van tijd een oplossing voor uw probleem en verhoogt u de productiviteit van uw bedrijf of werkplaats. Met een paar klikken bestelt u uw knabbelschaar en heeft u deze vlug in huis. Conrad is hierdoor niet zomaar een online shop, maar een platform waar fans van techniek elkaar ontmoeten met als doel de beste oplossing voor een probleem te vinden. Veel succes met de aankoop van uw knabbelschaar.