Conrad Academy

C-Academy
Wij ontzorgen u bij de implementatie van W&T

 

Meer informatie:
►  Primair onderwijs     ► Voortgezet onderwijs    ► Bibliotheken    ► Bedrijven

 

Gratis lespakketten

Ontzorgen

soldeertechniek

Implementeren

uitleg microbit

Trainen

► Neem contact met ons op

 

Wetenschap & Technologie en Digitale Geletterdheid in de klas

Bent u bekend met het Techniekpact 2020 en heeft u, net als veel andere scholen, moeite om Wetenschap & Technologie op de juiste manier op te nemen in het lesprogramma?

Veel basisscholen vinden het lastig om structureel invulling te geven aan W&T en digitale geletterdheid. Het probleem is vaak een gebrek aan kennis en de juiste materialen en het ontbreken van een doorlopende leerlijn waardoor kinderen zich ook blijvend technisch kunnen ontwikkelen. Daarbij is het een flinke uitdaging om de leerlijnen zó in te richten dat ze voldoen aan het Techniekpact 2020 dat is opgesteld door de overheid.

 

Noodzaak van W&T en Digitale Geletterdheid

Niet iedereen is geschikt om technisch ingenieur te worden, en dat hoeft ook niet. Wat wél belangrijk is, is dat kinderen zich vanaf jonge leeftijd technisch ontwikkelen. Door de digitalisering veranderen de beroepen in een snel tempo en de vraag naar technische mensen groeit per dag. Het gebrek aan technologische kennis staat op korte termijn onze welvaart en groei in de weg en daar kunnen we alleen door samen te werken iets aan doen.

Conrad, ontzorgt, implementeert en traint

Vraag informatie aan >>

 

Ontzorgen

Wij brengen technische kennis naar uw school door het geven van gratis trainingen aan leerkrachten. Ook leveren wij de materialen die u nodig heeft en, heel belangrijk, de passende leerlijnen waar u als leerkracht eerst zelf mee aan de slag gaat voordat u ze in de klas gebruikt. En mocht u meer hulp nodig hebben, dan verzorgen we een gratis gastles of workshop voor de leerlingen.

Hoe kan C-Academy u ontzorgen? >>

 

Implementeren

Bij de implementatie is structuur erg belangrijk. W&T en Digitale Geletterdheid moeten een vaste plek krijgen binnen het lesplan en daarvoor is een doorlopende leerlijn met bijbehorende (losse) materialen en lespakketten noodzakelijk. Praktische handvaten en/of lespakketten waar u een heel schooljaar mee vooruit kunt. Aan het eind van elk schooljaar heeft u als school aan de gestelde kerndoelen voldaan én hebben de kinderen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Een WIN-WIN situatie.

Hoe helpt C-Academy bij de implementatie? >>

 

Trainen

Om u als leerkracht te ondersteunen, verzorgen we gratis trainingen. Zo raakt u bekend met de materie en doet u ervaringen op. De kennis die u opdoet, kunt u vervolgens overdragen in de les.
Deze trainingen zijn erg divers en worden afgestemd op uw behoeftes. Er is dus heel veel mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Welke trainingen verzorgt C-Academy? >>

 

Onze partners

Conrad werkt met verschillende partners samen om u als school te ondersteunen bij de implementatie van Wetenschap & Technologie en Digitale Geletterdheid. Zo werken wij bij de ontwikkeling van onze lespakketten nauw samen met Astrid Poot, Future NL en de Waag Society en verzorgen we workshops op diverse evenementen zoals op Bright en Maker Faire Eindhoven.

Curriculum.nl Waag society
Future nl klooikoffers
RDM Makerspace
Marvin lora

Neem contact met ons op >>

 

Lespakketten 

Bekijk ons assortiment technische lespakketten en leer uw leerlingen alles op het gebied van gereedschap, robotica, mechanica, 3D, programmeren en nog veel meer.
Ga naar de technische lespakketten >>

 

C- Academy  contactformulier

Techniek moet toegankelijk zijn voor iedereen. Leren door doen! Wat kunnen wij voor u betekenen?
Vul onderstaand formulier in met uw vraag en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen

-->{C}