Testimonial: de Fluke 729 bespaart op alle fronten

Testimonial: de Fluke 729 bespaart op alle fronten

15 jan 2019

Veel voorzieningen, zoals elektriciteitscentrales of productiefaciliteiten, zijn afhankelijk van een goed preventief onderhoudsprogramma. Deze programma's zijn essentieel om processen veilig en efficiënt te laten verlopen. Het uitvoeren van nauwkeurige en consistente drukkalibratie op procesinstrumentatie is een belangrijk onderdeel van die onderhoudsprogramma's. Procestechnici besteden doorgaans 70% van hun tijd aan probleemoplossing, 20% aan onderhoud en inbedrijfstelling en 10% aan kalibratie.
Toen recentelijk een elektriciteitscentrale een decenniaoude proceskalibrator moest vervangen, ging de supervisor van de fabriek op zoek naar een geavanceerde drukkalibrator om de efficiëntie te helpen verbeteren. Hij vond een oplossing die de kalibratietijd met maar liefst 50% verkortte. De Fluke 729 automatische drukkalibrator.

Testimonial Fluke 729

Een kolengestookte elektriciteitscentrale in de Verenigde Staten is afhankelijk van een sterk preventief onderhoudsprogramma om zijn processen te optimaliseren en om veilig en efficiënt te kunnen werken. Het uitvoeren van nauwkeurige en consistente drukkalibratie op procesinstrumentatie is een belangrijk onderdeel van dat programma. De kalibratieploeg van de elektriciteitscentrale is verantwoordelijk voor het onderhoud en het oplossen van honderden problemen van transmitters en drukschakelaars die alles monitoren en controleren: van katalytische processen tot emissies. Toen de oude proceskalibrator moest worden vervangen, ging de supervisor op zoek naar een drukkalibrator van de nieuwste generatie om zo de efficiëntie te kunnen verbeteren. Die zoektocht leidde naar de Fluke 729 automatische drukkalibrator.

"We kozen voor de 729 Automatic Pressure Calibrator omdat het een automatische pomp heeft, is voorzien van de nieuwste normen, en, niet onbelangrijk, de Fluke 729 bewaart automatisch alle kalibratieresultaten." zegt de supervisor. Maar de automatische mogelijkheden reiken verder dan de interne geautomatiseerde pomp die de druk regelt. De Fluke 729 bevat ook automatische interne precisiedrukinstellingen voor kleine lekken in slangen en testopstellingen. Ideaal voor bijvoorbeeld opgeslagen perslucht en controle van miniatuur luchtkleppen.

Na de Fluke 729 een aantal maanden te hebben gebruikt, begon het kalibratiepersoneel de efficiëntiewinsen te zien. "Met de 729 kunnen we automatisch meerdere druktesten tegelijkertijd doen ", zegt de leidinggevende. "We zijn nu in staat om direct naar het laagste drukpunt te gaan zonder de druk te verminderen en vervolgens weer op te voeren. Dat maakt ons werk een stuk efficiënter."

20% meer kalibreren, 50% tijdsbesparing

De instrumentatietechnici maken ook gebruik van de Autostep-functie op de 729 om een ​​reeks kalibraties in te stellen die automatisch en stapsgewijs worden uitgevoerd. De supervisor schat dat de combinatie van de automatische mogelijkheden en diverse ingebouwde functies technici in staat stellen
om ongeveer 20% meer te kalibreren tijdens het preventieve onderhoud. Daarnaast versnelt het het oplossen van problemen. 

Om de efficiëntie verder te verhogen, is de supervisor van plan om de DPCTrack2 ™ kalibratiesoftware te implementeren. Met DPC Track2 kunnen technici kalibratieresultaten direct naar de PC uploaden in plaats van deze eerst handmatig te moeten noteren. Dit maakt het eenvoudiger om instrumenten te beheren, geplande tests te doen en te rapporteren en om de geschiedenis van elk instrument snel in te zien om een probleem terug te kunnen leiden, indien nodig. Tests schatten dat het gebruik van de 729 voor geroutineerd onderhoud, samen met papierloze workflows en documentatiesoftware, kan leiden tot een tijdsbesparing tot maar liefst 50%.

Multifunctioneel rendement

In de krachtcentrale gebruiken instrumentatietechnici de 729 zowel in het veld als in de werkplaats. Nadat een werkorder wordt uitgegeven, isoleert Operations het doelapparaat en zet het offline. "Als we de werkzaamheden ter plekke kunnen uitvoeren, dan zullen we dat doen, maar bepaalde apparaten moeten naar de werkplaats worden gebracht." zegt de supervisor. Hoe dan ook, de 729 doet het werk van meerdere tools tegelijkertijd.

Als een technicus voorheen een transmitter of swich wilde testen, dan moest het eerst op een voeding en een HART Communicator worden aangesloten. Dat is met de Fluke 729 niet meer nodig. "De 729 zorgt zelf voor meer power en is voorzien van ingebouwde HART Communicator, zodat we ons geen zorgen hoeven te maken over dat soort zaken." Hij legt uit: "wij gebruiken de 729 om het bereik van de transmitter te controleren. Vervolgens stellen we het aantal testpunten dat we willen uitvoeren in, geven we het foutpercentage aan en drukken op de startknop. De 729 doet vervolgens de rest."
Niet alleen bespaart de 729 tijd; zijn multifunctionele functies besparen ruimte. "In plaats van een drukkalibrator, HART communicator, handpomp en extra drukmodules hoeven de technici nu alleen nog maar de Fluke 729 mee te nemen. Dit bespaart veel tijd en gedoe." aldus de supervisor.

Verschillende uitvoeringen

Bij Conrad verkopen we de Fluke 729 in verschillende uitvoeringen. Bij interesse of vragen, kunt u contact opnemen met [email protected].
De aangegeven voorraad/levertijd is op de Fluke 729 niet van toepassing omdat dit artikel op bestelling wordt ingekocht en geleverd. Het is dus altijd direct leverbaar.


Fluke 729

Bekijk alle uitvoeringen van de Fluke 729 >>

Gerelateerde onderwerpen

Meest recente artikelen

Herken met Fluke eenvoudig fouten in installaties en machines

10 dagen geleden

Herken met Fluke eenvoudig fouten in installaties en machines

Bij Conrad alleen Qi-laders voor draadloos opladen

19 nov 2020

Bij Conrad alleen Qi-laders voor draadloos opladen

Starterkit CASE PTFIX L-Boxx voor elektrici

27 okt 2020

Starterkit CASE PTFIX L-Boxx voor elektrici

Inspiratieverhaal: zelf een 3D gezichtsmasker maken

26 okt 2020

Inspiratieverhaal: zelf een 3D gezichtsmasker maken

Perfecte mix van TRUE RMS-stroomtang en spanningstester

22 okt 2020

Perfecte mix van TRUE RMS-stroomtang en spanningstester

Unieke Conrad Convention Days

21 okt 2020

Unieke Conrad Convention Days

Fluke hulpmiddelen die elk klein team nodig heeft voor het oplossen van elektrische problemen

15 okt 2020

Fluke hulpmiddelen die elk klein team nodig heeft voor het oplossen van elektrische problemen

Grip op stroommetingen voor onderhoud, reparaties en MRO

8 sep 2020

Grip op stroommetingen voor onderhoud, reparaties en MRO

Verklein de kans op besmetting met het coronavirus met een goed binnenklimaat

3 sep 2020

Verklein de kans op besmetting met het coronavirus met een goed binnenklimaat

Welke boormachine heb ik nodig?

26 aug 2020

Welke boormachine heb ik nodig?