Herroepingsrecht


Wanneer uw bestelling is afgerond, is er sprake van een overeenkomst met betalingsverplichting. Volgens de Europese wetgeving mag u deze overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgave van reden herroepen. Dat heet herroepingsrecht. Deze termijn gaat in op de dag dat u de bestelling ontvangt, of (bij een gespreide levering) op de dag dat het laatste product van de bestelling is afgeleverd.

Om een beroep te doen op het herroepingsrecht dient u ons, binnen de herroepingstermijn van 14 dagen, ervan op de hoogte te stellen dat u de overeenkomst wilt herroepen. Na herroeping heeft u 14 dagen de tijd om uw bestelling terug te sturen. Volgens de Europese Wetgeving dienen wij u  de mogelijkheid te geven om deze herroeping aan te kondigen via ons herroepingsformulier of via het Europees modelformulier voor herroeping.

Het is echter niet verplicht (en ook niet noodzakelijk) om hier gebruik van te maken. U kunt bij ons namelijk snel en gemakkelijk uw retourzending aanmelden, waarna u het gratis aan ons kunt retourneren. 

Zodra u aangeeft het artikel retour te sturen, met of zonder herroepingsformulier, ontvangt u het aankoopbedrag (mits vooruitbetaald) binnen 14 dagen van ons terug. Dit is inclusief eventuele verzendkosten bij een standaardlevering. Voorwaarde is dat u de retour bestelling binnen 14 dagen na herroeping ook daadwerkelijk retour stuurt of op laat halen.

 

Belangrijk: bewaar het retourbewijs goed. In voorkomende gevallen moet u aan kunnen tonen dat de bestelling is geretourneerd. 

Herroept u direct na het bestellen (en we kunnen uw bestelling nog annuleren), dan hoeft u verder niks te doen. Wanneer uw bestelling al onderweg is, dient u deze te weigeren bij de deur. Heeft u het pakket al in huis, stuur deze dan terug.

 

Waardevermindering

Bij eventuele schade of een ongefrankeerde zending kunnen wij kosten in rekening brengen. Dit geldt ook voor onderstaande producten, die geopend, een aanzienlijke waardevermindering tot gevolg kunnen hebben:

  • Cartridges

  • Toners

  • Batterijen

  • Bouwpakketten


Uitzondering herroepingsrecht

Er geldt een uitzondering op het herroepingsrecht voor:

  • producten die verzegeld waren en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken en definitief niet meer kunnen worden verkocht om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne; 
  • verzegelde audio- en verzegelde video-opnamen en verzegelde computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken en
  • maatwerk,  onder andere op maat gemaakte kabels en printplaten.