Conrad Electronic levert Weidmüller’s u-mation assortiment voor de machinebouw en installatietechniek

Conrad Electronic levert Weidmüller’s u-mation assortiment voor de machinebouw en installatietechniek

23 dec 2019

Nieuw in ons assortiment: MDA-510 en MDA-550

Conrad Electronic heeft Weidmüller's u-mation platformonafhankelijke automatiserings- en digitaliseringsassortiment toegevoegd aan haar distributieassortiment. Hiermee wordt het voor bedrijven in de machinebouw en installatietechniek gemakkelijker om aan de slag te gaan met Smart Industry en het Internet of Things (IoT).

“Met behulp van de perfect op elkaar afgestemde producten binnen het u-mation assortiment kunnen gebruikers uit verschillende branches uitdagingen op het gebied van IoT oppakken en oplossingen voor de fabriek van de toekomst ontwikkelen”, zegt Manuel Gschwend, productmanager bij Conrad. “Door de combinatie van modulaire automatiseringshardware, innovatieve engineering en visualisatiesoftware kunnen individueel schaalbare digitaliserings- en automatiseringsoplossingen worden gerealiseerd. Daarbij kunnen alle procesniveaus worden geoptimaliseerd, van sensor tot cloud. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van flexibele besturingstoepassingen of datagebaseerd voorspellend onderhoud gecombineerd met industriële analysemethoden. Geavanceerde digitaliseringsoplossingen en intelligente modellen voor machine-learning maken het mogelijk om verschillende procesniveaus te koppelen. Bovendien kan end-to-end communicatie –van de sensor naar de cloud– worden gerealiseerd.”

Het hart van u-mation is de u-control controller, een nieuwe automatiseringsoplossing voor gebruik in de machinebouw en installatietechniek. Voor de ontwikkeling van technische software vertrouwt Weidmüller op open en leveranciersonafhankelijke webtechnologieën als HTML5, CSS3 en JavaScript. De browser wordt hiermee een applicatieplatform voor de gebruiker en maakt een flexibele systeemconfiguratie mogelijk, alsmede programmering volgens IEC 61131-3 en koppeling met interfaces (HMI's) via een webgebaseerde engineering tool. Met u-control kunnen op basis van open technologieën automatiseringsprojecten flexibeler en intelligenter worden uitgevoerd.

Een ander belangrijk onderdeel van u-mation is u-remote, een remote I/O systeem waarbij een webserver is geïntegreerd in de coupler. Deze is beschikbaar in verschillende beschermingsklassen: als IP-20 systeem voor gebruik in de schakelkast of als IP-67 systeem voor directe installatie in het veld. Hierbij vereist u-remote geen speciale software: een standaard browser is voldoende. Het remote I/O-systeem ondersteunt de gangbare veldbussystemen PROFINET, EtherNet/IP en EtherCAT en maakt automatisering van productiesystemen met meerdere beschermingsklassen mogelijk. Veilige digitale I/O-modules (veiligheidsmodules) voor aansluiting op PROFIsafe of Fail-Safe-over-EtherCAT (FSoE) completeren het assortiment.

Onder de merknaam u-view zijn ook moderne HMI's in de u-mation portfolio ondergebracht. Deze mens-machine interfaces vormen een integraal onderdeel van het totaalconcept. Er is een basis- en premium productserie beschikbaar. De HMI's zijn via een browser met een HTML5-interface gekoppeld aan een webgebaseerde engineering tool. Met de interactie tussen HMI's en u-control tilt Weidmüller de automatisering naar een hoger niveau en creëert het bedrijf nieuwe mogelijkheden voor klanten.

Binnen het u-mation gamma is ook een security router verkrijgbaar. Door gebruik te maken van de VPN-verbinding van deze router kunnen machines en systemen efficiënt en veilig worden bewaakt met de webgebaseerde u-link remote oplossing voor onderhoud. De hiermee gepaard gaande snellere en meer tijdige onderhoudsservice leidt tot een hogere productiviteit van de fabriek. Het webgebaseerde u-link maakt een snelle en veilige toegang tot en bewaking van machines en systemen mogelijk. Het vereenvoudigt onderhoud op afstand en maakt een efficiënt beheer van de productiefaciliteiten mogelijk. De intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface kan eenvoudig worden geconfigureerd en snel worden geoptimaliseerd op basis van klantspecifieke behoeften.

“Met het u-mation concept willen we ons positioneren als leverancier van hoogwaardige oplossingen waarop voor de lange-termijn kan worden vertrouwd”, stelt Weidmüller. “Waar klanten in de automatiseringstechniek voorheen moesten kiezen voor een specifiek platform, kunnen ze nu met u-mation profiteren van een open systeem met geïntegreerde communicatie en kunnen ze flexibel reageren op nieuwe technische ontwikkelingen. In overeenstemming met de eis van ‘communicatie op elk niveau’ bieden wij verschillende u-mation opties. Op veldniveau registreren en converteren communicatie-geschikte signaalomvormers analoge systeemdata en sturen ze naar de controller. De gegevens kunnen ook naar de cloud worden gestuurd en daar worden geanalyseerd. Bovendien kunnen elektrische apparaten, zoals een voeding of stroomverdeler, via een plug-in communicatiemodule worden geïntegreerd in een netwerk.”

De eerste producten in het u-mation assortiment zijn de 24 VDC PLC veldbuscouplers UC20-WL2000-AC 1334950000 en UC20-WL2000-IOT 1334990000.

Weidmüller Weidmüller

 

 

Meest recente artikelen

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

6 dagen geleden

Retourtermijn tijdelijk 60 dagen

Conrad officieel reseller Arduino®

19 okt 2021

Conrad officieel reseller Arduino®

Tips & trucs om snel en eenvoudig energie te besparen

6 okt 2021

Tips & trucs om snel en eenvoudig energie te besparen

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

10 aug 2021

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

9 aug 2021

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

Kies de juiste stroomtang voor uw toepassing

6 aug 2021

Kies de juiste stroomtang voor uw toepassing

Eenvoudig energie besparen in huis

6 aug 2021

Eenvoudig energie besparen in huis

Vergelijk eenvoudig technische specificaties

4 jun 2021

Vergelijk eenvoudig technische specificaties

Uitleg: soldeerstations voor verschillende doelgroepen

12 mei 2021

Uitleg: soldeerstations voor verschillende doelgroepen

Vijvertechniek

1 apr 2021

Vijvertechniek