Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Bent u op zoek naar een bestuurbare auto? In ons assortiment vindt u RC auto's voor beginners maar ook bestuurbare auto's voor de echte kenners. Elektronisch of benzine-aangedreven, voor elke liefhebber biedt Conrad ruime keuze.

  Wat zijn bestuurbare auto's?

  Over het algemeen is een bestuurbare auto een min of meer gedetailleerde replica van de verschillende voertuigtypes. Bovendien heeft modelbouw de mogelijkheid om voertuigen te presenteren die in deze specifieke versie in werkelijkheid niet bestaan. De toevoeging van RC (Radio Controlled of Remote Controlled) of RtR (Ready to Run) geeft aan de fabrikant aan dat dit een op afstand bestuurbare replica is die daadwerkelijk kan worden bediend met een afstandsbediening. Diverse fabrikanten bieden RC-auto's in verschillende maten aan, maar ook vrachtwagens, bouwvoertuigen en landbouwvoertuigen, waarmee jong en oud veel offroad-rijplezier kunnen beleven. Sommige auto's (off-road) zijn geschikt voor bijna elk terrein, terwijl andere modellen (on-road) alleen goed kunnen worden bestuurd op bepaalde oppervlakken met een minimum aan bevestiging.

  Welke varianten bestuurbare auto's zijn er?

  • Instapmodellen Instapmodel auto met kindvriendelijke afstandsbediening.
   In deze categorie zijn er verschillende modellen die geschikt zijn voor kinderen van 3 jaar en ouder. Dergelijke bestuurbare auto's verschillen niet alleen in de complexiteit van hun bediening, maar natuurlijk ook in uiterlijk en robuustheid.
  • RC elektrische modelauto's
   Elektrische aandrijvingen zijn gebruiksvriendelijk, schoon en stil. Zogenaamde RC elektrische auto's zijn voertuigen die worden aangedreven door een elektromotor. Het belangrijkste verschil is de werking van de motor, waarbij in het algemeen onderscheid kan worden gemaakt tussen brushed motoren en brushless motoren. Geborstelde motoren kenmerken zich bijvoorbeeld door het feit dat de schakeleffecten zeer soepel verlopen en dat het model door zijn eenvoudige ontwerp zowel goedkoop als gemakkelijk te repareren is. De brushless motoren wekken minder warmte op, zijn minder onderhoudsintensief en krachtiger. De relatief goedkope geborstelde motoren zijn een goede keuze voor gewone bestuurders en beginners, terwijl de ervaren modelautobestuurder en liefhebber de voordelen van de borstelloze motor niet mag missen. De toevoeging van "offroad" of "onroad" geeft alleen de oppervlakken aan waarop de modellen kunnen rijden. Dit leidt tot visuele en technische verschillen, vergelijkbaar met die tussen een limousine of een strandbuggy.
  • RC benzine, nitro modelauto's
   In tegenstelling tot hun elektrisch bediende tegenhangers, worden de motoren van deze voertuigen aangedreven met verbrandingsmotoren. Kleine, op afstand bestuurbare voertuigen op schaal 1:18 tot 1: 8 gebruiken over het algemeen methanol-verbrandingsmotoren, die in de volksmond nitromotoren worden genoemd. Deze motoren verbranden geen benzine uit het tankstation, maar een speciaal mengsel van methanol en synthetische olie. Nitromethaan wordt aan de brandstof toegevoegd als ontstekingsversneller en om de prestaties te verbeteren. Kant-en-klare containers met verschillende nitro- en olie-inhoud zijn op de markt verkrijgbaar. Grote, op afstand bestuurbare voertuigen op een schaal van 1: 6 of 1: 5 worden bij voorkeur gebruikt met benzinemotoren met grote cilinderinhoud. Hoewel de grote modellen aanzienlijk duurder zijn om te kopen, zijn de brandstofkosten aanzienlijk lager dan die van nitro-modellen. Net als bij hun elektrisch aangedreven tegenhangers verwijzen de termen "onroad" en "offroad"naar het type en het toepassingsgebied van de voertuigen.
  • RC miniatuurauto's
   De miniatuur RC's worden allemaal elektrisch aangestuurd. Deze modelsoort is verkrijgbaar in een bus en verschillende landbouwvoertuigen en zijn vooral geschikt voor de kleine hobbyist.

  Waar moet u op letten bij het kopen van bestuurbare auto's?

  Bij het kopen van bestuurbare auto's moet het gebruiksgemak altijd centraal staan. In de categorie "instapmodellen" kunt u filteren op leeftijd vanaf welke gebruik wordt geadviseerd. De prestaties, bediening en het uiterlijk van de modellen in deze voertuigen zijn aangepast aan hun leeftijd. Jongeren en volwassenen moeten als beginners onderhoudsarme modellen aanschaffen en van tevoren bedenken waar de voertuigen moeten worden gebruikt. Hier kunt u een goede keuze maken tussen "offroad" en "onroad", zowel voor modellen met elektromotoren als voor benzinemotoren. Voor ervaren chauffeurs, uitvinders en PS-fans zijn grootte, type aandrijving en de beschikbaarheid van accessoires belangrijke beslissingscriteria. De verschillende filteropties helpen hierbij om de grote keuze aan verschillende modellen gericht en gewenst te kunnen verkleinen.

  Waar kan ik reserveonderdelen of accessoires voor bestuurbare auto's krijgen?

  Met bestuurbare auto's en RC truck-modelbouw is rijden in het veld of op de weg vaak slechts een deel van het plezier. Het onderhoud van verschillende aandrijfsystemen, afstandsbediening en slijtdelen zijn een elementair onderdeel van deze passie. Bij Conrad vindt u een enorme diversiteit aan verschillende RC auto onderdelen en accessoires. De accessoires variëren van decoratie en verlichting voor de optiek tot auto-rotoren en wegmarkeringen voor de daadwerkelijke race. Daarnaast kunt u volop experimenteren met banden en velgen