Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Voor verschillende toepassingen in huis en/of op kantoor is stroom vereist. Maar het begrip stroom is veelomvattend: het bestaat in alle soorten en maten. Eén veelgebruikte term is 'krachtstroom' en hoewel dit eigenlijk niets anders is dan normale stroom, is het toch handig als u weet waar deze omschrijving vandaan komt. 

  Wat is CEE krachtstroom?

  Zoals gezegd is krachtstroom eigenlijk niets anders dan normale stroom. Het verschil zit hem in de bedrading. Waar reguliere stopcontracten de elektriciteit leveren door twee draden, gebeurt dit bij krachtstroom door middel van vier draden. Drie daarvan noemen we de zogenaamde spanningsdraden. Het gaat daardoor om driefasenstroom, hetgeen inhoudt dat er tot drie keer zoveel vermogen kan worden geleverd dan normaliter gesproken het geval is. Met andere woorden: via krachtstroom geef je apparaten drie keer zoveel stroom mee dan u normaal kunt doen.

  Wanneer gebruik ik krachtstroom?

  Vanzelfsprekend is krachtstroom niet toepasbaar op alle apparaten. U kunt verschillende huishoudelijke producten aardig om zeep helpen wilt u hierop krachtstroom aansluiten. Sterker nog, op wat elektronische fornuizen na wordt krachtstroom in huis eigenlijk helemaal niet gebruikt. In de bouw en in de industrie is een dergelijke aansluiting gebruikelijk - dat is dan ook waar ons assortiment het beste tot haar recht komt.

  De volgende producten zijn voorbeelden van apparaten die werken op krachtstroom:

  • Jacuzzi’s
  • Sauna's
  • Compressors

  Hoe leg ik krachtstroom aan?

  Of een elektrisch apparaat krachtstroom vereist, valt af te lezen aan het label van de desbetreffende machine. Hierop staat altijd aangegeven wanneer er krachtstroom vereist is. Mocht dit het geval zijn, dan moet u krachtstroom aanleggen. Dit gaat niet zonder gevaren: krachtstroom heeft, zoals u inmiddels weet, een grotere spanning dan de elektriciteit die je doorgaans gebruikt. Het aanleggen van krachtstroom moet daarom zo veilig mogelijk gebeuren.

  Krachtstroom aanschaffen

  Heeft u krachtstroom nodig? Kijk dan eens op Conrad.nl. We bieden een ruim assortiment aan benodigdheden die komen kijken bij de aanleg van krachtstroom. Conrad biedt verschillende soorten adapters en stekkers die toepasbaar zijn voor de aanleg van krachtstroom. Deze hebben uiteenlopende eigenschappen:

  • Beproefde kwaliteit
  • Met of zonder klittenband
  • Met of zonder bedrading
  • Schroefloze aansluittechnieken
  • Robuustheid

  Welke stekkers hebben wij?

  Wanneer u weet naar wat voor soort aansluiting u op zoek bent, heeft Conrad geheid iets dat bij u en uw apparaat past.