Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  De lompe bakbeesten van vroeger hebben plaatsgemaakt voor mooie, strak vormgegeven computers die de meest krachtige componenten bevatten. In ons assortiment vind je computers voor alle mogelijke doeleinden. Van kantoorwerk tot simpel internetten en tekstverwerken, tot het draaien van zware grafische programma's en games. Voor de techneuten zijn er honderden development-boards en microcontrollers om zelf wat op te bouwen.

  PC's: zonder deze kunnen bedrijven en particuliere huishoudens zich niet worden voorgesteld

  Het succesverhaal van de computer houdt nooit op. Een moderne economie zoals we die kennen zou ondenkbaar zijn zonder krachtige pc-systemen. Computers zijn tegenwoordig overal te vinden: van dokterspraktijken tot detailhandel en ambachtelijke bedrijven tot industrie. In onze gids leest u welke soorten pc's beschikbaar zijn en waarvoor ze kunnen worden gebruikt.
   

  • Toepassingsgebieden voor computers

  • Kantoorcomputers en alles-in-één pc's

  • Werkstations en servers

  • Mini-pc's en industriële computers

  • Notebooks - het draagbare alternatief

  • Speciale pc voor gaming

  • Waar moet ik op letten bij het kopen van een computer?

  • Onze praktische tip: zorg voor voldoende ventilatie van de pc!

  • FAQ - veelgestelde vragen over computers

   
   

  Toepassingsgebieden voor computers

  Desktopcomputers en notebooks worden bijna overal gebruikt - of het nu in het openbaar bestuur is, in ziekenhuizen of in de kleine supermarkt om de hoek. Geen enkele industrie kan tegenwoordig zonder een desktop-pc. Het werk dat met zo'n computer wordt gedaan is divers. Het kan gaan over het beheren van voorraden of complexe berekeningen in een onderzoekslaboratorium. Redacteuren schrijven hun artikelen op de computer en de politieagent neemt ook een advertentie op een pc op. Vooral in verband met internet zijn de mogelijke toepassingen vrijwel onbeperkt. In de meeste gevallen wordt Microsoft Windows als besturingssysteem gebruikt. Een mogelijk alternatief is Linux en Mac OS voor Apple Desktops. In ons assortiment vind je een breed scala aan verschillende pc's, variërend van barebones en werkstations tot refurbished pc's.

   
   

  Kantoorcomputers en alles-in-één pc's

  Kantoorcomputer

  Een kantoor-pc-systeem mag het werk niet hinderen. Het is daarom bijzonder belangrijk dat een dergelijke desktopcomputer een zo stil mogelijk bedrijfsgeluid veroorzaakt. De pc-behuizing moet ook weinig ruimte in beslag nemen. Hoe meer computers in een kantoor worden gebruikt, hoe belangrijker de kwestie van het stroomverbruik wordt. Meestal zijn bijzonder sterke processors van AMD of Intel niet nodig voor een kantoorcomputer. De in veel CPU's geïntegreerde grafische eenheid is doorgaans voldoende voor de gebruikte kantoortoepassingen.

   
   

  Alles-in-één pc's

  Wanneer een pc-systeem niet alleen wordt gebruikt als een puur werkend apparaat, maar er ook goed uit moet zien, komt het uur van een alles-in-één oplossing: het is een monitor in de behuizing waarin de volledige hardware is ondergebracht . Het voordeel van een all-in-one is de kleine footprint. De pionier op dit gebied is de Apple iMac, die vaak te vinden is in dokterskamers, reclamebureaus en ontwerpbureaus.

   
   
   

  Werkstations en servers

  Workstations

  Een professionele werkplek heeft aanzienlijk meer kracht nodig. Deze computers worden gebruikt voor geavanceerde software en computerintensieve applicaties zoals 3D-rendering of CAD. Hiervoor worden processoren van AMD en Intel met 8 of meer cores gebruikt. Een simpele quad-core CPU is in de meeste gevallen al te zwak. Sommige werkstations hebben zelfs twee ingebouwde processors. Naast hoge processorprestaties heeft een werkstation ook veel RAM nodig en vaak meerdere harde schijven.

   
   

  Servers

  Servers moeten ook bijzonder krachtig zijn. Er is geen internet zonder een server en de meeste bedrijfsnetwerken zijn zonder deze nutteloos. Dergelijke computers hebben veel rekenkracht nodig, er worden speciale processors zoals AMD Epyc of Intel Xeon gebruikt, die een groot aantal cores hebben. Veel RAM en een grote opslagcapaciteit zijn ook nodig.

   
   
   

  Mini-pc's en industriële computers

  Mini-pc's

  Mini-pc's zijn computers met bijzonder compacte afmetingen. De apparaten zijn soms zo klein dat ze gemakkelijk achter een monitor met een speciale houder kunnen worden verborgen en dus als volwaardige desktopcomputer kunnen dienen. Ook hier zijn er zeer krachtige modellen waarmee zelfs complexe berekeningen kunnen worden uitgevoerd. Door de kleine behuizing is de uitbreidbaarheid echter ernstig beperkt; er is meestal geen ruimte voor een speciale grafische kaart.

   
   

  Industriële computer

  Industriële pc's zijn meestal bijzonder robuust: ze zijn vaak erg compact en worden gebruikt in gebieden als robotica, automatisering en industriële communicatie. Dergelijke computers hebben interfaces die zelden worden aangetroffen op een normale desktop, maar zijn nog steeds erg belangrijk voor industriële toepassingen. Dit omvat parallelle en seriële poorten en meestal meerdere netwerkverbindingen. Als besturingssysteem wordt vaak Windows, maar ook Linux of Android gebruikt. Op het industrieterrein bevinden zich ook de zogenaamde single-board computers, die een stuk kleiner zijn en veel gebruikt worden op het gebied van IoT.

   
   
   

  Notebooks - het draagbare alternatief

  Laptops en notebooks worden voornamelijk gebruikt door werknemers die in het veld werken. Hiervoor moeten de computers zo licht en robuust mogelijk zijn. Laptops met een schermformaat van minder dan 13 inch zijn bijzonder geschikt voor mobiel gebruik. Bij dergelijke apparaten is de langst mogelijke batterijduur belangrijker dan extreme prestaties. In plaats van een conventionele harde schijf, is een trillingsbestendige SSD de eerste keuze, vooral voor mobiele apparaten. Om soepel werken mogelijk te maken, moet de laptop minimaal 8 GB DDR4 RAM hebben, afhankelijk van de gebruikte software, meer.

   
   

  Speciale pc voor gaming

  Gaming-pc's zijn voornamelijk bedoeld voor entertainment. Dergelijke apparaten zijn meestal niet alleen eenvoudige desktop-pc's, maar echte lifestyle-objecten. Veel van deze computers hebben vensters die de ingebouwde hardware onthullen. Een andere trend is LED-verlichting: veel hardwarefabrikanten bieden grafische kaarten, ventilatoren en zelfs RAM-modules met geïntegreerde RGB-verlichting. Damit auch moderne 3D-Spiele in hohen Auflösungen auf dem Monitor dargestellt werden können, benötigt ein Gaming-PC einehoge CPU- en grafische prestaties. De trend is momenteel richting AMD- en Intel-processors met 6 of beter nog 8 fysieke cores. Zudem ist einesterke grafische kaart een must. Zo'n grafische versneller kan gemakkelijk de prijs van een volledig uitgeruste kantoor-pc bereiken. Het werkgeheugen kan minimaal 16 GB DDR4-RAM of meer zijn. Dezelfde criteria zijn van toepassing op gaming-notebooks. Overeenkomstige modellen zijn daarom meestal erg duur en vaak behoorlijk zwaar.

   
   
   

  Waar moet ik op letten bij het kopen van een computer?

  Het hangt altijd af van waar de computer voor wordt gebruikt. Een kantoor-pc heeft geen grafische videokaart of 32 GB DDR4 RAM nodig. Bepaal uw exacte behoeften voordat u koopt, vermijd onnodige kosten voor componenten die u helemaal niet nodig heeft. Complete pc's, waarin de invoerapparatuur en een monitor zijn inbegrepen, zijn meestal een goede keuze voor beginners. Als u geen complete pc wilt gebruiken, kunt u bijvoorbeeld een pc-configurator gebruiken om uw individuele computer met slechts een paar klikken samen te stellen. Een computer met 8 GB DDR4 RAM en een dual-core CPU is nog steeds voldoende voor eenvoudige kantoortaken. Aan de andere kant, als de computer ook voor complexere taken wordt gebruikt, is 16 GB in de meeste gevallen een goede keuze. Meer geheugen is meestal alleen nodig als professionele videobewerking, 3D-rendering of CAD-programma's worden uitgevoerd. Dan moet het ook minimaal een quad-core processor zijn, maar modellen met 6 of 8 cores zijn toekomstbestendiger. Een harde schijf van 1000 GB zou vandaag de standaard moeten zijn, kleinere harde schijven kosten nauwelijks minder. Afhankelijk van hoe geheugenintensief uw applicaties zijn, zijn aanzienlijk grotere capaciteiten mogelijk. Installeer in het ideale geval het besturingssysteem op een snelle SSD. U profiteert dus van een aanzienlijk sneller opstartproces en krijgt ook een bijzonder responsief systeem.

   

  Onze praktische tip: zorg voor voldoende ventilatie van de pc!

  Plaats uw computer niet direct voor een radiator of in de felle zon. Anders stijgen de temperaturen in het geval snel. De ventilator en CPU-koeler kunnen de componenten dan niet meer voldoende koelen. Als gevolg hiervan klokken de CPU en grafische kaart naar beneden en heb je minder stroom beschikbaar.

   
   

  FAQ - veelgestelde vragen over computers 
   

  Wat zijn de belangrijkste interfaces op een pc of laptop?

  De belangrijkste interface voor het aansluiten van randapparatuur zoals een printer is de USB-poort. Er wordt onderscheid gemaakt tussen USB 2.0, USB 3.0 en USB 3.1. USB 2.0 heeft de laagste overdrachtssnelheid, terwijl USB 3.0 en USB 3.1 aanzienlijk hogere overdrachtssnelheden bieden. Van toenemend belang is Thunderbolt, dat meestal wordt geïmplementeerd via een USB-C-verbinding. Aan de andere kant worden monitoren voornamelijk aangesloten via HDMI. 
   

  Wat is een barebone? 

  Een barebone is een computerbehuizing waarop al een moederbord is geïnstalleerd. De meeste hiervan zijn bijzonder kleine behuizingen waarvoor een speciaal moederbord nodig is. Andere componenten, bijvoorbeeld een voedingseenheid en in sommige gevallen een processor, kunnen ook bij de levering worden inbegrepen. RAM, grafische kaart en harde schijf of SSD-harde schijf moeten meestal afzonderlijk worden aangeschaft.
   

  Moet ik een AMD- of Intel-processor kiezen?

  Uiteindelijk is dit een kwestie van persoonlijke smaak. Jarenlang waren de CPU's van Intel wat sneller, deze pagina lijkt te draaien met de nieuwe AMD-processors. De verschillen zijn meetbaar in benchmarks, maar voor de meeste gebruikers zouden ze niet verder van belang moeten zijn.
   

  Welke accessoires heb ik nodig voor mijn computer?

  Naast een toetsenbord en een muis wordt een externe harde schijf of op zijn minst een USB-stick van voldoende grootte voor gegevensback-up aanbevolen. Een USB-hub die u op uw bureau kunt plaatsen, is ook handig. Zo heb je de usb poorten altijd binnen handbereik.

   
   
   
  Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
  U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
  Afwijzen
  Akkoord