Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Alles wat u moet weten over duurzame energie

  De natuur levert gratis de meest rendabele energie. U hoeft haar alleen maar te gebruiken. En iedereen kan dat vandaag doen! Dankzij de steeds betere technologie zijn zonnepanelen even geschikt voor draadloze tuinverlichting als voor grootschalige systemen voor stroomopwekking via het elektriciteitsnet. Er lijken geen grenzen te zijn aan de verscheidenheid van toepassingen voor zonne-energie.

  Of u kunt de kracht van de wind gebruiken om in de elektriciteitsbehoefte van uw tuin/weekendhuis te voorzien. Als u vervolgens uw windgenerator combineert met een zonne-energiesysteem, krijgt u een onverslaanbaar "elektriciteitsbesparend team".

  Solarverlichting en kleine solarsystemen

  Waarschijnlijk de eenvoudigste en ook goedkoopste manier om zonne-energie te gebruiken zijn solarlampen. Ze zijn nu te vinden in bijna elke tuin of op elk huis. En dat is een goede zaak. Dankzij geavanceerde zonneceltechnologie, hoogwaardige oplaadbare batterijen en geavanceerde LED-lichtbronnen hebben deze lampen hun waarde nu meer dan bewezen. En omdat er geen kabels gelegd hoeven te worden, is de installatie in een mum van tijd gebeurd.

  Solarladers zijn net zo gemakkelijk te gebruiken en zorgen ervoor dat smartphones, tablets en dergelijke niet zonder stroom komen te zitten als u in de buitenlucht bent.

  Solarsets en solarmodules

  Als de energiebehoefte groter is en er meer dan alleen een LED in een tuinlamp moet gaan schijnen, kunnen ook zonnepanelen uitkomst bieden. Of het nu gaat om verlichting, ventilatie of stroomvoorziening, voor bijna alle taken zijn er geschikte zonnemodules, waarvan sommige ook als set met de nodige accessoires worden aangeboden.

  En voor de bouw van grotere zonnesystemen zijn modules beschikbaar in een grote verscheidenheid aan ontwerpen en prestatieklassen. In combinatie met netomvormers is het zelfs mogelijk het systeem aan het elektriciteitsnet te leveren.

  Windgeneratoren

  Windturbines worden steeds populairder. Maar het hoeft niet altijd een megawatt exemplaar te zijn met een hoogte van meer dan 180 m en een netvoeding. Windgeneratoren zijn perfect geschikt voor particuliere toepassingen, bijvoorbeeld als aanvulling op fotovoltaïsche systemen.

  Maar windgeneratoren zijn ook heel interessant voor stand-alone gebruik. De compacte generatoren leveren zelfs bij zwakke wind een aanzienlijk vermogen, zodat het gebruik ervan niet beperkt blijft tot winderige gebieden. Laat u verrassen door het gevarieerde aanbod.