Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Welke foto- en videoapparaten zijn er?

     
  Een action cam is een kleine digitale camcorder voor het mobiel opnemen van bewegende beelden. Actioncams hoeven niet te worden beschermd tegen omgevingsinvloeden zoals trillingen, vocht, stof en hoge of lage temperaturen. Actioncams kunnen worden gebruikt in uitdagende weersomstandigheden, bij hoge windsnelheden of soms zelfs onder water. Ze zijn eenvoudig te bevestigen aan diverse objecten en worden daarom bijvoorbeeld gebruikt door fietsers, skiërs, surfers, parachutisten, duikers of extreme sportliefhebbers zodat ze tijdens het filmen beide handen vrij hebben om hun activiteiten uit te voeren.
  Digitale fotolijsten worden steeds populairder. Dit zijn liquid crystal displays in de vorm van een fotolijst die onafhankelijk van een computer digitale afbeeldingen kan opslaan en weergeven. Ze zijn uitgerust met een USB-aansluiting, een geheugenkaartlezer of andere aansluitingen voor gegevensuitwisseling. De Conrad onlineshop biedt echter ook een goede selectie conventionele fotoalbums, fotohoezen en spiraalalbums.
  Flitsers zorgen voor de benodigde objectverlichting met een lichtflits op het moment dat de foto wordt gemaakt. Korte, bliksemachtige belichting is bij fotografie voldoende vanwege de relatief korte belichtingstijden. Om dit te doen, moet de tijd waarin de flitser wordt geactiveerd en gereflecteerd door het object, worden gesynchroniseerd met de sluitertijd van de camera. Met verschillende flitsmethoden kunnen op de foto verschillende effecten en stemmingen worden bereikt. Een belangrijk criterium voor flitsers is de lichtkleur. De meeste huidige flitsers geven een neutraal wit licht af van 5.500 tot 6.500 Kelvin. Ze zijn daardoor goed te combineren met zonlicht.
  Een camcorder is een videocamera met een ingebouwde videorecorder. Sinds het midden van de jaren negentig is analoge technologie vervangen door digitale opnameformaten in zowel de professionele als de amateursector. Het momenteel meest voorkomende systeem is DV, er zijn ook MicroMV en Digital8. Vergeleken met analoge opname wordt DV gekenmerkt door kopiëren zonder verlies, eenvoudigere en nauwkeurigere opties voor knippen en bewerken en een aanzienlijk hogere beeldkwaliteit. Sinds ongeveer 2004 is er een nieuw type camcorder op de markt dat werkt met het MPEG2-compressieformaat en naast DV-cassettes ook gegevens op tapeloze media opneemt. Vanaf 2007 zal AVCHD worden toegevoegd als een ander formaat, dat werkt met nog sterkere compressie volgens MPEG-4 en dus kleinere bestandsgroottes biedt met dezelfde beeldkwaliteit als MPEG-2. Opnamemedia zijn doorgaans herschrijfbare dvd's, verwisselbare microdrives, geïntegreerde harde schijven of geheugenkaarten. Het voordeel van nieuwe formaten is dat ze HD ondersteunen, wat DV niet kan.
  Dashcams zijn videocamera's die meestal aan het dashboard of de voorruit van een voertuig worden bevestigd en continu opnemen terwijl het voertuig in beweging is. Als bevestigingsmateriaal worden vaak zuignaphouders of zelfklevende pads gebruikt. Met een dashcam worden opnames, in tegenstelling tot conventionele video-opnamesystemen, continu digitaal opgeslagen. Oudere opnamen worden overschreven (lusopname) nadat een programmeerbare tijd is verstreken of wanneer de geheugenlimiet van het opslagmedium is bereikt. Veel dashcams hebben een acceleratiesensor die bij een ongeval de actuele video van schrijfbeveiliging voorziet. Dit zorgt ervoor dat de video niet wordt overschreven. Sommige dashcams hebben een ingebouwde gps-ontvanger. 
  Bij spiegelreflexcamera's zit er een wegklapbare spiegel tussen de lens en het beeldvlak. Voordat de foto wordt gemaakt, wordt de foto omgekeerd op een normaal horizontaal geplaatst matglas. Digitale SLR-camera's lijken qua mechanische constructie sterk op hun analoge tegenhangers, maar in plaats van een film bevatten ze een beeldsensor. Het belangrijkste voordeel van digitale spiegelreflexcamera's ten opzichte van hun filmgebaseerde voorgangers is de directe beschikbaarheid van de beeldgegevens. Door het ingebouwde display zijn de fot's direct te bekijken.
  Digitale camera's gebruiken een digitaal opslagmedium als opnamemedium in plaats van een film. Het beeld wordt vooraf gedigitaliseerd met behulp van een elektronische beeldomvormer. Digitale camera's hebben steeds hogere beeldresoluties: veel bereiken 24 miljoen pixels, sommige zelfs 41 miljoen pixels. Veel digitale camera's hebben de mogelijkheid om films op te nemen, zelfs in hoge resoluties (HDTV, Ultra HD) met geluid, of om de digitale signalen rechtstreeks naar een geschikte interface uit te voeren zonder tussenopslag. Dit betekent dat ze ook als webcam kunnen worden gebruikt.
  Wegwerpcamera's zijn eenvoudige zoekercamera's die normaal gesproken de film niet kunnen verwisselen. Ze worden in hun geheel aan het fotolaboratorium gegeven, waar de camera wordt geopend en de daarin geplaatste film wordt ontwikkeld.


  Ons assortiment digitale camera's en camcorders   

  Systeemcamera's

  Combineer het beste van twee werelden. Hoogwaardige apparatuur met verwisselbare lenzen in een ingenieuze compactheid.

  Bridgecamera's

  Een vast gemonteerde lens met een enorm bereik aan brandpuntsafstanden kenmerkt deze superzoomcamera's.

  DSLR

  Maak foto's met de eersteklas digitale camera's en gebruik ze voor creatieve en professionele foto's.

  Sportcamera's

  Sport-, actie- en buitencamera's met grote resolutie en klein formaat voor onbeperkt gebruik.

  Compactcamera's

  Klein, licht en ongecompliceerd - de ideale metgezel voor het dagelijks leven.

  Waar moet u op letten bij het kopen van foto- en videoapparatuur?

  Geschikt voor het doel

  • Toepassingsgebieden
  • Analoog of digitaal
  • Schokbestendigheid, water- of stofdichtheid
  • Beeldkwaliteit
  • Bevestigingsmogelijkheden
  • Bedieningsgemak
  • Uitbreidbaarheid:

  De juiste eigenschappen

  • resolutie
  • Brandpuntsafstand
  • Sensor
  • Zoom
  • Lenzen
  • Accessoires
  • Accucapaciteit
  • Compatibiliteit met de thuis-pc

  FAQs: De meest gestelde vragen op het gebied van foto en video

  Liever een normale digitale camera of een systeemcamera?
  Digitale camera's zijn handig en klein. Modellen met een zoomlens zijn geschikt voor elke opnamesituatie. Ideaal voor beginners, op reis en voor familiefeesten. De systeemcamera daarentegen is het hulpmiddel voor ambitieuze fotografen en professionals. Uw lenzen kunnen worden vervangen. Een groot voordeel, want lenzen met een vaste brandpuntsafstand zorgen voor een betere beeldkwaliteit. Voor normaal gebruik is een normale digitale camera echter voldoende. Aan de andere kant is de systeemcamera de juiste keuze voor hogere eisen.

  Liever een analoge of digitale camera?
  Veel mensen zijn gewend om een zoeker te gebruiken bij het maken van foto's. De zoeker om doorheen te kijken heeft een belangrijk voordeel: hij geeft het beeld duidelijk weer, ook als de zon schijnt. De monitor is anders, waarbij het beeld in het zonlicht nauwelijks te zien is. Aan de andere kant heeft de optische zoeker een serieus nadeel: bij compactcamera's komt de doorsnede niet overeen met het daadwerkelijke beeld. De zoeker is tot een derde uit. Het is niet handig voor close-ups. Zelfs in de schemering doet de optische zoeker niets. Kies daarom een camera met een goede elektronische zoeker of, nog beter, een spiegelreflexcamera als je de doorsnede precies wilt vormen wanneer je de foto maakt. De zoekers van de spiegelreflexcamera's zijn beter omdat ze het beeldgedeelte laten zien dat de camera daadwerkelijk opneemt.

  Waar moet ik op letten bij het kiezen van de batterij?
  Compactcamera's komen vaak stijlvol over. Sommige zijn chic en schattig. Dit heeft één nadeel: u werkt met speciale accu's. De op maat gemaakte opslagcellen zijn duur en niet overal te koop. Standaardbatterijen van het type Mignon (AA) en Micro (AAA) zijn veel goedkoper. Ze zijn ook wereldwijd verkrijgbaar. Kies dus voor een camera met standaard batterijen als je veel reist. Camera's met standaardbatterijen werken in geval van nood zelfs met wegwerpbatterijen.


  Conclusie: hoe u de juiste foto- en videoapparatuur koopt

  Veel camera's die in smartphones zijn geïntegreerd, leveren al voldoende goede beelden voor incidentele foto's. Iedereen die de voorkeur geeft aan een hogere beeld- en videokwaliteit en een langere batterijduur nodig heeft, is het beste gediend met een digitale camera. Er zijn digitale camera's voor een breed scala aan toepassingen. Een nauwkeurige definitie van de afzonderlijke toepassingsgebieden is daarom essentieel. In de Conrad onlineshop vindt u gedetailleerde productinformatie over de omvang van de diensten en functies. En de nodige accessoires worden u meteen voorgesteld. De Conrad-winkel biedt ook een breed scala aan producten voor fans van analoge fotografie.