Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Bent u op zoek naar groefkogellagers? Kogellagers in het algemeen worden toegepast om wrijving te bewerkstelligen, waardoor een bepaald iets kan ronddraaien. Te denken valt bijvoorbeeld aan een fiets. Beide wielen zijn voorzien van kogellagers. Diverse deuren worden ook vaak voorzien van groefkogellagers. 

  Groefkogellagers voor diverse uitlijningen

  Het meest gebruikte type wentelaar is ongetwijfeld de groefkogellager. Deze toepassing maakt het mogelijk om kleine fouten in diverse soorten uitlijningen te compenseren en zijn zodoende vaak nodig bij zowel particulieren als bedrijven. Op Conrad.nl vindt u een rijk assortiment aan groefkogellagers voor zeer veel gevallen en in alle soorten en maten.

  Wat zijn groefkogellagers?

  Groefkogellagers worden vanwege hun universele functie overal gebruikt. Deze lagers, die bestaan uit een massieve buiten- én binnenring, bevatten een soort ring waarin kogels zitten. Dat kan voorkomen in één rij (de een-rijige variant) óf in twee rijen (de twee-rijige variant). De kogellagers zijn veelzijdig van aard en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn daarmee bestand tegen radiale belasting én axiale belasting en op die manier uitermate robuust.

  Welke groefkogellagers biedt Conrad mij?

  Op Conrad.nl vindt u een breed assortiment van groefkogellagers in alle soorten en maten. We onderscheiden:

  Een axiale groefkogellager kan bestaan in veel verschillende soorten maten en afkomstig zijn van diverse fabrikanten. Voorbeelden zijn UBC en FAG. Ook de groefkogellagers met een enkele of een dubbele rij én de radiale kogellagers beschikken allen over unieke maten, ontwerpen en eigenschappen. Iedere machine die gebruik maakt van groefkogellagers vereist een andere maat. Neem een kijkje in ons assortiment en bepaal welke soorten u nodig heeft.

  Welke groefkogellagers heb ik nodig?

  Welke groefkogellager u nodig heeft, hangt compleet af van het werk waar u mee bezig bent. Voorwerpen, producten en machines die gebruik maken van kogellagers zijn ten slotte allemaal verschillend in grootte en vereisen zo allemaal andere maten lagers. Op Conrad.nl kunt u inspiratie opdoen en zoeken naar hetgeen u nodig heeft. We beschikken over een enorm assortiment aan technische en elektronische producten. Betaal gemakkelijk en veilig online en laat u overtuigen van de kwaliteit van onze merken.