Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Bent u op zoek naar halfgeleiders die u voor véél verschillende toepassingen kunt gebruiken? Wilt u enkel producten van topmerken? Kijk dan eens op de webwinkel van Conrad. Hier vindt u een enorm assortiment technische en elektronische producten, waaronder een grote collectie geleiders en halfgeleiders.

  Begin bij de basis met onze halfgeleider-relais

  Halfgeleiders - wat zijn het?

  Een halfgeleider vormt min of meer de basis voor een elektronische component. Aan de hand van deze halfgeleiders wordt de elektrische geleiding tussen enerzijds een geleider en anderzijds een isolator bewerkstelligd. Daarmee is het begrip eigenlijk hetzelfde als een isolator, ware het niet dat een halfgeleider makkelijk tot geleiding is te krijgen. Zodoende zijn de elektrische eigenschappen van het product eenvoudig te manipuleren door andere stoffen toe te voegen.

  Waarom zijn halfgeleiders zo belangrijk?

  Wanneer u een technisch beroep heeft, is het van groot belang kennis te hebben van halfgeleiders en hun werking. U kunt de werking van een product of machine maar moeilijk verklaren zónder halfgeleiders. De halfgeleider vormt namelijk het materiaal tussen de geleiders en de isolatoren. Dat maakt de geleider ook afhankelijk van de variabelen in de omgeving .Te denken valt aan zon (zonnepanelen) of temperatuur.

  Wat is een relais precies?

  Een relais is een schakelaar die werkt op basis van een elektromagneet. Ze worden veel gebruikt om componenten in digitale schakelingen te bedienen. We onderscheiden verschillende soorten, waaronder magneetschakelaars of contractoren.

  Wat is een halfgeleider-relais?

  U zou denken dat een halfgeleider-relais een combinatie is van een halfgeleider en een relais, maar dit is eigenlijk niet waar. Een halfgeleider-relais is eigenlijk niet eens een relais: het heeft geen bewegende delen. Desondanks wordt dit wél gezien als een relais. Dit vanwege het feit dat het mogelijk is om een vastgelegd signaal aan te leggen met behulp van de halfgeleiders.

  Welke halfgeleider-relais vind ik bij Conrad?

  Conrad biedt een groot assortiment aan dergelijke producten, onder te verdelen in de volgende twee categorieën:

  Naar welk product u ook op zoek bent, u kunt het vinden in het ruime assortiment van Conrad.