Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  HDD's zijn ideaal voor het bewaren van al uw belangrijke gegevens. Niet alleen kunt u al uw foto's, video's, documenten en andere bestanden altijd meenemen, ook voor de veiligheid van uw back-ups zijn deze apparaten perfect geschikt. Als u een back-up heeft gemaakt op een externe harde schijf, dan kunt u deze bewaren op een andere fysieke plek dan uw computer. Mocht er dan ooit iets met uw computer gebeuren, dan weet u in ieder geval zeker dat uw bestanden veilig zijn. Op Conrad.nl vindt u een grote hoeveelheid externe harde schijven en toebehoren.

  Wat is een HDD?

  HDD's zijn externe harde schijven die u kunt gebruiken voor het bewaren van al uw belangrijke gegevens. Niet alleen kunt u al uw foto's, video's, documenten en andere bestanden altijd meenemen, ook voor de veiligheid van uw back-ups zijn deze apparaten perfect geschikt. Als u een back-up heeft gemaakt op een externe harde schijf, dan kunt u deze bewaren op een andere fysieke plek dan uw computer. Mocht er dan ooit iets met uw computer gebeuren, dan weet u in ieder geval zeker dat uw bestanden veilig zijn. Op Conrad.nl vindt u een grote hoeveelheid externe harde schijven en toebehoren.

  Verschillende soorten externe harde schijven

  Op het gebied van externe harde schijven is er een aantal variaties. Bij Conrad.nl kunt u de volgende soorten en toebehoren terugvinden:

  Opslaan en meenemen

  Er is de standaard externe harde schijf, die u met een usb-kabeltje aan uw computer vastmaakt en weer loskoppelt als u er klaar mee bent. Zo kunt u makkelijk de bestanden die u mee wilt nemen op uw harde schijf zetten en ergens anders weer gebruiken. Deze harde schijven zijn te koop in verschillende groottes, die tot wel 2 TB aan data kunnen opslaan. Op Conrad vindt u ook speciale WiFi harde schijven. Deze zijn, zonder dat er een kabel nodig is, te benaderen en de bestanden te bekijken, erop te zetten of af te halen. Dit kan niet alleen met een desktop computer of laptop, maar ook met bijvoorbeeld een tablet of smartphone.

  Bestanden delen via NAS

  Met behulp van een NAS-server is het voor meerdere mensen tegelijk mogelijk om uw bestanden te gebruiken. Een NAS is ook een externe harde schijf, die fungeert als centrale opslag voor een netwerk. Iedereen binnen uw netwerk kan dan bij de harde schijf om bijvoorbeeld films te kijken of muziek af te spelen.

  Solide schijven

  Conrad verkoopt ook de zogeheten SSD-schijven. SSD staat voor Solid State Drive. Deze schijven werken met flash-opslaggeheugen. Het grote voordeel hiervan is dat de schijven sneller werken en minder snel last hebben van slijtage.

  Vervoer uw harde schijf veilig

  Als u vaak op stap gaat met uw harde schijf, is het verstandig om er een speciale opberghoes voor te kopen. In ons assortiment vindt u verschillende soorten opberghoezen. Een extra bescherming voor uw belangrijke gegevens.

  Goedkoop een externe HDD maken

  Dat een externe harde schijf het meest gebruikte draagbare opslag apparaat is mag duidelijk zijn. Iedereen maakt wel eens gebruik van dit opslagmedium. Of het nu om dagelijkse opslag gaat of om bijvoorbeeld films die u wilt delen met anderen, het is veilig en mobiel. Maar wanneer uw externe harde schijf vol zit en u wilt een andere externe HDD kopen, is het niet altijd nodig om ook direct een nieuwe aan te schaffen. Met een relatief klein budget en een klein beetje kennis kunt u van een normale harde schijf een externe harde schijf maken.

  Oude hardware gebruiken voor nieuwe doeleinden

  Een externe HDD behuizing leent zich ook uitstekend voor oude hardware. Heeft u bijvoorbeeld een oude PC met een IDE harde schijf waar u niks meer kunt? Dan vindt u in ons assortiment naast SATA behuizingen ook behuizingen met een IDE interface. Ook wanneer u een oude laptop harde schijf (2.5”) heeft is dit ook geen probleem, behuizingen zijn er in 3,5” en 2,5” maten.