Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Deze tekst is automatisch vertaald.

  HiFi-componenten voor elke behoefte

  In de gids vind je veel handige tips over het kopen en gebruiken van hifi-componenten. Hier vindt u informatie over verschillende combinaties en antwoorden op de meest gestelde vragen.

  Wetenswaardigheden over hifi-componenten

  • Wat zijn hifi-componenten?

  • Welke soorten hifi-componenten zijn er?

  • Waar moet je op letten bij het kopen van hifi-componenten?

  • FAQs: De meest gestelde vragen over hifi-componenten

  • Conclusie: zo koopt u de juiste hifi-componenten

  Wat zijn hifi-componenten?

  Uw hifi-installatie moet aan uw persoonlijke eisen voldoen. De grote keuze aan hifi-componenten in de Conrad onlineshop maakt dit mogelijk. Dankzij het kit-systeem zijn hifi-componenten eenvoudig schaalbaar en kunnen ze worden aangepast aan elke nieuwe muziektrend. Een modern hifi-systeem bestaat in eerste instantie uit een versterker en een invoerapparaat zoals een cd-speler of een cassettedeck. Met de verschillende hifi componenten creëer je zelf een ingenieuze stereo of Dolby surround sound beleving.

  Welke soorten hifi-componenten zijn er?

  AV-ontvanger AV-receivers zijn meerkanaals hifi-versterkers die verschillende audio- en videobronnen naar hun analoge en digitale uitgangen kunnen schakelen: typische audiospelers voor cd's en muziekcassettes, videospelers voor dvd's en Blu-rays, tv-toestellen of extra versterkeruitgangstrappen . Er zijn ook verschillende digitale opslagmedia die audio- en videobestanden bevatten. Als een AV-receiver een netwerkaansluiting heeft, kunnen ook multimediabestanden van het thuisnetwerk of internet worden afgespeeld. AV-receivers hebben meerkanaals versterkers met minimaal 5 audio- en één subwooferkanaal (5.1-systemen) tot modellen met 11 audio- en 2 subwooferkanalen (11.2-systemen). Je bent in staat om verschillende surround sound-formaten te decoderen en om te zetten in ruimtelijk geluid. De verschillende AV-receivermodellen verschillen voornamelijk in het aantal en de verscheidenheid aan in- en uitgangen en ondersteunde mediaformaten, het vermogen van de eindversterkers, het aantal ondersteunde luidspreker- en subwooferkanalen, de mogelijkheden voor beeldverwerking, beeldverbetering en beeldverwerking. schaalvergroting, de netwerkverbinding en de internetcapaciteit, evenals de mogelijkheid om opslagmedia aan te sluiten.
  CD-speler Een cd-speler is een speler voor audio-cd's. Veel modernere apparaten kunnen ook andere formaten afspelen, zoals MP3, AAC en WMA. Dvd- en Blu-ray-spelers zijn meestal achterwaarts compatibel en kunnen daarom ook als cd-speler worden gebruikt. Nieuwere cd's bevatten cd-tekst. Deze aanvullende informatie over de artiest en de titel kan worden weergegeven door een correct uitgeruste cd-speler. De meeste cd-spelers kunnen gemengde gegevens-cd's afspelen. Sommige cd-spelers hebben problemen met het correct afspelen van tegen kopiëren beveiligde cd's. Recentere ontwikkelingen hebben geleid tot mp3- en dvd-spelers die naast cd-weergave ook gecomprimeerde audioformaten kunnen afspelen.
  Radio, internetradiotuner Over het algemeen is een tuner het ontvangende deel van televisies of radio's. Zenders zenden tegelijkertijd televisie- of radiosignalen uit, maar op verschillende frequenties. De tuner wordt stroomafwaarts van de antenne-ingang aangesloten en filtert het gewenste signaal eruit. Met tuners eindigt de verantwoordelijkheid. Een versterkercomponent wordt dan stroomafwaarts van de tuner aangesloten. De combinatie van tuner en versterker wordt een ontvanger genoemd, het eigenlijke radio-ontvangstgedeelte. Veel ontvangers hebben een radiotuner. Als de tuner ook netwerk- en internetverbindingen heeft, wordt het apparaat een internetradiotuner genoemd.
  stereo-ontvanger, , In 1954 lanceerde het Amerikaanse elektronicabedrijf Harman / Kardon de Festival D1000, 's werelds eerste receiver die een versterker en tuner in één apparaat combineerde. Het was een mono-ontvanger, dwz hij leverde maar één audiokanaal. De eerste stereo receiver kwam uit in 1958, ook van Harman / Kardon. De Festival TA230 was de eerste receiver die surround sound mogelijk maakte. Tegenwoordig is stereofonie grotendeels standaard. Om een goede stereofonische geluidsindruk te ervaren, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan met betrekking tot de plaatsing van de luidsprekers, de locatie van de luisteraar en de grootte van de ruimte.
  Tape decks Moderne digitale opslagmedia en datadragers zoals cd, dvd of blu-ray vervangen al lang analoge geluidsdragers zoals platen en muziekcassettes. En toch zweren veel hifi-enthousiastelingen bij het geluid van analoge geluidsdragers. Bovendien hebben velen nog oude platen en muziekbanden waar ze naar willen blijven luisteren. Moderne cassettedecks halen het beste uit muziekcassettes. Alle cassettedecks hebben de standaardfuncties afspelen, opnemen, stoppen, vooruit- en terugspoelen, pauzeren, uitwerpen en een auto-stopsysteem aan het einde van de tape. Daarnaast is er meestal een koptelefoonuitgang, een niveau-indicator en regelaar, een bandkeuzeschakelaar (voor ijzeren, chromen of metalen banden) en een vraag naar de beschermende lipjes aan de bovenzijde van de cassette. Afhankelijk van het beoogde gebruik, de prijsklasse en het tijdperk, vindt u nog meer elementen en functies, bijv. Opnametimer, stijlopname, automatisch zoeken, auto-reverse-systeem, automatisch herhalen, bandcontrole op de achterkant via een extra tapekop, ruisonderdrukkingssysteem of een verlicht cassettevak.

  Waar moet je op letten bij het kopen van hifi-componenten?

  Geschikt voor het doel

  • Type af te spelen geluid en gegevensdragers
  • Gebruiksgemak en optie voor afstandsbediening
  • Grootte van de individuele bouwstenen voor een betekenisvolle structuur
  • Aantal te dekken kamers
  • Stroomverbruik en output
    

  De juiste eigenschappen

  • Goede technische en kwalitatieve coördinatie van de hifi-componenten
  • Functionele omvang van de afzonderlijke hifi-componenten
  • Hoogwaardige accessoires (bijv. Luidsprekerkabels)
  • Loodgehalte: loodvrij of loodhoudend
  HiFi-componenten

  Onze praktische tip

  Hifi-systemen hebben een breed scala aan functies. Met hifi-modules voldoet u aan uw individuele wensen, want met hifi-modules stelt u uw eigen complete systeem samen. Een geïntegreerde USB-poort maakt het ook mogelijk om audiobestanden af te spelen op een USB-opslagapparaat. Moderne AV-receivers veranderen een eenvoudige televisie en een muzieksysteem in een echte thuisbioscoop. Zo'n receiver bereidt het geluid optimaal voor op dvd-, blu-ray- of mp3-spelers en zorgt voor een passend beeldsignaalcircuit dat past bij het geluid in stereo of surround. Filmen maar!

    

  FAQs: De meest gestelde vragen over hifi-componenten

  Hoe vind ik de juiste combinatie van hifi-componenten?

  Allereerst bepaalt het gebruik natuurlijk het type hifi-componenten. Als je geen muziekcassettes hebt, heb je natuurlijk geen cassettedeck nodig. Weet u welke componenten u nodig heeft voor uw persoonlijke geluidsbeleving, dan kunt u alle hifi-componenten eenvoudig bestellen in de Conrad onlineshop. Bij elk product vindt u een uitgebreide productbeschrijving. Let bij het samenstellen op een kwalitatieve balans. De beste cd-speler heeft geen zin als een inferieure versterker de signalen niet kan verwerken. De prijs is natuurlijk een eerste referentiepunt voor de kwaliteitsnorm van hifi-componenten. In de Conrad onlineshop kunt u ook voor elk apparaat hifi-componenten krijgen.

  Wat te doen als het geluidsresultaat van hifi-componenten niet aan de verwachtingen voldoet?

  Het geluidsresultaat van de hifi-weergave bestaat uit ongeveer een derde van de kwaliteit van de hifi-componenten en luidsprekers, een derde van de kamerakoestiek en een derde van de opstelling en accessoires. Als u uw hifi-componenten verstandig in elkaar heeft gezet, maar het geluid voldoet niet aan uw verwachtingen, moet u eerst rekening houden met de andere factoren: De akoestiek van de ruimte hangt af van de grootte van de ruimte en de aard van de muren, vloer en plafond. Het optimaliseren van de "luisterruimte" door meubels te verplaatsen en een tapijtbrug te leggen kan wonderen verrichten. De luisterafstand is ook cruciaal. Test andere posities van uw luidsprekerboxen. De geschiktheid en de juiste maat van de luidsprekers in relatie tot de luisterruimte is erg belangrijk. Niets is erger dan een luidspreker die te klein is in een grote ruimte. Als deze maatregelen niet werken, kunt u uw hifi-componenten natuurlijk in de Conrad onlineshop omruilen.

  Conclusie: zo koopt u de juiste hifi-componenten

  Bij de keuze van de hifi-componenten zijn de af te spelen geluids- en datadragers doorslaggevend. Daarnaast is er de kwestie van andere vereiste functies: radio- en televisieontvangst, netwerk- en internetcompatibiliteit. De grootte van de kamer bepaalt het niveau van het uitgangsvermogen van hifi-componenten en luidsprekerboxen. Uiteindelijk bepaal je zelf de kwaliteit van de klankbeleving, want de gehoorindruk is net zo subjectief als de culinaire smaak. Hoor voor uzelf en laat anderen niet voor u beslissen. Hecht niet te veel belang aan testrapporten, aanbevelingen en opinievorming in verschillende hifi-forums en vakbladen. Test zelf de geluidservaring en neem uw eigen beslissing.