Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Met een houtboor boort u moeiteloos in hout, zonder versplinteringsrisico. Deze houtboren koopt u via conrad.be. Alle houtboren ✓ Technische assistentie ✓

  Houtboor kopen? 

  De ene houtboor is de andere niet

  Een houtboor herkent u aan de scherpe centerpunt waarmee u nauwkeurig in houtmateriaal boort. In tegenstelling tot de universele boor gebruikt u de houtboor dan ook enkel voor klussen met hout. Bovendien bestaan er verschillende soorten houtboren die stuk voor stuk hun eigen toepassing hebben. Onze experts leggen graag voor u uit welke boor het meest geschikt is voor uw klus.

  Bekistingsboor

  Net zoals zijn naam het eigenlijk al aangeeft, wordt een bekistingsboor gebruikt om gaten te boren in bekistingsplaten. Omdat deze houtboor met verschillende diameters en lengtes komt, gebruikt u het moeiteloos om te boren in houten balken. Deze houtboor kent een goede spaanafvoer en is in principe inzetbaar voor bijna alle houtmaterialen. Enkel indien u in bijvoorbeeld massaranduba- of azobéhout boort, verkiest u een hardhoutboor.

  Houtspiraalboor

  Deze houtboor is, net zoals de klassieke spiraalboor, voorzien van een spiraalvormig snijdend en spaanafvoerend deel. Deze afwerking maakt deze houtboor uiterst geschikt voor het boren in hout. Het is een ideale houtboor voor standaard boorwerk waarbij enige precisie wordt gevraagd. De hout-spiraalboor is verkrijgbaar voor zowel hardhout als naaldhout. Meestal beperkt deze houtboor zich tot het boren in houtmateriaal, maar sommige hout-spiraalboren zijn ook geschikt voor het boren in kunststof.

  Scharniergatboor

  Een scharniergatboor (ook wel eens een forstnerboor genoemd) is een bijzondere houtboor die voorzien is van twee messen voor het boren van beslaggaten. U gebruikt de scharniergatboor om zonder bramen een beslaggat te boren en dit met de nodige precisie. Het uiteindelijke doel daarvan is het bevestigen van scharnieren. Let tijdens het uitzoeken van een scharniergatboor goed op de specificaties en de geschiktheid van deze houtboor. Sommige scharniergatboren hebben bijvoorbeeld geen moeite met hard en zacht hout, terwijl andere scharniergatboren eerder geschikt zijn voor gefineerd hout met een massieve houtkern.

  Slangenboor

  Een slangenboor gebruikt u om diepe gaten te maken in dikke houten balken. Hierbij baant het centreerpunt zich net zoals een slang een weg door het houtmateriaal, waarbij de spaanders passend worden afgevoerd. Het resultaat is een glad boorgat zonder houtresten. U gebruikt een slangenboor dus niet alleen wanneer u diep moet boren in houtmateriaal, maar ook wanneer u volledig voor kwaliteit gaat. Houd er wel rekening mee dat deze houtboor enkel geschikt is voor een laag toerental, want anders kan het werkstuk schade oplopen.

  Speedboor

  Net zoals bij een slangenboor wordt ook de speedboor gebruikt om een gat te boren in diep houtmateriaal, maar daarbij staat vooral de snelheid voorop. Deze houtboor wordt immers gebruikt bij hoge toerentallen. Een 100% propere afwerking is daarbij niet cruciaal, bijvoorbeeld omdat u de boorgaten slechts nodig hebt om er kabels door te trekken.

  Ook andere houtboren verkrijgbaar

  Het aantal beschikbare houtboren is erg ruim, zodat u steeds een perfecte boor vindt voor uw klus. Naast bovenstaand aanbod zijn er immers nog talloze andere houtboren verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan de verzinkboor die u gebruikt om een schroef in houtmateriaal te verzinken. Een ander voorbeeld is de gatenzaag, een speciale boor die voorzien is van tanden en waarmee u een gat lijkt te zagen met uw boormachine. Denk bijvoorbeeld aan het boren van een mooi rond gat voor een vogelhuisje voor uw gevleugelde tuinbewoners. Uiteraard vindt u ook deze houtboren in onze webwinkel.