Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Bent u op zoek naar industriële connectoren? In ons assortiment vindt u diverse mogelijkheden van verschillende fabrikanten. Wij leggen u graag verder uit waar u op moet letten bij de aanschaf van industriële connectoren.

  Wat is een industriële connector?

  Industriële connectoren zijn elektromechanische componenten. Net als andere elektrische connectoren worden industriële connectoren gebruikt om kabels aan te sluiten en los te koppelen en zijn daarom componenten van elektrische verbindingstechnologie. Aangezien er echter niet alleen hogere eisen worden gesteld aan duurzaamheid en betrouwbaarheid in de industriële omgeving, maar er ook vaak moeilijke omgevingscondities zijn, zijn industriële connectoren speciaal aangepast voor deze doeleinden.

  Enkele voorbeelden van toepassingen voor industriële connectoren zijn besturingstechnologie en systeembewaking, fotovoltaïsche toepassingen en professioneel gebruik in de omroepsector. Ze worden ook gebruikt voor krachtoverbrenging in het mobiele gebied, schakelkasten, productiesystemen en inspectiesystemen.

  Industriële connectoren bestaan ​​uit één of meerdere elektrische contacten, die zich in een gemeenschappelijke behuizing bevinden. Om onbedoeld losraken van de stekker en dus een storing te voorkomen, maakt een plugvergrendeling meestal deel uit van het ontwerp, in tegenstelling tot veel eenvoudige connectoren in de commerciële sector.

  Welke soorten en typen industriële connectoren zijn er?

  Industriële connectoren worden gemaakt in verschillende uitvoeringen en aantal contacten. Een fundamenteel onderscheid kan worden gemaakt tussen ronde connectoren en rechthoekige versies. Deze laatste worden ook aangeboden als zogenaamde zware connectoren met bijzonder robuuste behuizingen van aluminium of roestvrij staal. Ronde connectoren zijn daarentegen verkrijgbaar in zeer compacte en slanke ontwerpen. Met modulaire connectoren kunnen de connectorbehuizingen afzonderlijk worden gemonteerd. Afhankelijk van het contactinzetstuk of meerdere contactinzetstukken kan een individuele aanpassing voor het betreffende doel worden bereikt.

  Zogenaamde overdrachtmodules worden gebruikt om verschillende soorten connectoren aan te sluiten. Aan de ene kant integreren ze een aansluitgebied, waarop de elektrische kabels stevig zijn verbonden door middel van klemmen of schroeven, en aan de andere kant, het insteekgedeelte voor het op elk moment aansluiten van de connectoren. Overdrachtmodules kunnen ook LED-statusindicatoren, zekeringen, afsluitweerstanden of andere componenten bevatten.

  Aankoopcriteria voor industriële connectoren: wat is belangrijk?

  Naast de keuze voor een specifiek behuizingsontwerp, zijn de bedrijfsspanning en bedrijfsstroom de eerste keuzes. Sommige toepassingen vereisen een continue afscherming tegen externe elektrische interferentie of interferentie van de kabel zelf. De connector moet hier ook elektrisch worden afgeschermd.

  Afhankelijk van de toepassing is een bepaalde bescherming tegen contact vereist, waaraan ten minste moet worden voldaan. Adequate bescherming moet worden gewaarborgd, met name bij gebruik buitenshuis en onder moeilijke omgevingsomstandigheden, om storingen, elektrische gevaren en voortijdig falen van de stekkerverbindingen als gevolg van binnendringend water of corrosie te voorkomen.

  Modulaire connectoren bergen meerdere circuits samen in één connector. Besturings- en voedingsspanningen kunnen bijvoorbeeld worden gedragen in slechts één kabel die speciaal geschikt is voor dit doel.

  Om omgekeerde polariteit en eventuele schade of gevaren te voorkomen, moeten gecodeerde connectoren voor dergelijke doeleinden worden gebruikt. Sommige connectoren maken ook individuele codering met anders hetzelfde contactinzetstuk en behuizing mogelijk. Op deze manier kan een onbedoelde onjuiste invoer op betrouwbare wijze worden vermeden.

  In sommige toepassingen zijn "leidende" contacten vereist. Bijvoorbeeld om tijdig de vereiste beschermingsmaatregel in de vorm van veilige aarding te bieden, afscherming te verzekeren of om besturingscircuits te leveren, voordat de eigenlijke voeding voor veiligheidskritieke machines en systemen wordt vervaardigd.

  Onze tip: slijtage

  Elk contactmateriaal is onderhevig aan een bepaalde hoeveelheid slijtage. Een klein stukje materiaal wordt altijd per contactcyclus van de contacten verwijderd. Omdat veel contacten zijn bekleed met speciale, dunne oppervlakken, wordt het toegestane aantal paringscycli door de fabrikant gespecificeerd. Geschikte contactsprays en contactvetten kunnen worden gebruikt om slijtage tot een minimum te beperken, de contactoppervlakken tegen corrosie te beschermen en de levensduur te verlengen.

  FAQ - Veelgestelde vragen over industriële connectoren

  Zijn industriële connectoren van verschillende fabrikanten compatibel met elkaar?

  Er zijn zowel gestandaardiseerde connectoren als fabrikantspecifieke versies. Met gestandaardiseerde connectoren is altijd een uitwisseling mogelijk, bij niet-gestandaardiseerde connectoren moeten beide onderdelen (stekker en stopcontact) meestal bij dezelfde fabrikant worden verkregen.

  Kan een ander connectorsysteem worden gebruikt in plaats van een thermische connector?

  Voor het aansluiten en verlengen van thermokoppels ("thermische draden") mogen alleen de thermostekkers worden gebruikt die geschikt zijn voor het betreffende systeem. De metalen die worden gebruikt op de aansluitklemmen en de werkelijke contacten moeten compatibel zijn met de sensordraad of de tegenhanger van de stekker of het stopcontact. Anders zijn meet- en weergavefouten het gevolg van thermische spanningen op deze verbindingen.

  Welke industriële connector heb ik nodig?

  Let op de geschiktheid van de connectoren met betrekking tot diëlektrische sterkte, stroombelastbaarheid en de vereiste beschermingsgraad. Als u niet alleen met extra lage spanningen werkt, moeten alle componenten de nodige bescherming hebben tegen onbedoeld contact en voorzien zijn van de nodige testmarkeringen. Industriële connectoren voor bewegende of mobiele kabels vereisen effectieve trekontlasting en knikbescherming om scheuren en kabelbreuken te voorkomen.

  Als trillingen of trekbelastingen optreden, moet er een veilige connectorvergrendeling zijn. Connectoren met plastic behuizingen zijn licht, elektrisch isolerend en corrosiebestendig. Metalen versies bieden voordelen als het gaat om speciale mechanische robuustheid of extreme temperaturen. Bij de aanschaf van vervangende onderdelen voor defecte connectoren is het niet alleen belangrijk om op het juiste aantal polen, maat en serie te letten; bij het gebruik van contacten zijn er vaak verschillende contactopstellingen en ontwerpen binnen een serie, die op het eerste gezicht soms erg op elkaar kunnen lijken. Een precieze vergelijking voor het bestellen wordt altijd aanbevolen.