Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Bent u op zoek naar kabels en/of adapters? Beide producten hebben we in alle denkbare uitvoeringen direct uit voorraad leverbaar. Al uw audiovisuele kabels en adapters vindt u in ons assortiment. Wilt u meer advies? Lees dan verder onderaan de pagina.

  Wat zijn kabels en adapters?

  Adapters zijn externe apparaten die verschillende stekker- en stopcontactformaten met elkaar verbinden. Een adapter brengt een verbinding tot stand tussen twee apparaten die niet dezelfde verbindingsoptie hebben. Een eenvoudig voorbeeld om dit te illustreren: Een DVI-naar-HDMI-adapter maakt weergave op het scherm mogelijk, hoewel de aansluitingen op de computer en de monitor verschillen.

  Kabeladapters hebben dezelfde eigenschappen en functies als stekkeradapters, met het verschil dat ze dankzij de kabel over afstanden kunnen worden aangesloten. Terug naar het voorbeeld: in plaats van in totaal drie interfaces (input grafische kaart, output grafische kaart en input monitor) met een kabeladapter te verbinden, heeft u alleen de kabel met de juiste connectiviteit nodig.

  Soorten kabels en adapters

  In ons assortiment vindt u een groot aantal verschillende kabels en adapters. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare varianten:

  Audio- en videokabels, niet gemonteerd

  Niet-gemonteerde kabels zijn geen aansluitklare kabels en er zijn geen stekkers, contacten of adereindhulzen gemonteerd. Het voordeel van dit kabeltype is de kabellengte. De kabels zijn per meter verkrijgbaar, dus u kunt zelf de kabellengte bepalen. Geprefabriceerde afmetingen zijn ook beschikbaar en kunnen achteraf aan de respectievelijke behoeften worden aangepast. Conrad biedt u een grote keuze aan niet-gemonteerde audio- en videokabels met verschillende technische kenmerken:

  • Aantal aders (1 tot 20)
  • Doorsnede per draad (0,08 mm² tot 10 mm²)
  • Kleurselectie om audio- en videokabels visueel te onderscheiden
  • Kabellengtes (van 1,25 m tot 1.000 m of per meter)
  • Gecategoriseerde kabels afhankelijk van de toepassing, bijvoorbeeld luidspreker-, microfoon- en gitaarkabels
  • Speciale eigenschappen zoals vlamvertraging, koudebestendigheid, HDMI-mogelijkheid en zeer flexibele kabels
  • speciale kabeltypen zoals Ambience-versies voor studio-luidsprekers

  Audioadapters

  Audioadapters zorgen voor een verbinding tussen de speler en het systeem. Deze adapters worden gebruikt met jack- en cinch-pluggen. Het is cruciaal dat er geen signaalverlies is. Als u slots wilt uitbreiden om extra apparaten aan te sluiten, zijn audio-adapters bijzonder geschikt. Let bij de aankoop op de verschillende aansluittypes zoals cinch, jackpluggen en DIN-aansluitingen, evenals afscherming tegen stoorsignalen. De volgende configuraties zijn beschikbaar:

  • Y-adapters en -kabel (verdeler)
  • Stereo-cinch naar 3,5 mm jackplug
  • Meervoudige adapter voor jackplug-uitgangen
  • USB naar jackplug-stekker
  • HDMI-combinaties

  Audiokabels en videokabels

  Audiokabels zijn er om signalen van de speler naar de geluidsgenerator te sturen. Ze verschillen in hun ontwerp, aansluitingen en andere technische kenmerken. Voor audiokabels zijn dezelfde connectortypes beschikbaar als voor audioadapters. De keuze van de juiste kabels is afhankelijk van de toepassing. Ook hier moet voor een zorgvuldige afscherming worden gezorgd, om stoorsignalen van de transmissie uit te sluiten. Vergulde stekkercontacten minimaliseren de verliezen bij signaaloverdracht en ontvangst.

  Bij audio videokabels gaat het om een combinatie van beide kabeloverdracht . Als de beschreven audiokabel is de gecombineerde uitvoering in jackplug-vorm. Hierbij komen cinch composiet, S-Video en SCART-variaties. De uitvoeringen deze kabel type variëren van niet-afgeschermde standaardkabels tot stoorsignaal vrije kabels met haakse stekkers.

  Audio/video-switches en splitter

  Switches en splitter zijn functionele eenheden, de signaalbronnen dupliceren en individueel te verspreiden. Hoogwaardige apparaten verbinden meestal alle functies in één eenheid. De audio/video-switch stelt dus een soort interface die in die de signalen worden gebundeld en vervolgens naar behoefte worden verdeeld. Veel modellen maken gebruik niet alleen kabelverbindingen, maar ook draadloze technieken als wifi, Bluetooth en eigen draadloze kanalen met zender en ontvanger.

  IPad-, iPhone- en ipod-kabel

  Het bedrijf Apple staat bekend om zijn in plaats van gestandaardiseerde aansluitingstypen eigen interfaces te gebruiken, niet met andere standaarden compatibel zijn. Voorbeelden zijn de FireWire-, de Lightning- en met de Thunderbolt-aansluiting . Afhankelijk van het model waarbij uw apparaat voldoet aan, heeft hij een andere aansluiting, waarna zich uiteindelijk de kabels keuze richt. Bijvoorbeeld gebruiken MacBooks de Thunderbolt-stekker, iPhones daarentegen de lightning-aansluiting. Met adapters kunnen verbindingen via HDMI, jackplug-stekker, USB en VGA maken. Net als voor alle kabel is er ook bij leidingen voor Apple-apparaten bijzondere eigenschappen, bijvoorbeeld afscherming, vergulde contacten en magnetische connector die bij aanschaf rekening te houden.

  Monitor-, TV- en AV-adapter

  De passende adapter voor video-apparaten zorgen ervoor dat oudere apparaten nog steeds kunnen worden gebruikt. Bij Conrad vindt u adapter voor alle interfaces zoals DVI, HDMI, USB, BNC- en cinch.

  Oehlbach Pro in inbouwsets

  Met een doordacht concept worden interfaces via inbouwcontactdozen voor video- en audio-overdracht gebruikt. Het concept verbergt de kabels of kabelkanalen, doordat deze vooraf door de wand worden getrokken en in een inbouwdoos dan de aansluiting delen. De inbouwsets van Oehlbach zijn modulair opgebouwd en maken een integratie in schakelaarprogramma's van bekende fabrikanten zoals Busch-Jäger, Merten, Gira, Siemens of jong.

  Bluetooth hifi-adapter

  Adapter met Bluetooth-functie maken het streamen van muziek naar de luidsprekers . Een eenvoudig voorbeeld: u wilt muziek van uw smartphone op uw hoogwaardige direct via streamen en dat u de smartphone hoeft mee bij u dragen, in plaats het plaatselijke gebonden met een kabel te plaatsen. Dit scenario wordt met een Bluetooth hifi-adapter gerealiseerd. Een ander voordeel van dergelijke monitorkabeltypes is de kleine constructie en mobiliteit . Via jackplug, cinch- en USB-verbinding kan de adapter op vrijwel elke luidspreker of versterker worden aangesloten. Andere voordelen ten opzichte van kabel adapters zijn:

  • Groot draadloos bereik
  • Muziekstreaming vanaf een tablet, notebook, smartphone en andere streaming-compatibele apparaten
  • Eenvoudige installatie
  • Bluetooth hifi-adapter als zender voor muziek: ontvangen en luister naar muziek van andere apparaten, bijvoorbeeld op uw PC!

  Digitale audiokabel

  De verbinding is gebaseerd op een lichtgeleider verbindingssysteem met een kleine stekker. De kabels worden voor een digitale signaaloverdracht bij gewone elektrische apparaten zoals de tv, dvd-speler en audioversterker gebruikt. Het bijzondere van de digitale audiokabel is dat de diameters van de leidingen altijd gelijk zijn. Een ander voordeel is dat aardlussen worden voorkomen. Aardlussen produceren stoorsignalen door ongewenste spanningsafval bij laag-frequent signalen, die als brommen optreden. Er zijn meerdere uitvoeringen van Toslink-kabels met bijzonderheden zoals:

  • Verschillende bescherming van de kabel
  • Omgevingsvariabele aansluitingstypen
  • Draaibare, recht en enkelzijdig haakse stekker
  • vergulde contacten

  HDMI-monitorkabel

  Voor een verbinding tussen monitor en computer wordt een video kabel gebruikt. HDMI-kabels bieden de huidige standaard voor monitor interfaces en computer grafische oplossing. "Oudere" modellen hebben vaak nog een DVI-interface of in uitzonderingsgevallen zelfs een VGA-aansluiting. De nieuwe displayport aansluiting maakt overdracht met frequenties via de 120 Hz, wat vooral voor gamers belangrijk is. De uitvoeringen van monitorkabels dekken de hele pallet zakken, van VGA- tot displayport. Belangrijke gegevens voor monitor- en HDMI-kabel zijn:
   

  • De resolutie (vanaf 640 x 480 tot 5210 x 2880)
  • De kabel versie
  • Bijzondere uitvoering stekker (aan beide zijden haaks, draaibaar of enkelzijdig haaks)
  • Ronde en platte kabels vormen
  • De afscherming

  SCART-kabel en videokabel

  SCART-stekker zijn al jaren geleden van andere, nieuwere technologieën losgemaakt. Oude video's worden meestal door videorecorders met SCART-aansluitingen gedigitaliseerd, waarom hierbij een SCART-kabel of SCART-adapter kabel nodig is.
  De composiet cinch en de BNC-stekkers hebben een coaxiale constructie. Worden gebruikt deze kabels typen voor audio- en video-overdracht in het lage- en hoge frequentiegebied.

  Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
  U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
  Afwijzen
  Akkoord