Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Wat is een kabelstripper?

  Kabelstrippers zijn tools die u kunt gebruiken om de behuizing van kabels te strippen. Met dit werktuig stript u letterlijk de kunststof behuizing weg van de geleidingsdraad. Dat doet u zonder de geleidingsdraad of een stuk van de overblijvende behuizing te beschadigen, iets wat vaak gebeurt als u een mes of een kniptang gebruikt om kabels te strippen. Voor professionele technici en elektriciens is een goede kabelstripper een must. Het bewerken van kabels gaat aanzienlijk sneller en u stript alle kabels op een gelijke en consistente manier.

  Welke kabelstrippers zijn er?

  Er bestaan verschillende soorten kabelstrippers:

  • Manuele kabelstrippers. De meest eenvoudige kabelstrippers hebben een ronde of V-vormige bek die niet helemaal dicht kan. De randen van de bek zijn scherp, waarmee u door de behuizing knipt als u de tang sluit, maar niet door de kabel. Omdat niet elke kabel dezelfde dikte heeft, kunt u bij de meeste manuele kabelstrippers de opening van de bek aanpassen in functie van deze dikte. Zodra u met de tang door de behuizing heen bent, kunt u aan de kabel trekken en zodoende de behuizing verwijderen. In sommige gevallen knipt u op deze manier ook de geleidingsdraad korter tot een standaardlengte die geschikt is om bijvoorbeeld in stopcontacten te plaatsen.
  • Automatische kabelstrippers. Naast manuele bestaan er ook automatische kabelstrippers. Automatische kabelstrippers zijn typisch gereedschap voor professionals, die dankzij de automatische functies nog sneller werken in vergelijking met manuele kabelstrippers. Nadat u de dikte van de behuizing ingesteld hebt, past het gereedschap automatisch de knipdiameter aan. De geleider beschadigen is uitgesloten.

  Welke merken van kabelstrippers verkopen we bij Conrad?

  Bij Conrad verkopen we kabelstrippers van veel verschillende merken. Als specialist in elektriciteit en elektronica is een kabelstripper voor ons immers een echt basiswerktuig. Een greep uit de merken die we aanbieden:

  ·         Bahco

  ·         Bernstein

  ·         Gedore Red

  ·         Dehn

  ·         Weidmüller

  ·         Wiha

  ·         Wolfcraft

  ·         Yamaichi

  Op basis van welke criteria kiest u een kabelstripper?

  U kiest een kabelstripper die past in een van volgende criteria:

  ·         diameter van 0,1 tot 70 mm

  ·         doorsnedebereik minimum van 0 mm tot 50 mm

  ·         doorsnedebereik maximum van 0,5 tot 50 mm

  ·         doorsnede minimaal van 0,05 tot 10 mm²

  ·         doorsnede AWG maximum van 0 AWG tot 34 AWG

  ·         doorsnede AWG minimum van 18 AWG tot 36 AWG

  AWG is een afkorting voor American wire gauge. Het is de Amerikaanse norm die met een cijfercode de doorsnede van de draad weergeeft, zonder de isolatie. Hoe hoger het getal, hoe dunner de draad is. Kent u de AWG waarde van uw kabels, dan gaat het instellen van een kabelstripper vlot en handig.

  Waar moet u bij de aanschaf van een kabelstripper verder op letten?

  Dit zijn nog wat extra aandachtspunten voor de aankoop van een kabelstripper:

  • Uitvoering van de kabelstripper. Kiest u voor een basismodel of een automatisch model? Of gaat u voor een model met extra functies?
  • Welke soort kabels kunt u doorknippen, bijvoorbeeld koperdraad, platte kabels, coaxkabel?
  • Welke behuizing of isolatiematerialen kunt u doorknippen, bijvoorbeeld ook pvc of rubber?
  • Om het proces te automatiseren, kunt u ook investeren in een kabelstripmachine. Hier moet u enkel de draad invoeren en de machine doet de rest.

  Nieuwe kabelstripper kopen? Check de online voorraad bij Conrad

  Conrad ademt techniek. Als specialist in elektronica vindt u beslist de kabelstripper die u nodig heeft. Met een kabelstripper is het plaatsen en afwerken van elektrische leidingen een koud kunstje. Dankzij onze grote keuze werktuigen koopt u een kabelstripper speciaal voor de soorten kabel die u plaatst. Bij Conrad shopt u 24 uur per dag alle werktuigen en andere technische benodigdheden. Bent u een professionele elektricien, dan weet u dat kabelstrippers, kabelstripmachines of kabelstriptangen belangrijk zijn om tijd te besparen en gaaf werk af te leveren. Als bedrijf of bijvoorbeeld als school kunt u ook in een reeks kabelstrippers investeren. Als u dit wenst, bekijken we samen welke kabelstripper het beste is voor uw situatie. Check vandaag nog welke kabelstripper uw voorkeur geniet en bestel deze bij Conrad, de online groothandel in elektronica en elektriciteit.