Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Bij Conrad vindt u magneten voor alle technische toepassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld veelzijdige en zeer sterke magneten die geschikt zijn om reed-contacten te bedienen, zoals een cilindervormige NdFeB-magneet van het eigen merk Conrad. Dit soort permanente magneten zijn er ook in een ring vorm of in dobbelsteen vorm.

  Magneten als toebehoren

  U kunt ook terecht voor magnetische toebehoren , zoals de Olight magneet X-houder Magneet montage X Universeel voor zaklampen. Magneten zijn nu eenmaal bijzonder handige componenten en ze kennen er enorm veel toepassingen, zowel in een professionele omgeving, bij het uitoefenen van een hobby of in het dagelijks leven. 

  De belangrijkste merken

  Magneten zijn er in verschillende soorten en maten en van verschillende merken. De belangrijkste merken die u in de webshop van Conrad vindt zijn:

  • Intertec

  • Conrad

  • Honeywell

  • Cherry Switches

  • EBE

  Magneten voor machines

  Voor toepassingen in machines hebben wij onder andere van het merk Cherry een set met programmeerbare hoek-/oriëntatiesensor en daarbij hoort een bijpassende magneet. De magneet bedient de sensor door rotatie in de gedefinieerde afstand tot het sensoroppervlak. Een dergelijke sensor wordt toegepast als gasklepsensor, stuurhoekstand, pedaalstand, afstand-herkenning en PRNDL-schakelaar voor ruwe omgevingen. 

  Magneten voor registratie van bewegingen van tandwielen

  Van hetzelfde merk is er ook een tandwiel-/toerentalsensor, die bewegingen van metalen tandwielen registreert, zelfs bij zeer langzame bewegingen. Een dergelijke sensor heeft een schakeldrempel voor aanpassing aan de magneetveld sterkte en automatische aanpassing aan de tandwielgeometrie alsmede compensatie van onbalans. De sensor wordt toegepast in onder andere fitness toestellen, diverse machines in een productie-omgeving maar ook bijvoorbeeld in snelheidsmeters.

  Eenvoudig de juiste magneten bestellen bij Conrad

  Het plaatsen van een bestelling is eenvoudig en het bestelde artikel zal vrijwel altijd binnen enkele dagen bezorgd kunnen worden. De meeste artikelen in de webshop zijn op voorraad en bevinden zich in ons magazijn in Duitsland. Als u nog vragen hebt of twijfelt bij het maken van een keuze uit de (apparaten met) magneten, neem dan gerust even contact met ons op.