Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Deze tekst is automatisch vertaald.

   

  Wetenswaardigheden over accessoires voor het maken van modellen

  • De fijne kunst van modelbouw
  • Soorten accessoires voor het maken van modellen

  De fijne kunst van modelbouw

  Het modelleren van objecten heeft een lange traditie en wordt door leken gezien als een tijdverdrijf of op zijn best als een ambitieuze hobby. Niet iedereen is zich ervan bewust dat het maken van modellen een veeleisend vak is dat een hoge mate van creativiteit, technische verfijning en vaardigheid vereist. Zelfs ambitieuze hobby-modelbouwers stellen hoge eisen aan aandacht voor detail en technische functionaliteit. Het is volkomen normaal onder recreatieve modelbouwers om hun eigen modellen zo nauwkeurig mogelijk en tot in het kleinste detail van een echt model na te bootsen met veel handmatige inspanning. Dit vereist een breed scala aan gereedschappen en allerlei andere technische accessoires, zowel losse onderdelen, reserveonderdelen als elektrische installaties. Een goed uitgeruste werkplaats voor modelbouw omvat ook een selectie van modelspecifieke kleuren en decoratiematerialen.

  Soorten accessoires voor het maken van modellen

  Airbrush, verf, decor

  Met de airbrush-techniek wordt met perslucht de fijnste verfnevel gegenereerd. Hierdoor kan het oppervlak van componenten uiterst fijn worden bevochtigd met verf, waardoor uitgebreide controle over alle details van een kleuring mogelijk is. De airbrushapparatuur is veelzijdig en bestaat in wezen uit een compressor, persluchtslangen, pistolen voor kleurverdeling en stencils. Voor pistolen zijn drie spuitdopgroottes met 0,28 mm, 0,48 mm en 0,73 mm beschikbaar. De bereikte lijndikte is afhankelijk van de gebruikte spuitdopmaat. Om kleurmenging te verkrijgen, zijn er drie procesvarianten waarvoor de overeenkomstige pistoolontwerpen beschikbaar zijn: pistolen met interne menging, externe menging en Paasche Turbo, waarbij de kleur wordt getransporteerd door een oscillerende naald. Naast de airbrush-apparatuur zijn er tal van ontwerpen van penselen, vernissen en kleuren beschikbaar, die kunnen worden gebruikt afhankelijk van uw voorkeur. 

   

  Koude kathodebuizen

  Koude kathodebuis in wit en met een nominale spanning van 550 V.

  Koude kathodebuizen ontlenen hun naam aan het feit dat hun kathode ook in koude toestand elektronen uitzendt. In wezen zijn het tl-buizen met een lage oppervlaktetemperatuur. Dankzij deze eigenschap kunnen ze veilig op kunststof of houten ondergronden worden geplaatst. Koude kathodebuizen in modelbouw hebben kleine inbouwmaten, waardoor ze een goede aanvulling zijn op slanke frameconstructies of profielsystemen. Koudekathodebuizen zijn verkrijgbaar in varianten met verschillende spanningen, stromen en vermogens; Nominale spanningen tussen 12 en 700 V en stromen van 6 tot 600 mA zijn gebruikelijk. Met vermogenswaarden van 2,4 W tot 5 W bereiken koude kathodebuizen voldoende lichtsterkte voor gebruik in modelgebouwen. De lichtkleur van de buizen kan willekeurig worden gekozen; Zo zijn de kleuren blauw, donkerblauw, groen, rood en wit populair. 

  Kleine lampfittingen

  Signaallampen zijn bijvoorbeeld bevestigd aan stopcontacten voor kleine lampen. Voordat u koopt, moeten de bevestigingsopties worden gecontroleerd en de lampvoet worden vergeleken. Micro- of miniatuurlampen worden meestal gebruikt bij het maken van modellen. De doppen worden gemonteerd met behulp van soldeerlipjes en schroefverbindingen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen dwergfittingen en brugfittingen in verschillende uitvoeringen, sommige met staven en fittingen voor insteeklampen. Een ander belangrijk aspect om te overwegen voordat u koopt, is of een geïsoleerd of niet-geïsoleerd stopcontact nodig is.

   

  Micro- en miniatuurlampen

  De micro- en miniatuurlampen van enkele millimeters groot zijn perfect voor modelbouw. Hun toepassingsgebied is groot en houdt rekening met industriële sectoren zoals de medische technologie. De compatibiliteit van het stopcontact moet vóór aankoop worden gecontroleerd. Belangrijke aspecten zoals stroomsterkte, bedrijfsspanning en stroomverbruik moeten worden aangepast aan de beschikbare omstandigheden. De volgende gegevens dienen vooraf gecontroleerd te worden:

  • Lichtsterkte
  • Afmetingen
  • Zuigervormen
  • Gedrag met betrekking tot trillingen (vooral belangrijk voor voertuigen)
  • Aansluitdraden en basis
  • Kleur

  Werkplaatsuitrusting bij modelbouw

  Modelbouwers hebben voldoende ruimte nodig om comfortabel te kunnen werken. Iedereen die daarom een werkplaats kan inrichten die dienovereenkomstig moet worden uitgerust, afhankelijk van de vakmanschapseisen. Een goed uitgeruste werkplaats voor modelbouw kan de volgende onderdelen van de werkplaatsuitrusting bevatten:

  • Auto Model Tool Gereedschap
  • Model Flight Tool Tools
  • Smeltlijmpistool
  • Lijmsticks hete-lijm
  • Vetten, oliën en reinigingsmiddelen voor modelbouw
  • Gereedschap voor het maken van modellen
  • Modelbouw van opberg- en RC-transporttassen
  • Modelbouw meettoestellen
  • Modelbouw voedingen
  • Speciale lijm voor de modelbouw
  • Universele accessoires voor modelbouw

  11-delige gereedschapsset met diverse schroevendraaiers en universele haken

  Modelbouwboeken

  Het betreden van de modelbouwhobby is niet eenvoudig. Modelbouwboeken helpen om kennis uit te breiden en tegelijkertijd onder begeleiding specifieke vaardigheden aan te leren of te verbeteren. Of het nu gaat om modelvliegtuigen, RC-auto's, helikopters of schepen - er zijn technische boeken met waardevolle specialistische kennis voor een enorme keuze aan modellen. Hoe wordt een vliegmodel correct gevlogen? Hoe wordt een helikopter in elkaar gezet? Wat zijn borstelloze motoren en hoe werken ze? De vakboeken in de onlineshop van Conrad beantwoorden veel vragen. In sommige gevallen biedt de vakliteratuur zelfs videomateriaal met gedetailleerde en duidelijke instructies.

  Modelleren van kralen

  Herbruikbare witte modelleerkralen voor modelbouw

  Modelleerparels bestaan uit een plasticine die kan worden gemodelleerd bij blootstelling aan hitte. Creatieve vormen kunnen uit de vrije hand worden ontworpen of voorgevormde structuren kunnen met een fitting worden gereproduceerd. Bij het afkoelen hardt de massa weer uit en is dan zeer stabiel. Nabewerking is mogelijk bij naverwarming.

  De boetseerklei kan worden ingekleurd met behulp van kleurpigmenten. Deze worden ook vooraf verwarmd. Blauw, geel, groen, rood en zwart kunnen in elke gewenste kleur gemengd worden. 

  Tweelingstrengen, meerstrengs strengen

  De term "gevlochten draad" beschrijft een elektrische geleider die bestaat uit verschillende kleine individuele draden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen fijne en zeer fijne draadstrengen. Dit type geleider heeft als voordeel dat de kans op geleiderbreuk door buigbelastingen zeer laag is. Om deze reden worden tweelingstrengen of schakelstrengen vaak gebruikt in toepassingsgebieden met veel beweging, zoals voertuig- en vliegtuigbouw, in robots en machines met bewegende delen. Fijndraads strengen zijn minder flexibel dan fijndraads strengen. Bij een hogere mate van spanning worden daarom fijndradige strengen aanbevolen.

  De volgende parameters kunnen bepalend zijn voor een aankoopbeslissing:

  Dubbeldraads PVC LiY-Z
  • Aantal benodigde draden
  • Doorsnede per draad
  • Snoertype

   

  Maar ook bijzondere eigenschappen zoals:

  • Vlambestendigheid
  • Flexibiliteit
  • Afscherming
  • Halogeen stoffen
  • CCA-geleider

  In de online shop van Conrad vinden professionele en hobbymodelbouwers alles wat ze nodig hebben om zelfs de meest ambitieuze projecten uit te voeren.

  Dubbeldraads PVC met de beste bedrading voor bewegende bekabeling