Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Bekijk hier ons uitgebreide assortiment netvoedingen. Voor iedere toepassing en elk budget bieden wij een geschikte netvoeding. Meer informatie over netvoedingen? Lees dan onderaan de pagina verder.

  Wat zijn netvoedingen?

  Netvoedingen voorzien een apparaat van energie. Een voeding is altijd nodig als een apparaat dat een andere spanning vereist op het lichtnet moet worden aangesloten. Voedingen zijn beschikbaar voor gelijkspanning, wisselspanning en constante stroom als schakelvoedingen, maar ook als transformatorvoedingen en condensatorvoedingen. Met voedingen en voedingen is een veilige en gemakkelijke stroomvoorziening van verschillende elektronische apparaten mogelijk, zowel onderweg, thuis of in professioneel gebruik.

  Welke netvoedingen zijn er?

  • DC / DC-omzetter, omvormer
   Een omvormer wordt gebruikt om de ingangsspanning om te zetten in wisselstroom. Er zijn omvormers voor installatie, maar ook omvormers voor sigarettenaansteker. Speciale DC / DC-motorvoertuigconverters maken de aansluiting van apparaten op elektriciteit in een motorvoertuig mogelijk. Er zijn ook power-sinusgeneratoren voor professioneel gebruik, die met name op medisch gebied worden gebruikt.

  • Labvoedingen
   Met labvoedingen kunnen elektronische apparaten worden aangesloten op een voeding met een andere spanning. Met labvoedingen kunnen bijvoorbeeld Amerikaanse apparaten in het Duitse stroomnet worden aangesloten. Er zijn instelbare laboratorium scheidingstransformatoren en laboratorium scheidingstransformatoren met een vaste spanning.

  • Voedingen, USB-opladers
   USB-opladers zijn onmisbaar in elk huishouden. Omdat met USB-opladers verschillende elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets of notebooks, op het lichtnet kunnen worden aangesloten en zo van stroom kunnen worden voorzien.

  • UPS-apparatuur
   UPS-apparaten kunnen een ononderbroken stroomvoorziening gedurende een bepaalde periode garanderen in geval van een stroomstoring of spanningsstoring. Ze dienen bijvoorbeeld als overspanningsbeveiliging voor multimedia-apparaten in kantoren en worden ook gebruikt in professionele gebieden zoals controlecentra of datacenters.

  • Inbouw en Din-rail netvoedingen
   Installatie en DIN-rail voedingen vereist. Deze zijn veelzijdig en kunnen veilig worden gebruikt in b.v. verdeelkasten of schakelkasten.

  • Wisselspanningsregelaars
   Een wisselspanningsregelaar heeft een traploos instelbare handdimmer of potentiometer en maakt een exacte instelling van de uitgangsspanning mogelijk. Met een AC-spanningsregelaar kunnen koplampen, kachels en andere elektrische apparaten met de juiste uitgangsspanning op de voeding worden aangesloten.

  Waar moet u rekening mee houden bij het kopen van netvoedingen?

  Netvoedingen zijn beschikbaar voor een breed scala aan toepassingen. Daarom moeten i eerst de volgende vragen beantwoorden voordat u tot aankoop over gaat:

  • Is een instelbare of vaste uitgangsspanning nodig?
  • Moet een ononderbroken stroomvoorziening worden gegarandeerd?
  • Is mobiel gebruik of installatie in een component gepland?
  • Moeten elektronische belastingen geabsorbeerd kunnen worden?

  Over het algemeen moet het volgende worden opgemerkt bij de aanschaf van voedingen en voedingen:

  • Let op de ingangsspanning en uitgangsspanning van de voeding / power pack

  • Energiebehoeften van de elektronische apparaten die op de voedingseenheid moeten worden aangesloten

  • Controleer welke stopcontacten nodig zijn

  • Laag stroomverbruik bij inactiviteit

  Onze tip: overspanningsbeveiliging

  Overspanning kan elektronische apparaten beschadigen. Beveilig uw multimedia-apparaten zoals computers, printers of zelfs televisies met een overspanningsbeveiliging en bereid u voor op een mogelijke storing in het stroomnet die kan optreden als gevolg van een blikseminslag. Dit maakt het gemakkelijk om gegevensverlies en schade te voorkomen.

  FAQs: Belangrijke vragen over netvoedingen

  • Hoe kan ik mijn elektronische apparaten tijdens een vakantie veilig op het stroomnet aansluiten?
   Met een geschikte ballasttransformator kunt u uw elektronische apparaten tijdens uw vakantie op het lichtnet aansluiten. Ballasttransformatoren zijn beschikbaar voor alle gangbare ingangs- en uitgangsspanningen, zodat voor elke behoefte de juiste spanningsomvormer beschikbaar is.
  • Hoe kunnen netvoedingen worden gecontroleerd?
   Met elektronische belastingen kunnen netvoedingen worden gecontroleerd en kan een exacte aanpassing van het setpoint worden gemaakt. Elektronische belastingen nemen ook een breed scala aan spanningen en stromen op. Ze dienen als stroomafvoer en worden gebruikt als vervanging voor conventionele belastingsweerstanden.

  Conclusie: hoe vindt u de juiste netvoedingen

  Of het nu voor de hobby is, voor industriële activiteiten, voor thuis of onderweg: voedingen en voedingen zijn beschikbaar voor alle toepassingsgebieden.

  Daarom moet bij het kiezen van de juiste netvoeding eerst worden bepaald voor welke doeleinden de voedingseenheid wordt gebruikt en welke elektronische apparaten daarop moeten worden aangesloten. Op deze manier kan de vereiste ingangs- en uitgangsspanning worden bepaald. Met een AC-spanningsregelaar kunt u ook de uitgangsspanning continu aanpassen. Als de voeding moet worden geïnstalleerd, is een ingebouwde netvoeding of DIN-rail netvoeding nodig. Voor onderweg kunt u uw elektronische apparaten zoals laptops of tablets van stroom voorzien met behulp van een omvormer. Ballasttransformatoren en laboratoriumvoedingen zijn beschikbaar voor professionele toepassingen zoals in het laboratorium of voor training. Zodra de voeding onderbroken wordt, kunt u UPS-apparaten gebruiken en zo mogelijke storingen in de voeding tegengaan.