Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Met een netwerkkabel, ook wel "patchkabel" genoemd, kunnen netwerkcompatibele apparaten zoals een pc, notebook, mediaspeler of tv snel en efficiënt worden aangesloten op uw eigen netwerk en internet. Er zijn verschillende lengtes en kabels met verschillende certificeringen. Netwerkkabels moeten goed zijn afgeschermd, zodat gegevens efficiënt en storingsvrij over de kabel kunnen worden verzonden. Anders worden de signalen verstoord door andere elektronische apparaten.

  Wat is een netwerkkabel?

  Met een netwerkkabel, ook wel "patchkabel" genoemd, kunnen netwerkcompatibele apparaten zoals een pc, notebook, mediaspeler of tv snel en efficiënt worden aangesloten op uw eigen netwerk en internet. Er zijn verschillende lengtes en kabels met verschillende certificeringen. Netwerkkabels moeten goed zijn afgeschermd, zodat gegevens efficiënt en storingsvrij over de kabel kunnen worden verzonden. Anders worden de signalen verstoord door andere elektronische apparaten.

  Er zijn manieren om netwerkkabels te verlengen, maar dit is niet per se ideaal. Het verhoogt ook meestal het energieverbruik en vertraagt de prestaties. De eindapparaten kunnen alleen maximale gegevensoverdrachtsnelheden bereiken met de perfecte kabel. Netwerkkabels kunnen parallel aan een radionetwerk (WLAN) in het netwerk worden gebruikt. In zo'n netwerk kunnen alle apparaten met elkaar communiceren, ongeacht of ze via WiFi of kabel zijn aangesloten.

  Welke soorten netwerkkabels zijn er?

  Netwerkkabels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De kabels kunnen in principe in twee categorieën worden verdeeld:
  - Thuisgebruik
  - Industrie, kantoor en server

  Door het streamen van films en andere mediagegevens, ontstaan grote hoeveelheden gegevens. Daarom zijn nu ook in particuliere huishoudens hoogwaardige kabels nodig. In de bedrijfsomgeving moeten netwerkkabels hoe dan ook zo hoogwaardig mogelijk zijn, omdat hier meestal hoge transmissiesnelheden worden gebruikt. Ook goede afscherming en hoogwaardige componenten zijn belangrijk. Alle kabels hebben identieke stekkerverbindingen met de aanduiding RJ45 (type stekkerverbinding). Netwerkkabels zijn onder andere aangesloten op een netwerkverdeler (switch).

  Veel kabels bieden klikbeveiliging. Dit om te voorkomen dat de vergrendeling van de netwerkkabel ombuigt en afbreekt. De vergrendeling zorgt ervoor dat de kabel stevig op de sleuf is aangesloten. Als de vergrendeling afbreekt, kan de kabel uit de sleuf glijden.

  Aankoopcriteria voor netwerkkabels. Waar moet u bij aanschaf op letten?

  Bij het kopen van een netwerkkabel moet eerst de betrouwbaarheid en de intensiteit van het gebruik worden vastgesteld. Men onderscheidt vooral het gebruik in de professionele ruimte en in de privéruimte.

  Onze praktische tip: verbinding

  Ingangskabels zijn vaak voldoende om verbinding te maken met het internet, aangezien de prestaties van internetlijnen vaak minder zijn dan de minimale prestaties van goedkope kabels. Er zijn echter ook internetverbindingen die hoge eisen stellen aan de netwerkkabel. Als apparaten in het interne netwerk met netwerkkabels moeten worden aangesloten, bijvoorbeeld mediaspelers met netwerkopslag via een snelle netwerkswitch, dan is het beter om hoogwaardige kabels te gebruiken.

  Netwerkkabels voor thuisgebruik

  • Elke gewenste lengte mogelijk

  • Kies minimaal categorie 5e (Cat 5e), beter Cat 6

  • Voor het bekabelen van de gehele woning gelden dezelfde eisen als voor professioneel gebruik.

  Netwerkkabel voor hoge eisen en professioneel gebruik

  • Goede afscherming

  • Stabiele RJ45-connector

  • Geschikte categorie voor het netwerk (Cat 5, 6 of 7)

  • Kabel van hoge kwaliteit

  • Binnenbedrading van koper

  Cat en netwerkstandaard

  Bij het kopen van netwerkkabels komt u vaak speciale voorwaarden tegen. Voor de aankoop moeten deze op zijn minst in basistermen worden begrepen om de optimale kabel te vinden. Snelheid speelt hierbij een belangrijke rol. Er wordt onderscheid gemaakt tussen CAT 5, 5e, 6, 6a en 7. Daarnaast zijn er de netwerkstandaarden 10BaseT, 100BaseT en 1000BaseT. 10BaseT en 100BaseT zijn echter verouderd en worden niet meer geïnstalleerd. Ze zijn nog wel steeds te vinden in netwerken die al zijn geïnstalleerd.

  De CAT beschrijft de bedrijfsfrequenties en transmissiesnelheden waarvoor de kabel geschikt is. Categorieën (CAT) 1 en 2 zijn alleen informeel gedefinieerd, categorieën 3 en 4 zijn niet langer commercieel relevant.

  De momenteel meest gebruikte kabels zijn CAT 5- en CAT 5e-kabels. De transmissiesnelheid van deze kabels is meer dan voldoende voor eenvoudige toepassingen zoals surfen op internet. Toepassingen zullen in de toekomst echter steeds veeleisender worden, zowel bij het kopiëren van grote hoeveelheden gegevens als bij multimediatoepassingen. Hoe hoger het frequentiebereik, hoe hoger de transmissiesnelheid over langere afstanden. Dit verhoogt en versterkt de prestaties van een netwerk.

  Bescherming van de netwerkkabel

  Hoe beter een netwerkkabel is afgeschermd, hoe minder storing er van buitenaf is. Interferenties kunnen met name stroomkabels zijn die parallel aan de netwerkkabel zijn gelegd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten afscherming, die worden aangeduid met twee letters voor en drie letters na een schuine streep: XX / YTP. In het algemeen geldt voor alle netwerkkabels: Aan het einde van de aanduiding staat TP altijd voor "twisted pair" = twisted pair.

   

  Afkorting

  Definitie

  XX

  Beschrijft de afscherming rond de hele kabel

  Y

  Beschrijft de afscherming van de draadparen

  TP

  Twisted Pair

  U

  Niet afgeschermd (zonder afscherming)

  F

  Folie afgeschermd (afscherming door gemetalliseerde folie)

  S

  Gevlochten afscherming (afscherming door kopervlechtwerk)

  SF

  Gevlochten en folie afgeschermd (afscherming door gemetalliseerde folie en kopergaas)

  Een netwerkkabel met de S / UTP-afscherming heeft bijvoorbeeld een beschermende koperen vlecht (S) tussen de getwiste draadparen (TP) en de buitenste plastic omhulling. De draadparen zijn ook niet afgeschermd (U).

  Speciale netwerkkabels

  Het kabelassortiment van Conrad biedt nog meer. Speciale toepassingen vereisen vaak speciale oplossingen:

  • Bekabeld en toch niet zichtbaar, zeer flexibele netwerkkabels
   Netwerkkabels leggen is vaak moeilijker dan verwacht. Tapijten, deurstrips of laminaatvloeren zijn vaak een probleem, de zeer flexibele en extreem platte netwerkkabels van Conrad kunnen daarbij helpen.

  • Flexibel onderweg: Vaak heeft u een netwerkverbinding nodig als u op reis bent of op conferenties. Netwerkkabels zijn echter vaak onpraktisch om te gebruiken, vooral onderweg. De flexibele netwerkkabel in oproller biedt uitkomst.

  • Bespaar ruimte met "rechte" hoeken:
   Een ander probleem is vaak ruimtegebrek. Veel netwerkkabels moeten in een beperkte ruimte op de netwerkswitch worden aangesloten. Met haakse connectoren is dit probleem verholpen.

  Conclusie: zo koopt u de beste netwerkkabel

  De kwaliteit van de netwerkkabel hangt simpelweg af van de afscherming en de binnengeleider. Met een Cat 6 kabel heeft u altijd de juiste, omdat hij geschikt is voor alle doeleinden. Netwerkkabels moeten ook de juiste lengte hebben. Omdat te lange kabels problemen kunnen veroorzaken. Voor een stabiele verbinding mogen netwerkkabels niet langer zijn dan 100 meter. Als langere afstanden nodig zijn, moet er een apparaat tussen worden geplaatst dat signalen kan versterken, bijvoorbeeld een netwerkswitch.

  Hoe goedkoper de kabel, hoe slechter de afscherming en de binnengeleider. Dit is te merken aan de snelheid. Als de verbinding stabiel moet zijn, heeft u altijd kabels van hoogwaardige kwaliteit nodig.