Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Welke type oplaadbare batterij heb ik nodig?

  Oplaadbare batterijen zijn in de aanschaf iets prijziger dan batterijen die u slechts 1x kunt gebruiken, maar het heeft als grote voordeel dat ze veel lang meegaan. 
  U vindt bij ons de volgende oplaadbare batterijen en accu's:

  NiMH batterijen

  Sinds de eerste oplaadbare batterij zijn er verschillende technologieën die worden gebruikt. Zo heeft u NiMH, NiCd en NiZn batterijen. Tegenwoordig wordt vooral de NiMH-technologie gebruikt. Deze afkorting staat voor Nikkel Metaal Hydride. Deze types worden vooral gebruikt vanwege het beperkte memory-effect, ook wel een ‘luie batterij’ genoemd. Sommige types oplaadbare batterijen houden na een tijd namelijk minder lang de spanning vast en zijn dan dus snel leeg.

  NiCd batterijen

  Voorheen werd er veel gebruik gemaakt van NiCd, met Nikkel en Cadmium als bestanddelen. Deze technologie heeft als grote nadeel dat er – vergeleken met NiMH – veel meer ‘memory effect’ optreedt. Deze techniek is in 2008 voor een deel aan banden gelegd vanwege het milieu. Het bestanddeel Cadmium is namelijk erg giftig. Dit verbod geldt voor de reguliere oplaadbare NiCd-batterijen. Voor een aantal toepassingen, zoals gereedschap en gezondheidstechniek geldt echter een vrijstelling; de NiCd-techniek mag hier nog gewoon gebruikt worden.

  NiZn batterijen

  Nieuw is de NiZn-techniek: oplaadbare batterijen met Nikkel en Zink als bestandsdeel. Het grote voordeel van de NiZn-batterijen is het feit dat ze een spanning leveren van 1.6V, waardoor ze dus ook bruikbaar zijn voor toepassingen waar voorheen alleen niet-oplaadbare batterijen voor gebruikt konden worden vanwege de hogere spanning. Deze hogere spanning is bijvoorbeeld noodzakelijk voor een aantal digitale camera’s. Conrad Energy biedt deze NiZn-batterijen aan als penlite- (AA) en potloodbatterij (AAA).

  Een duur A-merk of een huismerkbatterij?

  Als het gaat om betrouwbaarheid kiest men snel voor een A-merk, want ‘die zijn het beste’. Maar is dat wel zo? Verschillende onafhankelijke instanties nemen regelmatig batterijen mee in testonderzoeken. Uit deze onderzoeken blijkt dat A-merken (bijv. Duracell en Panasonic) van hoge kwaliteit zijn. Verrassend genoeg scoren de B-merken en huismerken vaak net zo goed. Terwijl deze al snel 20% tot 35% goedkoper zijn. Merken als GP en Conrad Energy zijn in zo’n geval een betere koop.

  Hoeveel capaciteit heeft een batterij nodig?

  Met de capaciteit van een batterij wordt aangegeven hoelang een oplaadbare batterij meegaat. Belangrijk om te weten is dat mAh of Ah staat voor (milli) Ampère per uur. Dit betekend dat een batterij met een capaciteit van 2600 mAh 1 uur lang 2600 mAh (2,4 Ah) kan leveren. Maar de meeste apparaten verbruiken niet zoveel en dan kunt u langer doen met één acculading.

  Het schema hieronder geeft aan hoelang u met één acculading kunt doen, met een batterij met 2600 mAh. Verbruikt een apparaat slechts 400 mAh, dan gaat uw apparaat 6,5 uur mee op 1 acculading.

  Uren Verbruik
  1 2600 mAh
  2 1300 mAh
  3 650 mAh
  6,5 400 mAh

  Batterijladers

  Zonder oplader geen oplaadbare batterijen. Voor de AA, AAA, C, D en 9V-blokbatterijen bieden wij een breed assortiment batterijladers.

  Bekijk de batterijladers >

  Acculaders en accutesters

  Voor het opladen van uw accu heeft u een acculader nodig. Zo onderhoudt u uw accu en zorgt u voor een maximale werking. Acculaders bieden wij in verschillende soorten. Wilt u weten of uw accu nog wel gezond is? Met een accutester ziet u direct de status van uw accu.