Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Als er één technisch begrip is dat in veel gevallen totaal geen bellen doet rinkelen, is het wel de term 'pneumatiek'. Daarom gaan we hier - vóór we ons bezighouden met Conrads aanbod accessoires voor deze bijzondere tak van de techniek - eerst in op de betekenis van dit voor sommigen zeer onduidelijke begrip.

  Wat is pneumatiek?

  Pneumatiek is die tak van de technische wetenschap waarbij een aantal elementen op bijzondere manieren worden bestuurt, namelijk met samengeperste gassen. Vaak gaat het daarbij om lucht, maar het onderwerp kan tevens iets heel anders zijn. Pneumatiek maakt tijdens het analyseren en bestuderen gebruik van diverse technieken die worden aangedreven door de meest uiteenlopende apparaten, zoals pompen en vlinders.

  Waarvoor wordt pneumatiek gebruikt?

  Nog steeds niet helemaal duidelijk wat het begrip inhoudt? Laten we simpelweg zeggen dat pneumatiek een techniek is waarmee gas/lucht wordt gebruikt om een specifieke beweging te bewerkstelligen. Pneumatiek is dus als het ware een aandrijftechniek. Het begrip hangt tevens nauw samen met een andere term, hydrauliek. Het verschil tussen de twee is dat hydrauliek geen gebruik maakt van lucht, maar van verschillende vloeistoffen.

  Wat komt er kijken bij de pneumatiek?

  Werkt u in de pneumatiek, dan weet u als geen ander dat het vakgebied het gebruik van veel verschillende accessoires vereist. Bij zowel pneumatiek als de eerder genoemde hydrauliek gebruikt men pompen en cilinders om de lucht in het aan te drijven apparaat te krijgen - maar dit is niet alles. U hebt vanzelfsprekend ook een slang nodig én een manier om gas in op te slaan. Al met al komt dit neer op een aantal productcategorieën, te weten de volgende: