Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Ben u op zoek naar printplaten voor uw project? Bekijk ons uitgebreide assortiment printplaten van alle gerenommeerde merken.

  Printplaten voor professionals en hobby elektriciens

  Of u nu een professional bent of een gepassioneerde hobbyist, wie met elektronische schakelingen te maken heeft, kan nauwelijks zonder printplaten. Ze dienen als dragers van elektrische componenten en voor het maken van elektrische verbindingen in elektronische apparaten. Welke soorten printplaten er zijn en welke accessoires nodig zijn voor het samenstellen van printplaten en voor het maken van uw eigen printplaten, kunt u hieronder vinden.

  Wat zijn printplaten?

  Printplaten zijn onmisbare componenten in bijna elk elektronisch apparaat. Ze vormen als het ware de basis voor de montage van elektrische componenten.De bevestiging kan door eenvoudige plug-in montage, mits het een breadboard (ook wel: breadboard) betreft, of door solderen, bijvoorbeeld bij gebruik van SMD- of breadboardborden. In ons assortiment bieden wij u printplaten in diverse uitvoeringen aan die direct gebruiksklaar zijn of uitgerust kunnen worden. Daarnaast vindt u hier alles wat u nodig heeft om printplaten te monteren, bijvoorbeeld soldeeraccessoires, gereedschappen en natuurlijk de benodigde componenten evenals de benodigde accessoires om uw eigen printplaten te maken.

  Soorten printplaten

  In principe kunnen printplaten worden gedifferentieerd naar het type componentassemblage. Ze kunnen grofweg worden onderverdeeld in breadboards en boards die worden gesoldeerd. Breadboards zijn met name geschikt voor experimentatiedoeleinden, omdat de componenten er eenvoudig op kunnen worden aangesloten en desgewenst even gemakkelijk kunnen worden verwijderd of verplaatst.

  Printplaten voor solderen kunnen worden uitgevoerd als een SMD-variant (opbouwapparaat) voor het bevestigen van de componenten aan het oppervlak van de printplaat. Deze modellen zijn erg populair bij professionals en hobbyisten, omdat het soldeerproces eenvoudig is en de constructie het mogelijk maakt printplaten aan beide zijden te monteren. Dat scheelt ruimte. Over ruimtebesparing gesproken: zogeheten meerlaagse printplaten bestaan ​​uit meerdere dunne printplaten en maken het mogelijk om veel componenten en complexe schakelingen in de kleinste ruimte onder te brengen. Solderen is ook nodig voor breadboard-platen waarbij de soldeerogen in een bepaald patroon of raster zijn gerangschikt.

  Een andere categorie printplaten die genoemd moet worden is Europlatinen, ook wel Eurocards genoemd. Ze worden gekenmerkt door gestandaardiseerde afmetingen en worden op veel gebieden gebruikt, bijvoorbeeld in pc's.

  In ons assortiment vindt u een grote keuze aan printplaten voor vrijwel alle doeleinden. Experimentele en Euro-printplaten van epoxyhars of hard papier, waarvan sommige verkrijgbaar zijn met een geïntegreerde schakeling (IC), zijn zeer geschikt voor schakelingen met weinig componenten. Gatenroosterborden hebben vaak al enkele, soms alle benodigde aansluitingen. Breadboards zijn de ideale keuze voor experimenten en testborden, omdat er geen tijdrovend solderen nodig is. Conventionele printplaten bestaan ​​uit een plaat isolatiemateriaal die aan één of beide zijden is omgeven door een geleidende koperlaag, afhankelijk van of het een enkelzijdige printplaat of een dubbelzijdige printplaat is. Fotolakplaten zijn verkrijgbaar met positieve of zonder fotocoating gemaakt van hardboardpapier of glasvezelversterkte epoxyhars. De trend is overigens naar flexibele printplaten die flexibel, licht en ruimtebesparend zijn.

  Accessoires voor de fabricage en montage van printplaten

  Als u niet wilt terugvallen op geprefabriceerde printplaten, maar van plan bent uw eigen printplaten te vervaardigen, misschien omdat u specifieke lay-outs nodig heeft of gewoon wilt experimenteren, hebben wij alle materialen, apparaten en andere printplaataccessoires die u nodig heeft in de aanbieding. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare bronnen.

  • Film of sjabloon
   Een film of een transparant sjabloon definieert de geleidersporen op het bord. Bij positief gecoate platen worden ook de zwarte geleiderbanen van de sjabloon op de ontwikkelde plaat zwart. In onze online shop vindt u printplaten met verschillende rastermaten en professionele printplaatsoftware waarmee u uw eigen sjablonen kunt maken. Er zijn ook polyesterfolies en zelfklevende folies verkrijgbaar.
  • PCB-afstandshouders
   In ons assortiment vindt u afstandshouders van verschillende materialen, zoals nylon, polyamide, kunststof of TPE (een geurloos speciaal rubbermengsel). De producten verschillen ook in hun onderlinge afstand en worden soms zelfklevend of met schroefdraad gebruikt voor het plaatsen van soldeerstrips.
  • Soldeerbouwen
   De soldeerbout dient niet alleen als mechanische steunpoot voor de gesoldeerde componenten, maar brengt ook de soldeerverbinding tot stand. In onze winkel heeft u de keuze tussen soldeerstaven met één rij en twee rijen met verschillende aantallen pinnen.
  • Belichting
   Ultraviolet licht is nodig om de sjabloon op de fotolaag van de printplaat te belichten. Hiervoor hebben wij geschikte belichtingsapparatuur.
  • Etssystemen, soldeersystemen
   Wij bieden ets- en soldeersystemen voor elke behoefte, inclusief accessoires zoals luchtverdeelframes, membraanpompen of verwarmingsstaven. Daarnaast zijn praktische geluidwerende rekken en freessystemen beschikbaar.
  • Afstandsbouten
   Afstandsbouten dienen als isolerende ondersteuning tussen de plaat en het onderdeel. De afstandsbouten zijn verkrijgbaar als set en afzonderlijk. Ook kunt u kiezen uit verschillende afmetingen, uit verzinkte of glasvezelversterkte modellen en uit verschillende materialen zoals staal of polyester.
  • Accessoires voor etstechnologie
   Om de printplaat vrij te maken van koperresten, moet deze worden geëtst. Ons productassortiment voor alles wat met etstechniek te maken heeft, omvat een groot aantal producten, van praktische boorsets en werkbakken tot lijmen en kitten.
  • Accessoires voor galvaniseren
   Er zijn ook allerlei accessoires voor het galvaniseren, het verkoperen van de printplaat. Deze omvatten verschillende oplossingen voor het coaten van de printplaat, zoals zilverelektrolyt, zinkelektrolyt of goudelektrolyt, maar ook verdunners en gereedschappen, bijvoorbeeld gebruiksvriendelijke handplateermachines.
  • Frames en houders voor bordmontage
   PCB-houders bieden meer gemak bij het vervaardigen van uw eigen PCB's. Vergeleken met statische steunen maken draaibare steunen een nog flexibeler gebruik mogelijk. Boordhouders met tafelklemmen of standaard zorgen voor extra stabiliteit bij het bewerken van het bord.
  • Board basismateriaal
   Uw printplaat wordt vervaardigd? Het basismateriaal dient letterlijk als basis van de plaat en als elektrisch isolerende ondergrond voor de koperlaag. De gebruikelijke laagdikte is 35 µm, maar er zijn ook dikkere en dunnere varianten. Vroeger werd vooral hard papier gebruikt als basismateriaal voor printplaten, tegenwoordig worden in veel gevallen glasvezelmatten met epoxyhars gebruikt. Deze laatste heeft een betere isolatiesterkte en minder wateropname in vergelijking met hard papier. In onze online shop heeft u de keuze tussen basismateriaal met positieve en zonder fotocoating en tussen een- of tweezijdige coating.

   

  Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
  U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
  Afwijzen
  Akkoord