Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Op deze pagina vindt u alles wat te maken heeft met de zogenaamde Reed-techniek, te weten: de bekende Reed relais, samen met de nodige Reed-contacten. Onze relais en contacten voldoen daarbij uiteraard aan alle voorschriften en worden geproduceerd door bekende topmerken zoals: Comus, Secatec, Hamlin en Standex Meder.

  Reed techniek

  Het Reed relais

  Een Reed relais is een specifiek type relais dat gebruik maakt van een elektromagneet om een of meerdere Reed schakelaars te controleren. Contact tussen relais en schakelaar wordt zodoende gelegd via magnetisch materiaal. Het is kenmerkend bij een direct contact, dat de elektromagneet een directe inwerking heeft. Dat betekent dat er in principe geen armatuur nodig is om de schakelaars te bewegen. Contacten worden daarbij beschermd tegen corrosie via een glazen tube-behuizing. Dat is nodig omdat deze meestal van een laag zilver zijn voorzien, een stof met een zeer lage weerstand, maar een grote gevoeligheid voor roest. Relais van de hoogste kwaliteit zullen daarom eerder gebruik maken van een goudlaag, die wel blootgesteld kan worden zonder risico's op corrosie.In een en dezelfde glazen 'enveloppe' kunnen verschillende Reed schakelaars worden opgenomen. Zij kunnen zelfs in eenzelfde lijn worden geplaatst om vervolgens hetzelfde te werken.

  De Reed schakelaar bestaat in deze vorm al sinds 1930. Het grote voordeel achter zijn overleving en succes is precies de directheid en de snelheid waarmee deze schakelaar kan werken. Alle bewegende delen van de Reed-techniek zijn immers erg klein en wegen weinig. Zo hebben de Reed relais een belangrijke stap voor op relais met armatuur. Bovendien zijn zij mechanisch simpel, uiterst betrouwbaar en duurzaam.

  Koop uw Reed-techniek online bij Conrad

  Hier vindt u immers niet alleen alle Reed topmerken, maar u krijgt ook nog eens een deskundige service, voor en na uw aankoop. Bij Conrad koopt u altijd veilig en doordacht.