Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee
  Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Wat zijn satellietverdelers?

  De mogelijkheid om televisiekanalen via satelliet te ontvangen was een belangrijke stap in de richting van de buitengewone diversiteit aan informatie en amusement die wij vandaag de dag als vanzelfsprekend beschouwen. Satellieten met vaste posities in een baan om de aarde (de zogenaamde geostationaire satellieten) zenden duizenden televisie- en radiokanalen uit op welbepaalde frequentiebanden. Door middel van een parabolische spiegel worden de signalen op de ontvangstplaats gespiegeld en gefocusseerd zoals in een brandend glas. De ontvanger van de signalen, de LNB (Low Noise Block), bevindt zich in dit brandpunt. De signalen van satellieten worden in verschillende vlakken uitgezonden, dit wordt polarisatie genoemd. De LNB detecteert deze vlakken en zet ze om in signalen die kunnen worden verwerkt. 
  Het signaal van de satellieten komt onder verschillende hoeken aan op het ontvangstpunt. Dientengevolge zijn een beweegbare paraboolreflector, verscheidene daarvan of verscheidene LNB's op een paraboolreflector vereist om de signalen te ontvangen. SAT-verdelers en multischakelaars worden gebruikt om deze mogelijkheden te benutten. Alle bij Conrad aangeboden producten worden gebruikt tussen de ontvangstantenne en de signaalontvanger. Zij zijn afgeschermd tegen de straling van stoorsignalen en voorzien van aardingsmogelijkheden. Sommige van de producten zijn weerbestendig en dus geschikt voor installatie buitenshuis.

  Welke satellietverdelers zijn er?

  De satellietverdelers en multischakelaars zorgen voor de controle en distributie van SAT-signalen in satellietontvangstsystemen. De producten in ons assortiment zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • DiSEqC-schakelaars
   De afkorting DiSEqC in DiSEqC-schakelaars staat voor "Digital Satellite Equipment Control". Dit betekent dat besturingssignalen rechtstreeks in de hoogfrequentiekabel in de bekabeling van satellietsystemen worden doorgegeven. Op die manier kan worden geschakeld tussen polarisatieniveaus, verschillende LNB's of antennes. DiSEqC is een open, licentievrije digitale industriestandaard.
  • Satellietkabel-kopstations
   SAT-kabel kopstations met de aangesloten LNB's zorgen voor de ontvangst van satellietsignalen in alle polarisatievlakken en de omzetting daarvan in doorstuurbare en bruikbare signalen naar de eindtoestellen. De stations worden door een specialist met speciale software ingesteld om aan de eisen van de ontvangstlocatie te voldoen. Fabrikanten bieden op hun websites de bijbehorende open source software voor het programmeren van de kopstations aan.
  • Satellietmultischakelaars
   SAT multiswitches verwerken de ingangssignalen van LNB's in alle polarisatievlakken en verdelen de signalen naar de verbruikspunten. De apparaten zijn vaak uitgerust met geïntegreerde versterkers en maken gedeeltelijk DiSEqC-besturing van de overeenkomstige LNB's mogelijk.
  • Satellietmultischakelaar uitbreidingen, cascades
   Deze producten worden gebruikt om het aantal mogelijke ontvangers te vergroten. SAT multiswitch uitbreidingen zijn vaak uitbreidingen met geïntegreerde versterkers om de noodzakelijke signaalsterkte voor elke aansluiting te garanderen.
  • Satellietversterkers
   SAT-versterkers worden gebruikt om het noodzakelijke satellietsignaalniveau te handhaven op weg naar de ontvangsttoestellen. In sommige gevallen worden in één behuizing meerdere versterkers gebruikt voor de niveaus van het SAT-signaal, en in sommige gevallen ook voor terrestrische signalen.
  • SatellietverdelersDit zijn passieve componenten die de SAT-signalen slechts over een groter aantal lijnen verdelen. De SAT-verdelers zijn gewoonlijk van spuitgietwerk gemaakt en zijn gedeeltelijk omgeven door kunststof behuizingen. Ingangen en uitgangen zijn duidelijk gemarkeerd. Sommige verdelers zijn geschikt om de stroomvoorziening via de SAT-kabel door te lussen.  In ons assortiment kunt u de aangeboden SAT-technologieproducten filteren op andere criteria zoals prijs, klantenbeoordeling, beschikbaarheid van de winkel en fabrikant (merken). Daarnaast zijn er speciale selectiemogelijkheden die gebaseerd zijn op het product of de eisen van het SAT-systeem.

  Waar moet u rekening mee houden bij de installatie?

  De installatie van satellietsystemen en de assemblage van de onderdelen vereisen een grote deskundigheid en nauwgezetheid, aangezien hoge frequenties en lage signaalsterkten worden gebruikt. Dit begint met de juiste uitlijning en betrouwbare montage van de ontvangstelementen (paraboolreflectoren, LNB's). Ook bij het leggen van de kabels en het aansluiten ervan is grote zorgvuldigheid geboden. Kleine fouten kunnen leiden tot grote signaalverliezen, die de ontvangst ernstig kunnen belemmeren of zelfs onmogelijk kunnen maken. Niet-gebruikte signaalingangen en abonnee-uitgangen moeten worden afgesloten met gespecificeerde weerstanden.

  Veelgestelde vragen over satellietverdelers

  Welke veiligheidsvoorschriften moeten worden nageleefd?

  • Alle apparaten die op het laagspanningsnet zijn aangesloten, mogen alleen door gekwalificeerde elektriciens worden geïnstalleerd.
  • Apparaten die op het laagspanningsnet zijn aangesloten, mogen alleen in droge binnenruimten worden gemonteerd. Montage op of in de buurt van licht ontvlambare materialen is niet toegestaan.
  • De hier aangeboden toestellen zijn uitsluitend bestemd voor gebruik in satellietontvangstinstallaties.
  • Gebruik de gegevensbladen van de fabrikanten voor deskundige informatie voordat u een satellietsysteem gaat plannen. 
  • Zorg voor een vrije luchtcirculatie bij apparaten die op netspanning werken, om oververhitting te voorkomen. Neem de toegestane omgevingstemperatuur in acht volgens de begeleidende documentatie.
  • Plaats geen met vloeistof gevulde voorwerpen op de voedingseenheden. De voedingseenheid mag niet worden blootgesteld aan druipend of spattend water. De netstekker moet toegankelijk zijn en zonder moeilijkheden kunnen worden gebruikt.
  • Bevestig en verwijder alle onderdelen alleen met geschikt gereedschap om beschadiging te voorkomen.

  Hoe spoor ik defecten in een satellietverdeler op?

  Het signaal blijft uit, er is dus geen ontvangst mogelijk. Voor het traceren van signalen zijn speciale meetapparaten nodig. De oorzaken van problemen kunnen zijn

  • onderbroken stroomvoorziening als gevolg van defecte voedingseenheden of smeltveiligheden
  • gebroken, geknikte of geschaafde HF-kabels
  • Het binnendringen van vocht in niet goed afgedichte behuizingen van de SAT-componenten
  Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
  U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
  Afwijzen
  Akkoord