Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier gewoon over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier gewoon over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  De televisie is vaak het kloppend hart van uw huis. Voortdurend vertelt hij verhalen en brengt hij mensen samen die meegenomen willen worden naar de fictieve werelden die hij opent. Televisie kijken is een sociaal gebeuren dat u op intellectueel vlak uitdaagt en waardoor u uw fantasie traint. Daarom verdient u niets minder dan het neusje van de zalm als het op de keuze van uw beeldscherm aankomt. In de webshop van Conrad vindt u de laatste modellen in alle prijscategorieën.

  Deze tekst is automatisch vertaald.

     

  Interessante feiten over televisies en draagbare televisies

  Tv's en draagbare tv's
  • Kort overzicht: tv - wat is belangrijk?

  • FAQ: 10 veelgestelde vragen over tv

  • Kort overzicht van draagbare tv's

  • FAQ: 2 vragen over draagbare tv's

  Mijn auto, mijn huis, mijn televisie: tv-toestellen zijn meer dan alledaagse voorwerpen. Een groot scherm en moderne functies maken van televisie een ervaring die lijkt op naar de bioscoop gaan.

  Minder voor een geweldige bioscoopervaring, maar des te praktischer zijn draagbare televisies, die tegenwoordig vaak worden gebruikt in vrachtwagens of op de camping.

  Maar voordat u kunt genieten van uw nieuwe televisie, moet iedereen zijn weg vinden door het doolhof van sleutelfiguren en kenmerken. De locatie in het appartement is cruciaal om optimaal kijkplezier te garanderen - vooral bij grote tv's.

  Hieronder krijgt u een kort overzicht van de voorwaarden met betrekking tot televisie en verdere links naar gidsen die er in detail over gaan. Deze gids richt zich op het beantwoorden van de meest gestelde vragen over televisie.

  Kort overzicht: tv - wat is belangrijk?

  U moet bepaalde voorwaarden kennen voordat u een tv koopt en nadenken over wat belangrijk voor u is. Dus de beslissing uit de veelheid aan verschillende aanbiedingen is gemakkelijker.

  Hier vindt u gedetailleerd advies en een beschrijving van de belangrijkste aankoopcriteria:

  Tv-gids
  Overzicht: technische gegevens van televisies
  Beeldkwaliteit LCD, LED, OLED, QLED
  Scherm grootte 81,28 cm (32 inch) tot 223,52 cm (88 inch)
  Schermresolutie HD ready (1366 x 768 pixels)
  FullHD of HD (1920 x 1080 pixels)
  Ultra HD of UHD (3840 x 2160 pixels)
  Soort receptie Analoog, DVB-T2, satelliet, kabel
  Bijzonderheden Geschikt voor 3D, Curved TV, Smart TV
  Veelvoorkomende eigenschappen Aansluitingen zoals HDMI, USB, CI +, RCA, koptelefoon, digitale audio-uitgang
  Dubbele tuner
  Opname- en afspeelfunctie
  Geïntegreerde dvd-speler

  FAQ: 10 veelgestelde vragen over tv

  Wie heeft de televisie uitgevonden?

  Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, omdat de technologie van televisie zich in de afgelopen decennia door verschillende mensen heeft ontwikkeld. De eerste steen werd in 1883 door Paul Nipkow gelegd. Hij ontwikkelde een elektrische telescoop met de Nipkos-schijf en had zijn eerste ideeën voor de transmissie van televisiebeelden. In 1897 ontwikkelden Ferdinand Braun en Jonathan Zenneck de kathodestraalbuis (Braun-buis), die lange tijd de meest gebruikelijke methode was voor het maken van televisiebeelden. Manfred von Ardenne zette in 1931 weer een mijlpaal op de 8ste Radiotentoonstelling in Berlijn. Daar presenteerde hij voor het eerst openbare elektronische televisie. Sindsdien is een groot aantal tv-fabrikanten de technologie blijven ontwikkelen, waardoor ultradunne televisies met kristalheldere beelden tegenwoordig standaard zijn.

  Selectie en locatie van de tv

  Hoe ver moet je van de tv zitten?

  Als de afstand tussen de televisie en de kijker niet overeenkomt, kan dit het kijkplezier negatief beïnvloeden. Als de afstand te kort is, wordt het beeld korrelig en onscherp weergegeven. Als de afstand te groot is, kunt u mogelijk niet alle details op het scherm zien. Maar ook het volgende geldt: hoe hoger de resolutie, hoe beter de beeldkwaliteit en hoe kleiner de afstand. Het is dus de moeite waard om te investeren in een tv met een goede beeldkwaliteit als de woonkamer klein is.

  Naast de resolutie speelt ook de schermgrootte een rol. In een kleinere kamer is een kleinere tv misschien logisch. Om het beeld goed te kunnen herkennen hoeft de afstand tussen de kijker en de televisie niet zo groot te zijn in een klein model met 96,52 cm (38 inch) als in een groter apparaat met bijvoorbeeld 190,5 cm (75 inch).

  De tabel toont u een overzicht van de geschatte afstand tussen tv en kijker, afhankelijk van beeldkwaliteit en weergavegrootte.

  Scherm grootte SD (afstand in m) Full HD (afstand in m) 4K (afstand in m)
  101,60 cm (40 inch) 2,64 1.59 0,79
  106,68 cm (42 inch) 2,77 1.66 0,83
  116,84 cm (46 inch) 3.04 1,82 0.91
  119,38 cm (47 inch) 3.10 1,86 0,93
  127,00 cm (50 inch) 3,30 1,96 0.99
  139,70 cm (55 inch) 3,63 2.18 1,09
  152,40 cm (60 inch) 3,96 2,38 1.19
  165,10 cm (65 inch) 4.29 2,58 1,29

  Hoe hoog moet de tv aan de muur hangen?

  De trend is om de tv aan de muur te bevestigen. Het ziet er stijlvol uit, bespaart ruimte en is veiliger omdat niemand het per ongeluk kan omverwerpen. U kunt een lowboard voor de tv gebruiken of de vrije ruimte gebruiken voor het opbergen van boeken, voor een luxe geluidssysteem of voor decoratie.

  Om de perfecte plek voor de tv aan de muur te vinden, kun je een sjabloon gebruiken. U kunt het beste een stuk karton uitsnijden dat past bij het formaat van uw nieuwe tv. Hierdoor kun je verschillende posities uitproberen zonder gaten in de muur te boren of de zware televisie lang vast te houden.

  In de regel moet de tv zo hangen dat de ogen naar het midden van het scherm kijken. De tv staat meestal op een hoogte van 1 m tot 1,50 m. Dit is echter moeilijk te implementeren als meer dan één persoon tegelijkertijd tv kijkt. Dan is het beter om het midden van de bank en de gemiddelde ooghoogte van de volwassenen te gebruiken als referentie voor wandmontage. Als het publiek ver genoeg zit, kan het zinvol zijn om de tv wat hoger te monteren.

  Er moet ook aandacht worden besteed aan lichtbronnen die het beeld verstoren. Deze lichtreflecties ontstaan bijvoorbeeld door lampen of ramen die zich tegenover het scherm bevinden.  

  Hoe hang je de tv aan de muur?

  Tv's en draagbare tv's

  Muurbeugel zonder zwenkarm.

  De tv wordt als een spiegel aan de muur bevestigd.

  Bij het ophangen van de tv zijn de maat van de tv beugel en de aard van de muur belangrijk. Huidige apparaten hebben meestal een schroefdraad aan de achterkant waarop u een tv-muurbeugel kunt bevestigen. Bij het kiezen van de juiste houder kunt u vol vertrouwen universele houders gebruiken. Welke maat je nodig hebt, vind je in de beschrijving van de fabrikant van de tv en beugel.


  Er zijn twee soorten beugels: de ene bevestigt de tv als een spiegel aan de muur. De andere apparaten hebben een zwenkarm waarmee de televisie flexibel kan worden verplaatst. In dit geval wordt het van bovenaf of vanaf de zijkant geplaatst. Dit betekent dat u aan de boven- of zijkant voldoende ruimte moet hebben om het apparaat in de gemonteerde houder te plaatsen.


  Afhankelijk van het materiaal waaruit de muur is gemaakt, is een geschikte bevestiging nodig. Terwijl een muur van beton of hout een stabiele basis vormt, kan dit bij gipskarton- of gipskartonwanden problematisch worden. Hier moet u bij een specialist nagaan of de muur het gewicht van de tv en de muurbeugel kan dragen. Als dit het geval is, is de keuze van de juiste pluggen en schroeven en het aantal schroeven essentieel. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van de tv moeten minimaal zes schroeven worden gebruikt. Dit is de enige manier om de beugel en tv betrouwbaar en stabiel aan de muur te houden.  


  Als u de term FDMI (Flat Display Mounting Interface) in de technische beschrijvingen van een televisie ziet, is dit een standaard voor het bevestigen van de apparaten aan muren of plafonds. Dit werd geïntroduceerd door de organisatie VESA, waarin meer dan 225 aangesloten bedrijven zijn georganiseerd. Het gaat om de tv-modellen, die aan de achterkant een schroefdraad hebben, waarmee ze aan de muur worden bevestigd. Afhankelijk van de afmetingen en het gewicht zijn er minimaal vier schroefdraden, die in verschillende opstellingen en afstanden te vinden zijn. Dit resulteert in een schat aan verschillende normen.

  Voorbeeld: VESA MIS-D 100 C
  VESA: naam van de organisatie
  MIS: Montage-interface standaard
  D: Deel D van de standaard→Schermdiagonaal: 30,5 cm tot 58,3 cm; Max. 14 kg; 4 schroeven 4 mm; Helling 0,7; 10 mm lengte

  Naar de muurbeugels van de tv

  Technische vragen

  Wat is een CI + -module in een televisie?

  Een CI + module is een insteekkaart ter grootte van een creditcard. Met moderne tv-toestellen kunnen deze in een speciale sleuf worden gestoken. In de module hoort een smartcard, die u bij uw tv-aanbieder kunt krijgen. Als de smartcard en de CI + -module in de televisie zijn geplaatst, kunnen ook gecodeerde televisie- en radiostations worden ontvangen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld stations waarvan de HD-versie tegen betaling in rekening wordt gebracht. Zorg ervoor dat u een CI + -module gebruikt. CI-modules kunnen op dezelfde manier worden gebruikt, maar digitale programma's mogen niet worden gedecodeerd en daarom niet worden weergegeven.

  Hoe sluit ik de tv aan op een pc of notebook?

  Dit is in veel gevallen logisch, bijvoorbeeld om comfortabel foto's met vrienden te bekijken of om een bijdrage van een online mediabibliotheek naar een niet-internetcompatibele tv te streamen. Hier heb je de volgende opties:

  • Verbinding via HDMI-kabel (Microsoft): steek de kabeluiteinden in de HDMI-aansluitingen op de tv en pc. Druk op de knop "Source" of "Source" op uw afstandsbediening en selecteer het overeenkomstige HDMI-kanaal. Op uw notebook vindt u het item "Deze weergave dupliceren" in het Configuratiescherm onder "Weergave". Hetzelfde is te zien op beide schermen. Als u alleen de weergave op het televisiescherm wilt zien, selecteert u "Show desktop only on 2".  
  • Aansluiting via HDMI-kabel (Apple): Afhankelijk van de leeftijd van uw Macbook heeft u mogelijk een Displayport-HDMI-adapter nodig voor de HDMI-kabel. Sommige modellen hebben echter hun eigen HDMI-sleuf. Zodra je de adapter en HDMI op je Macbook en tv hebt aangesloten, open je Systeemvoorkeuren op de Macbook. Daar selecteert u "Geluidsinstellingen" en "Uitvoer". Nu verschijnt het luidsprekersymbool van de tv, waarop u klikt. Nu kunt u de inhoud van de Macbook op de televisie zien en horen.
  • Draadloze verbinding via WHDI of Wireless HD: voor de betreffende technologie heeft u een ontvanger en een zender nodig. Sluit vervolgens de zender aan op de HDMI-poort van de notebook en de ontvanger op de HDMI-ingang van de tv. Wireless HD werkt volgens hetzelfde principe. Het voordeel hier: er kunnen maximaal zes zenders op elkaar worden aangesloten.     
  Meer interessante informatie over connectoren

  Hoeveel Hertz (Hz) heeft een tv nodig?

  Het aantal beeldherhalingen per seconde wordt gegeven in Hertz. Sommige fabrikanten noemen een frequentie van 600 Hz voor hun modellen. En dit ondanks het feit dat televisie in dit land wordt uitgezonden op 50 Hz. De reden voor deze verschillende cijfers is een ingebouwde technologie in de televisie die digitale tussenbeelden creëert. Hierdoor lijken bewegingen op het scherm nog vloeiender. 100 tot 200 Hertz zijn echter voldoende om bewegingen soepel te kunnen zien.

  Waar is het IP-adres van de tv?

  Enerzijds kan het IP-adres worden opgeroepen via het thuisnetwerkoverzicht in de router. Daar staan alle apparaten die online zijn in het thuisnetwerk. Om dit te doen, moet u inloggen op de instellingenpagina van uw router, die u via de browser kunt openen. Een andere optie is om het IP-adres op te zoeken in de netwerkinstellingen van de tv. Daar vindt u het punt "Netwerkstatus", waarin het IP-adres zich bevindt.  

  Waarom zou je geen plasma-tv neerleggen?

  Bij het vervoeren van een plasmatelevisie met een voertuig is het belangrijk deze staand te vervoeren. De reden hiervoor is hoe het werkt. Bij plasmatelevisies wordt met behulp van plasma het licht in verschillende kleuren gecreëerd waaruit het televisiebeeld voor de kijker bestaat. Deze plasma's zenden echter niet alleen licht uit, ze zenden ook UV-stralen uit. Zodat deze straling, die op den duur schadelijk is voor de mens, niet ontsnapt, omlijsten twee dunne glasplaten het plasma. Als de televisie liggend wordt vervoerd, trillen deze glasplaten en kunnen ze kleine scheurtjes krijgen. Hetzelfde gevaar geldt voor plotselinge schokken. Deze fijne scheurtjes kunnen UV-straling afgeven.

  Daarom is het raadzaam om op te staan en goed vast te zitten. Zo draag je de tv in de doos waarin je hem hebt gekocht. Als je het vormschuim, dat meestal in de verpakking zit, al hebt weggegooid, helpt noppenfolie of dekens. Een andere optie in de auto is om het toestel vast te maken en voldoende te beschermen met dekens.

  Over het algemeen is het beter om elke tv rechtop te vervoeren voor de veiligheid en deze voldoende te bevestigen en te dempen. Zo overleven de waardevolle tv's elke rit.

  Onderhoud en verzorging

  Hoe tv schoonmaken?

  Af en toe maakt de tv een goede schoonmaakbeurt. Stofdoeken of een zachte microvezeldoek en water zijn voldoende. Schuurmelk, schoonmaakmiddelen met citroenzuur, azijn of andere agressieve ingrediënten kunnen de tv beschadigen.

  Als het apparaat is uitgeschakeld en is afgekoeld, begint het met afstoffen. Hier gebruiken ze het plumeau het beste. Als er veel stof in de kleine openingen tussen het scherm en het schermframe zit, kan een zachte borstel of een spuit met perslucht helpen. Zowel de luidsprekerroosters als de ventilatiesleuven en aansluitingen aan de achterkant kunnen worden schoongemaakt met de borstelopzet van de stofzuiger. Zorgvuldigheid is hier geboden, zodat de behuizing niet bekrast raakt.

  Na het afstoffen kan het apparaat worden gereinigd met een licht vochtige microvezeldoek en vervolgens drooggeveegd. Er zijn reinigingsgels beschikbaar voor de display. Ze werken als glasreinigers, maar hebben geen agressieve ingrediënten en blijven als een gel aan het scherm plakken in plaats van naar beneden te lopen. Dankzij nanodeeltjes werkt een schermafdichting als een beschermende film die over het scherm ligt en stof of vuil permanent afstoot.       

   

  Hoe de tv wegdoen?

  Tv's en draagbare tv's

  Volgens de wet op elektrische en elektronische apparatuur (ElektroG) is het verboden tv's en andere elektrische apparaten gewoon in de gewone vuilnisbak te gooien. Omdat er in veel waardevolle stoffen zitten die recyclebaar zijn. De soms gevaarlijke materialen in de elektrische apparaten moeten ook op de juiste manier worden behandeld. Er zijn nu tal van opties voor eenvoudige en gratis verwijdering:
   

  • Terugnameplicht voor iedereen die elektrische goederen verkoopt op meer dan 400 vierkante meter winkelruimte (stationaire handel) of meer dan 400 vierkante meter verzend- en opslagruimte heeft (online handel). Grote elektrische apparaten zoals televisies of koelkasten nemen retailers terug tegen het kopen van een nieuw apparaat. Kleine elektrische apparaten tot een randlengte van 25 cm kunnen op elk moment geretourneerd worden, ook zonder een nieuwe te kopen.
  • Andere opties: lokale recyclingcentra, gemeentelijke inzamelpunten voor gebruikte elektrische apparatuur, Electroreturn van Deutsche Post (gratis service voor apparaten die in een maximale envelop passen)
  Verwijdering van AEEA

  Kort overzicht: draagbare tv

  Er is ook vraag naar draagbare televisies in het tijdperk van tablets en notebooks, die kunnen worden gebruikt om tv te kijken of toegang te krijgen tot een video-on-demandprovider. En altijd als er geen betrouwbare wifi-verbinding is. Zo zorgen ze voor comfortabele televisie in vrachtwagens of op de camping. We geven u een kort overzicht van de belangrijkste termen en criteria voor draagbare televisies.

  In deze handleiding vindt u gedetailleerde informatie over draagbare tv's:

  Draagbare tv-gids
  Overzicht: specificaties van draagbare tv's
  Beeldformaat 4: 3 of 16: 9
  Scherm grootte 17,78 cm (7 inch) tot 38,10 cm (15 inch)
  Stroomvoorziening Geïntegreerde batterij
  Laagspanning (12/24 volt)
  Voeding 230 V met bijbehorende uitgang
  Soort receptie DVB-T2, satelliet
  Veelvoorkomende eigenschappen Aansluitingen zoals USB, geheugenkaarten, koptelefoons
  HDMI-poort, video-uitgang
  Draaibare of kantelbare monitor
  Bevestiging voor autohoofdsteunen
  Ingebouwde luidsprekerafstandsbediening

  FAQ: draagbare tv

  Waarom draagbare tv's?

  Tegenwoordig zijn er veel manieren om tv te kijken of mediabibliotheken en films te streamen. Internettoegang is mogelijk via notebooks, tablets en smartphones. Het probleem: internet is niet overal beschikbaar - of het nu WLAN is of via een netwerkkabel. Vooral in afgelegen gebieden of als u met de auto of caravan reist, voorkomen internetvrije zones televisiekijken.

  Dit wordt verholpen door draagbare televisies die televisieprogramma's ontvangen via DVB-T2 (digitale antennetelevisie). Deze is bijna overal in Duitsland verkrijgbaar. Tv-kanalen worden ook buiten Duitsland ontvangen, maar in de respectievelijke landstaal. Ontvangen via satelliet is bijvoorbeeld mogelijk via een paraboolantenne en een ontvanger of via een draagbaar satellietsysteem. Het voordeel: Duitstalige kanalen zijn ook buiten Duitsland te zien. 

   

  Waar worden draagbare tv's gebruikt?

  Truck: een draagbare televisie in de bestuurderscabine is een welkome afwisseling voor de pauze in de rustruimte. Opgemerkt moet worden dat er een boordvoedingsspanning is van 24 V in een vrachtwagen, aangezien twee loodbatterijen, elk met 12 V, in serie zijn aangesloten. Door de hogere spanning vergeleken met een auto wordt het stroomverbruik verlaagd en worden de accu's van het voertuig minder belast. Dit betekent dat u een apparaat met 24 V moet kiezen. Als alternatief helpt een spanningsomvormer de voedingsspanning op hetzelfde niveau te brengen. Dit werkt zowel van 24 V tot 12 V als van 12 V tot 24 V.   

  Auto: tv kijken op vakantie terwijl u op vakantie bent? Zeker een prettige manier om tijd door te brengen, maar er kan storing zijn in radiogaten. Als alternatief worden draagbare dvd-spelers aanbevolen om een film te kijken, ongeacht radio-ontvangst. De draagbare dvd-spelers zijn ingebouwd in sommige draagbare tv's of kunnen afzonderlijk worden gekocht.  

   

  Camper: Natuurlijk kan een conventionele televisie in een camper worden gebruikt. Op deze manier maak je jezelf echter afhankelijk van een camping met stroom, want de televisies hebben een netspanning van 230 V nodig. Als u de tv met een omvormer op het elektrische systeem van uw auto (12 V) aansluit, gaat de conversie van 12 V naar 230 V gepaard met verliezen. Een draagbare televisie die op 12 V draait is daarom beter. Bovendien nemen draagbare tv's, ook wel camping-tv's genoemd, niet zoveel ruimte in beslag in de caravan.   

  Boot: om de avonden tijdens een zeiltocht bij slecht weer te veraangenamen, zijn draagbare tv's ook een welkome afwisseling. Net als in de stacaravan is de 12 V-boordvoeding voldoende voor een compact apparaat. 

  Ziekenhuis: tijdens lange ziekenhuisverblijven zijn de dagen vaak lang. Als in gedeelde kamers slechts één televisieaansluiting beschikbaar is, kan dit leiden tot discussies onder de bedburen over het beste televisieprogramma. Zelfs als er meerdere verbindingen zijn, kunnen patiënten deze alleen gebruiken tegen een redelijk hoge vergoeding. Dit kan op lange termijn duur zijn. Naast boeken, spelletjes of bezoeken is er ook een draagbare televisie aanwezig. Zeker als er geen wifi beschikbaar is om gebruik te maken van de aanbiedingen van online mediabibliotheken of video-on-demand providers. Maak echter vooraf duidelijk of er voldoende DVB-T ontvangst is.    

   
  Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
  U hebt de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
  Afwijzen
  Akkoord