Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Bewakingscamera's bestaan in een groot aantal uitvoeringen. Als u de behoefte heeft om de veiligheid in huis of binnen uw bedrijf te vergroten, is een bewakingscamera het middel bij uitstek. Uiteraard zijn er ook soorten bewakingscamera's die geschikt zijn om buiten te monteren.

  Bewakingscamera’s geven u de mogelijkheid 24/7 en op afstand een kijkje te nemen bij uw bedrijfs- of thuisomgeving. Sensoren met een hoge resolutie leveren haarscherpe live-beelden in HD-kwaliteit. Bovendien kunt u dankzij audiotransmissie ook horen wat er gebeurt. Met behulp van draaibare modellen en zoomlenzen zijn bewakingscamera’s op afstand te bedienen. Daarnaast zorgen HD-camera’s ook ‘s nachts voor heldere beelden door nachtzicht en LED-verlichting.

  Videobewaking gebruikt u op plekken die belangrijk voor u zijn, om zo te zorgen voor meer veiligheid en minder criminaliteit. Met een camera ziet u niet alleen wie er voor de deur staat, ongewenste bezoekers en winkeldieven worden zo ook vastgelegd. Met de haarscherpe beelden zijn personen zonder veel moeite te identificeren voor zowel u als de politie. Bovendien kunnen de camerabeelden ook worden gebruikt als bewijs voor uw verzekeringsmaatschappij.

  Ook op bouwplaatsen is videobewaking een uitstekend idee, het kan u zelfs helpen om de voortgang van uw project te documenteren en te bewaken. Videobewaking is daarnaast goed in te zetten om bedrijfsterreinen te controleren of parkeerplaatsen in de gaten te houden. Modellen die beschikking hebben over tweerichtingscommunicatie hebben een ondersteunende intercomfunctie.

  Wat is een bewakingscamera?

  Bewakingscamera’s bieden een zekere bescherming tegen inbrekers of ongewenste personen, maar dat is niet het enige doel van videobewaking. Ook als u uw kinderen thuis in de gaten wilt houden of als u wilt kijken wat uw kat doet terwijl u op vakantie bent, is een bewakingscamera zeer aan te raden. Naast thuis kunt u op deze manier ook een kijkje nemen op kantoor of het bedrijfsterrein. 

  Het installeren van bewakingscamera's is allang geen probleem meer, veel apparaten zijn eenvoudig in werking te stellen. De gegevensoverdracht gebeurt draadloos of bekabeld en wordt ontvangen door een smartphone, tablet of computer.  Bewakingscamera’s zijn niet meer zo prijzig als een aantal jaren geleden, zelfs onder de €50,- kunt u camera’s vinden die kwalitatief goede beelden opneemt. Veel bewakingscamera’s zijn ook in staat om ‘s nachts heldere beelden af te leveren. 

  Bewakingscamera, draadloos of bedraad?

  Bewakingscamera’s installeren en in werking stellen, is een uiterst eenvoudig klusje geworden. Dit komt doordat de taken van de klassieke bewakingsmonitoren steeds meer worden overgenomen door smartphones, tablets en computers. IP-camera’s verspreiden hun signaal via WLAN of netwerkkabel naar uw computer of server.

  Via het internet wordt de gegevensoverdracht veilig gedaan, uw videobeelden worden versleuteld naar u verzonden op uw smartphone, FTP- of cloudserver of computer. Intelligente bewakingscamera’s met gezichtsherkenning en cloud-connectiviteit kunnen zelfs vreemden van bekenden onderscheiden. Bij ongewenste bezoekers krijgt u een signaal op uw mobiele apparaat zodat u direct actie kan ondernemen. 

  Bewakingscamera’s voor kantoren, winkels, fabrieken en woningen

  Bedenk eerst welke gebieden in het bereik moeten vallen van de camera. Camera’s voor buiten gebruik zijn tegen weer en water beschermd. Ze zijn ook bestand tegen andere omstandigheden zoals vorst en direct zonlicht. De geïsoleerde behuizing zorgt er voor dat vocht de camera niet kan binnendringen. 

  Binnencamera’s zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis. Hun behuizing is meestal slank en nauwelijks opmerkbaar. Eén enkele camera is vaak al voldoende om een ingang of hal te bewaken. Voor grotere gebieden wordt er een combinatie van meerdere IP-camera’s aanbevolen. Wanneer deze optimaal samenwerken, kunt u eenvoudig een groot gebied in de gaten houden.

  Welke soorten bewakingscamera’s zijn er verkrijgbaar?

  Bewakings- en beveiligingscamera's verschillen van elkaar qua technologie. Hier leest u welk systeem het meest voor u geschikt is. 

  • IP-bewakingscamera’s 
   Bedrade IP-bewakingscamera’s verzenden video- en audiogegevens via een netwerkkabel. Ze zijn niet van afhankelijk van onafhankelijke bekabeling, een ethernetkabel is alles wat u nodig heeft om een IP-camera in uw netwerk te integreren. IP-netwerken zorgen voor een verlaging van de installatie- en bedrijfskosten bij zowel bedrijven als particulieren.
   IP-camera’s verzenden de opgenomen beelden gecodeerd binnen een IP-netwerk, ook tussen verschillende locaties. Vergeleken met conventionele camera’s is de beeldkwaliteit vele malen hoger. Het configureren en administreren van uw camera gebeurt via een webinterface, net zoals bij een router. Dit maakt IP-camera’s geschikt voor voor videobewaking op afstand. De camerabeelden zijn op het eindapparaat van uw keuze te bekijken. Livestreams kunnen eenvoudig worden doorgestuurd naar beveiligingssoftware, video-servers en NAS-oplossingen (Network Attached Storage). Met ONVIF (Open Network Video Interface Forums) is er een open standaard voor de communicatie van IP-camera’s met andere beveiligingsproducten.
   De meerderheid van de IP-camera’s zijn PoE-ondersteunend. Met deze functie stuurt u zowel voeding als gegevens over de ethernet-kabel. Met PoE heeft u dus maar één kabel nodig. Extra voedingskabels of aparte voedingsunits zijn niet nodig wat het mogelijk maakt camera’s op locaties zonder stroomvoorziening te plaatsen. De voeding wordt dan geleverd door een PoE-switch of een PoE-injector. Deze zijn als accessoires verkrijgbaar of worden met uw IP-camera geleverd. 
   Goed om te weten: Met een Powerline adapter kunnen IP-camera’s worden gebruikt zonder netwerkkabel.

  Naar de IP-camera’s 
   

  • Draadloze videobewaking
   Draadloze bewakingscamera’s zijn snel te installeren, flexibel inzetbaar en bijna direct bedrijfsklaar. Ze zijn snel en eenvoudig te monteren zonder kabels te leggen en hebben alleen toegang tot stroom nodig. 
   Wifi-camera’s gebruiken het IP-protocol, kunnen in het Wifi-netwerk worden geïntegreerd en versturen hun gegeven ook via WLAN. Het enige wat deze camera nodig heeft, is een stopcontact.
   Belangrijk om rekening mee te houden bij de aanschaf van een wifi-camera is het bereik en de beeldkwaliteit. Het bereik is afhankelijk van de zender module van de camera, maar is vaak om en nabij de 100 meter. Storende factoren kunnen dit bereik verminderen, denk hierbij bijvoorbeeld aan muren, plafonds, glazen- en metalen oppervlakken en beton. Hoe meer obstakels er in de weg staan van de radiogolven, hoe kleiner het draadloze bereik van de wifi-camera.

  Naar de draadloze videobewaking

  • Bedrade videobewaking
   Wat bedrade videobewaking van draadloze videobewaking onderscheidt, is de verbindingskabel die nodig is voor de overdracht van geluids- en beeldsignalen. Via een kabel verloopt signaaloverdracht storingsvrij en betrouwbaar. De transmissie kan ook niet worden verstoord door andere radiobronnen in de omgeving. Het installeren van bedrade videobewaking brengt wel een zekere hoeveelheid werk met zich mee. 

  Naar de bedrade videobewaking

  • Mobiele videobewaking
   Als u geen mogelijkheid heeft om kabels te leggen of als er geen stopcontacten in de buurt zijn, zorgen volledig draadloze camera’s met geïntegreerde oplaadbare batterij voor uw veiligheid. Mobiele videocamera’s zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Ze hebben geen netspanning nodig, worden gevoed door een oplaadbare batterij en zijn flexibel te positioneren. Mobiele camera’s communiceren via het 4G-netwerk met behulp van een mobiele telefoonverbinding. Zo wordt videobewaking mogelijk op elke denkbare locatie. Mobiele cameramodellen met een microSD-geheugenkaart hebben zelfs geen 4G nodig en slaan uw beelden lokaal op. 
  • Mini-bewakingscamera’s 
   Bewakingscamera’s schrikken af omdat zij zo zichtbaar zijn terwijl dit niet altijd het effect is wat u zoekt. Mini-camera’s zijn daarom een goed alternatief voor locaties en situaties waarin een camera juist niet zichtbaar moeten zijn. Door hun compacte afmetingen kunnen ze makkelijk worden weggewerkt in meubels of ornamenten. Er zijn ook mini-bewakingscamera’s verkrijgbaar die zijn verwerkt in een behuizing die lijkt op een klok of een balpen. Hierdoor zijn deze modellen bijzonder onopvallend. 

  Naar de mini-bewakingscamera’s

  • Dummycamera’s
   Dummycamera’s zijn een voordelige manier om winkeldieven, inbrekers en vandalisme af te schrikken. De dummies zijn realistische imitaties van echte bewakingscamera’s, maar beschikken niet over een opnamefunctie. Sommige dummies hebben knipperende stand-by LED’s zodat het wel lijkt alsof de camera aan het opnemen is. Op afstand zijn deze dummycamera’s niet van echt te onderscheiden. 

  Naar de dummycamera’s 

  Hoe vindt u de juiste bewakingscamera?

  Het aanbod van bewakingscamera’s en bijbehorende toepassingsgebieden is enorm. Maak een keuze op basis van uw eigen wensen waarbij het belangrijk is om de volgende factoren in acht te nemen:

  • Resolutie: De resolutie van de CCD- of CMOS-sensor is een belangrijke factor voor de beeldkwaliteit, scherpte en weergave. Bij IP-camera’s heeft het aantal megapixels invloed op de hoeveelheid data die wordt gegenereerd voor de videostream. 

  • Montagewijze: Bewakingscamera’s zijn beschikbaar als vrijstaand tafelmodel, als mini-camera, als handmatige draaibare domecamera met koepelbehuizing, met PTZ-functie (Pan Tilt Zoom) en met kantel- en zoomfunctie op afstand. Actieve controle van de camera wordt eenvoudig met PTZ-modellen.

  • Lens en kijkhoek: De kijkhoek, de brandpuntsafstand en de snelheid van de lens bepalen hoe groot het gebied is dat de camera kan bestrijken. Met een zoomlens is de kijkhoek instelbaar. Camera’s met diafragmaregeling leveren altijd nuttige en kwalitatief hoogwaardige beelden op, zelfs onder de moeilijkste lichtomstandigheden.

  • Nachtzicht: Niet alle camera’s zijn in staat om ‘s nachts of bij donkere omstandigheden op te nemen. Als nachtzicht een belangrijke aankoopfactor is, let dan op de lichtgevoeligheid, het bereik en de radius van de IR-LED’s in de camera. 

  • Verbinden met smartphones en tablets: Veel camera’s ondersteunen weergave op mobiele apparaten.

  • Opnamefunctie: Eenvoudige modellen geven wel beelden weer, maar nemen geen beelden op. Camera’s met opnamefunctie beschikken over een SD-kaart of slaan hun beelden op in de cloud of op een externe server. 

  • Continue opname: Sommige modellen kunnen worden geactiveerd door een bewegingsmelder of met uw mobiele telefoon.

  • Bewegingsdetectie: Eén beweging of één geluid is al voldoende voor de camera om een opname te starten. Zo worden er alleen beelden opgenomen bij aanwezigheid van een persoon of dier in het detectiebereik van de camera. Bewegingsdetectie is gebaseerd op veranderingen in de de kijkhoek, of bewegingen worden gesignaleerd door een ingebouwde PIR-bewegingssensor. 

  Denk aan de juiste wetgeving

  Besteed aandacht aan de juiste wetgeving bij het gebruiken van videobewaking. Videocamera’s mogen op privéterrein filmen, maar niet op openbaar terrein. Zorg er daarom dat er geen openbare wegen of paden worden gefilmd. Privacy en gegevensbescherming zijn ook factoren om rekening mee te houden. Geef duidelijk zichtbaar aan dat u videobewaking gebruikt en informeer uw medewerkers, bezoekers en/of huisgenoten.

  Tips voor het veilig gebruiken van videobewaking

  Bewakingscamera’s moeten u niet alleen een veilig gevoel geven, ze moeten ook veilig in gebruik zijn. De volgende tips helpen u daarbij:

  • Wijzig standaard wachtwoorden: Wijzig tijdens de installatie het voorgeprogrammeerde wachtwoord dat u heeft gekregen van de fabrikant. Hoe langer en ingewikkelder uw nieuwe wachtwoord is, hoe veiliger uw data is. 

  • Update firmware: Firmware-updates brengen extra functies met zich mee en zijn in staat een beveiligingslek te dichten. Daarom is het belangrijk om de door de fabrikant aangeleverde updates tijdig te installeren.

  • Maar gebruikersaccounts aan: Veel camera’s bieden de mogelijkheid om verschillende toegangsrechten aan verschillende gebruikers toe te wijzen. Zo kunt u als beheerder precies instellen en bepalen welke rechten een gebruiker toegewezen krijgt. 

  • Controleren van toegangsrechten: Bewaart u uw camera-opnames op een server of op een NAS? Controleer dan regelmatig welke gebruikers toegang hebben tot de gemaakte opnames.