Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Elk type zaagblad, verkrijgbaar in uiteenlopende materialen en van diverse merken. U koopt ze via Conrad. Kwaliteit gegarandeerd ✓ Betaal achteraf ✓

  Zaagblad: een oplossing voor alle materialen

  Het juiste zaagblad kan een wereld van verschil betekenen. Vraag dat maar aan metaalbewerkers of bouwvakkers die dagelijks aan de slag gaan met dit handige gereedschap. Een goed exemplaar vinden is echter niet altijd even eenvoudig. Het verschil tussen een decoupeerzaagblad of een bandzaagblad is immers duidelijk, maar het aantal tanden, de beschikbare diameters en de compatibiliteit maken de uiteindelijke keuze toch moeilijk. Wij helpen u dan ook graag verder om het geschikte zaagblad te vinden, zodat u steeds met het perfecte materiaal kunt werken.

  Verschillende soorten zaagbladen

  Er bestaan diverse soorten zaagbladen die stuk voor stuk unieke toepassingen hebben. Een afkort- en groefzaagblad zijn vaak gebruikte opties voor een zaag. Ook het schulp- en het ritszaagblad behoren tot de mogelijkheden om veilig en efficiënt aan de slag te gaan.

  Het schulpzaagblad heeft een doorsnijblad met 20 tot 40 tanden en wordt gebruikt om in de vezelrichting te zagen. Het voordeel is dat het meestal over een spaanbegrenzing beschikt, waardoor de terugslag wordt beperkt. Dat maakt dat u veilig kunt werken bij het verzagen van zowel zacht- als hard hout.

  Ook het ritszaagblad is best wel iconisch te noemen. Dit type zaagblad rekent per slot van rekening op een beperkt aantal zaagtanden, maar maakt het voorritsen van plaatmateriaal mogelijk.

  Twijfelt u over de gevoeglijkheid van de verschillende soorten zaagbladen? Neem dan contact op met ons business-team. Zij leggen u graag een en ander uit.

  De kwaliteit van het zaagblad

  Bij Conrad vindt u een ruim assortiment aan zaagbladen, waarbij ook het gebruikte materiaal een rol speelt. Neem nu bijvoorbeeld het band- of lintzaagblad. Hierbij hebt u de keuze tussen een bandzaagblad op basis van bi- of hardmetaal. Een bimetalen bandzaagblad kunt u multifunctioneel inzetten en is over het algemeen een stuk goedkoper. Een hardmetalen variant heeft dan weer geen moeite met nikkellegeringen of rvs. Eventueel opteert u voor TCT-zaagbladen, waarbij het hardmetalen doorzaagblad van wolfraamcarbide werd voorzien. Dit model is dan ook extra stevig en duurzaam.

  Tot slot is er nog een variant waarbij de tanden voorzien zijn van industriediamanten. De standtijd en de duurzaamheid ervan is vele malen hoger met een levensduur die tot wel 40 keer hoger ligt. Bovendien zijn dergelijke diamantzaagbladen bruikbaar voor het versnijden van MDF, multiplex en zelfs cementgebonden materialen.

  Waar moet u nog op letten?

  Niet alleen het soort zaagblad en de kwaliteit ervan spelen een rol. U houdt best ook rekening met de zaagmachine, het aantal tanden, het te verzagen materiaal, de gewenste diameter en het asgat. Wat het aantal tanden betreft, luidt de regel: hoe meer tanden, hoe netter en preciezer u zaagt. Voor de te verzagen materialen maakt u gebruikt van de filters. U vindt meteen een zaagblad voor het zagen van aluminium, hout, laminaat of beton. Enorm handig, toch?

  Meer dan alleen zaagbladen

  Bij Conrad bestelt u niet alleen zaagbladen, want wij gaan voor een totaaloplossing. U vindt bij Conrad bijvoorbeeld reduceerringen om het asgat verstelbaar te maken, waardoor u niet voortdurend een nieuw blad hoeft aan te schaffen. Denk ook aan een bijpassende bandschuurinrichting of aan onze zaagmachines en haakse slijpers. Bij Conrad vindt u alles om uw project tot een geslaagd einde te maken, en dat aan uiterst scherpe voorwaarden.